Suomen suurin matkablogiyhteisö

Työmatkailua Lontoossa

Olin aiemmin tällä viikolla työmatkalla Lontoossa. En ole koskaan ollut Lontoossa ihan lomailemassa, joten näkemykseni kaupungista on siis nyt kahden työn merkeissä tehdyn visiitin jälkeenkin vielä kovinkin rajallinen. Toki tähän vaikuttaa myös se, että nämä matkat ovat vain yhden yön mittaisia, mutta joka tapauksessa uskallan väittää, että yleinen työmatkan kaava on jotakuinkin tällainen:

Lentokentältä junalla/metrolla suoraan ensimmäiseen tapaamiseen
Toimistorakennuksen (tai vain toimiston) vaihtaminen tapaamisesta toiseen
Illalla hotellille metrolla
Illallinen hotellin lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa
Aamulla metrolla vielä muutamaan tapaamiseen
Metro-juna yhdistelmä lentokentälle
Paluu

Metrosta kun maisemat rajoittuvat lähinnä graffitimaalauksiin tunneleissa, ja valtaosan tapaamisista sijoittuessa joko samaan rakennukseen tai korkeintaan muutaman korttelin päähän toisistaan jää kaupungin näkeminen usein vähälle. Oma pomoni on käynyt Lontoossa työmatkoilla säännöllisesti jo varmasti 15 vuotta, mutta vasta muutama viikko sitten lähti perheensä kanssa kyseiseen kaupunkiin ihan turistilomalle – ja näki enemmän nyt kuin aiempina 15 vuotena yhteensä.

Itselläni on käynyt pieni mäihä. Ensimmäisellä matkalla pomoni lähetti minut tunniksi ulos kävelemään ja katselemaan, miltä Lontoo näyttää. Allaolevat kuvat ehdin napata tällä pikaisella kävelyretkellä.

London Bridge Lontoo silta nähtävyys

Voinpa sanoa nähneeni London Bridgen, vaikka vähän etäisyyttä kyllä väliin jäikin.

Lontoo Bank

St Paul's Cathedral Lontoo

St Paul’s Cathedral sattui olemaan tapaamispaikkamme vieressä

Viime kerralla kävelykierrokset jäivät kyllä väliin. Tällä kertaa tosin nappasimme aamuvarhaisella taksin, sillä ensimmäinen tapaamisemme oli erittäin aikaisin. Taksimatkan aikana ehdin spottailla esimerkiksi Buckinghamin palatsin sekä London Eyen – tosin ohi mentiin kuitenkin sen verran vauhdikkaasti, että kuvatodisteita ei löydy.

Tämän kerran parhaat näkymät tarjosi kuitenkin kokoushuone, jossa eräs tapaamisemme järjestettiin.

Lontoo Canary Wharf maisema näkymä Lontoo Canary Wharf maisema näkymä

Ja tietty ruokakuvalle on aina aikaa. Hotellimme lähellä sijaitsee italialainen Zizzi ravintola, joka on siis osa suurempaa ketjua, mutta mielestä ruoka (ja viini) on aina ollut erittäin hyvää. Ruokalista on erittäin laaja, ja kaikki varmasti löytävät jotain mieluisaa. Paikka on myös viihtyisä, ja ainakin omalle kohdalleni sattunut henkilökunta erittäin ystävällistä. Tällä kertaa maistoin seabass-kalaa (mitäköhän tämä on suomeksi?), joka oli ihanisti kypsennetty paperikääreessä kasvisten kera. Nam!

Zizzi seabass kalaruoka ravintola Lontoo

Työmatkoilla ei siis hirveästi ehdi nähdä tai kokea, vaan on hieman tuurista kiinni, että ehtiikö edes ihan ymmärtää missä kaupungissa mennään. Itse tykkään kyllä kovasti matkustaa myös näin – työmatkoilla pääsee kuitenkin tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja hieman arjen rutiineista irti, mutta kyllähän Lontooseenkin täytyy vielä uudelleen lähteä, että voin sanoa tutustuneeni kyseiseen kaupunkiin. Onko teillä muilla samoja kokemuksia työmatkailusta?

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.