Minä matkailijana

Pohdiskelin eilen erinäisiä aiheita, joista tänne blogiin haluaisin kirjoittaa, ja moni aihe pyöri tietty matkailun ympärillä. Erityisesti edessä häämöttävä USAn roadtrip on aihe, joka pyörii omassa mielessä paljon. Mieleeni tuli kuitenkin, että ehkä on hyvä hieman valottaa, että millainen minä olen matkailijana, koska se tottakai vaikuttaa omiin suunnitelmiini ja näkökulmiini paljon. Tässäpä siis hieman faktaa omasta matkustustelustani:

Olen vieraillut 26 valtiossa, ja asunut viidessä.

Käymäni valtiot kartta

Kartta luotu täällä

En ole koskaan ollut Euroopan rajojen ulkopuolella.

En ole myöskään koskaan ollut pakettimatkalla, jossei opiskelijajärjestön järjestämää matkaa lasketa.

Usein vierailen useassa kohteessa yhdellä kertaa – reppureissua ympäri Eurooppaa, tai vierailu sukulaisten luona Unkarissa ja Sveitsissä yhdellä matkalla.

Barcelona Wien Debrecen reppureissu Eurooppa

Tälle reppureissulle mahtui m.m. Barcelonaa, Wieniä ja Debreceniä

Tällä hetkellä suunnittelen kolmen viikon road trippiä USA:n länsipuolelle – lähtö koittaa toukokuussa.

Seuraavaksi haluaisin Islantiin, Mexicon mayatemppeleille ja Kilimanjaron huipulle.

Lempikaupunkejani tähänastisilta matkoiltani ovat Amsterdam, Wien, Bordeaux ja Ljubljana.

Place de la Bourse, Bordeaux, Ranska

Place de la Bourse, Bordeaux, Ranska

Amsterdam talot rakennustyyli kanaalit

Amsterdamin ihania taloja

Aion ehdottomasti tehdä maailmanympärimatkan. Pappani kertoo aina tarinoilta omalta maapallon kiertomatkaltaan, ja erityisesti Naurun ja Tongan saarivaltioilta, joten nämä ainakin tulevat reitille kuulumaan.

Otan aina mukaan matkalle kynän ja paperia. Tykkään pitää matkapäiväkirjaa, ja samaisesta kirjasta löytyy usein supertarkat muistiinpanot varatuista hotelleista, lennoista, bussimatkoista yms. varausnumeroineen, reittiohjeineen ja aikatauluineen.

Matkaohjelmaani kuuluu harvoin museoissa, teatterissa tai vastaavissa kulttuurikohteissa käynti. Sen sijaan tykkään kävellä kaduilla, nähdä rakennuksia, käydä kivoissa ravintoloissa ja kahviloissa. Toisaalta ne muutamat museot, joissa olen käynyt, ovat todella olleet hienoja. Deutsches Historisches Museum Berliinissä esimerkiksi oli paikka, jossa olisin voinut viettää vaikka useamman päivän.

Tässäpä nyt ensimmäisenä mieleen juolahtaneita faktoja ja juttuja. Lisää saa kysellä!

Ihanaa viikonloppua!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emilia perjantai, helmikuu 26, 2016 at 19:05

  Vau, oot ehtinyt käymään ja asumaankin tosi monessa maassa! ? Mitkä on ne maat joissa oot asunu? Ja pienenä oikaisuna, Meksikossa ei ole inkatemppeleitä (ne löytyy Perusta). Meksikossa vaikuttivat mayat ja atsteekit ☺️

  • Reply iinamaija perjantai, helmikuu 26, 2016 at 19:30

   Hei kiitos kaunis oikaisusta, olipas nolo kömmähdys. Korjattu! 🙂
   Ja oon siis asunut Suomessa, Itävallassa, Ruotsissa, Irlannissa ja nyt Hollannissa. Ja on tosiaan noita maitakin kertynyt, tosin tietty näin Euroopassa on niin ihanan helppoa reissata, kun maat on pieniä ja kaikkialle pääsee nopsasti. Vähän jo nauratti, kun katselin tulevaa jenkkimatkaa kartalta, kun eihän siitä kolmessa viikossakaan ehdi nähdä kuin ihan pienen osan – on vähän eri mittasuhteet sielläpäin. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.