Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretkellä Haarlemissa

Ehkä keksin nyt hieman harhaanjohtavan otsikon – Haarlem kun on noin 15 minuutin päässä Amsterdamista, joten retkemme oli varmaan muutaman tunnin mittainen enintään. Kyseessä on kiva pienehkö kaupunki, josta löytyy paljon ihania kauppoja ja kahviloita. Moni Amsterdamissa työskentelevä asuukin Haarlemissa, sillä yhteydet ovat hyvät, mutta kaupunki on ehkä hieman enemmän ”alankomaalainen” ja hintataso edullisempi kuin pääkaupungissa itsessään. Meille sattui aivan ihana aurinkoinen päivä, vaikka kylmä tuuli puhalsikin, ja kävelimme ympäriinsä varmasti parin tunnin ajan. Tässä hieman kuvia ja alempana pari ruokavinkkiä Haarlemista.

Haarlem Hollanti Alankomaat

Haarlem Alankomaat Hollanti

Haarlemista löytyi paljon suloisia pikkukatuja ja hauskoja rakennuksia

Haarlem Stadsschouwburg Alankomaat Hollanti

Stadsschouwburg Haarlem

Kathedraal Sint Bavo Haarlem Hollanti Alankomaat

Upea Kathedraal Sint Bavo

Kathedraal Sint Bravo Haarlem

Kathedraal Sint Bavo Haarlem Alankomaat Hollanti

Kathedraal Sint Bavo

Tämä rakennus oli kyllä vaikuttava näky. Valtava, upea Kathedraal Sint Bavo löytyi kaupungin keskustan laitamilta ihan tavallisen asuinalueen keskellä. Kyllä muuten näyttivät tyypillisen hollantilaiset kaksikerrostalot pienenpieniltä tämän vieressä könöttäessään. Mutta ainakin on huima näkymä ikkunasta niiden asukeilla.

De Adriaan Haarlem Hollanti Alankomaat

Suloinen De Adriaan -mylly

Harmillisesti tämä, kuten myös tuo katedraali olivat molemmat remontin keskellä, joten isoja osia näistä rakennuksista oli peitetty valkoisella remonttimuovilla ja -telineillä.

Kävellessämme ympäriinsä huomasin, että Haarlem oli täynnä ihania pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, joissa lähes kaikissa olisin halunnut käydä. Shoppailijalle, erityisesti sellaiselle, joka etsii hieman erikoisempia tavaroita tai käsityönä tehtyjä tuotteita, uskoisin Haarlemin tarjoavat katseltavaa pitkäksikin aikaa. Me pysyimme kuitenkin pääasiassa pois kaupoista, mutta poikkesimme kuitenkin parissa ravintolassa.

Ensimmäinen pysäkki oli lounas italialaisessa ravintola Centopercentossa. Paikka oli pieni ja suloinen ja sijaitsi keskeisesti Grote Markt -aukion reunalla. Ensimmäistä kertaa elämässäni tilasin ravintolassa omeletin, ja maistui kyllä hyvälle!

Omeletti Centopercento Haarlem Alankomaat Hollanti

Hieman myöhemmin pysähdyimme lämmittelemään kahville pieneltä näyttäneeseen kahvilaan. Sisään päästyämme kävi ilmi, että kahvilan takaosassa oli isompi sali, josta aukesi hieno näkymä viereiselle sisäpihalle. Paikan nimi oli Hofje, ja sinne palaan kyllä varmasti jos vielä asiaa Haarlemiin tulee. Tilaamani valkosuklaakakku rouskuvalla pähkinäpohjalla oli ihanaa, ja tarjoilijoiden muihin pöytiin kantamat ruoka-annokset näyttivät myös erittäin hyvälle. Lisäksi palvelu oli aidon iloista ja ystävällistä. Plussaa myös siitä, että esimerkiksi gluteenittomia vaihtoehtoja oli tarjolla paljon.

Hofje ravintola Haarlem Alankomaat Hollanti gluteeniton kahvila

Hofje viereisen sisäpihan puolelta kuvattuna

Hofje Haarlem Alankomaat Hollanti kahvila gluteeniton

Kukkia, kynttilöitä – Hofje oli suloisen kotoisa paikka istuskella ja lämmitellä

Hofje Haarlem Alankomaat Hollanti kahvila gluteeniton

…eikä kakkukaan pahalle näyttänyt, tai maistunut 🙂

Harmittaa, että moni kuvista on syystä tai toisesta hieman huonolaatuinen. Noh, ensi kerralla järeämmät kuvausvälineet mukaan. 🙂

Ihanaa viikonloppua!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.