Suomen suurin matkablogiyhteisö

Amsterdam Light Festival

Olen tämän kirjoituksen kanssa hieman myöhässä: täällä on nimittäin loppumaisillaan vuotuinen tapahtuma nimeltään Amsterdam Light Festival. Vinkkinä kuitenkin vaikka ensi talven matkoja suunnitteleville, tai niille jotka vielä tälle viikolle Amsterdamissa etsivät tekemistä. Ympäri kaupunkia näkyy hienoja valotaideteoksia, jotka on jaettu kahdelle eri reitille. Illuminade oli (suljettiin valitettavasti jo) kävelyreitti Waterloopleinin ympäristössä, ja Water Colors (avoinna 17.1. saakka) kulkee pitkin kanaaleita ja erityisesti tarkoitettu katseltavaksi veneestä. Festivaalin infopisteiltä voi ostaa opaskirjasia, jotka kertovat teoksien taustaa ja sisältävät myös näppärän kartan molemmille reiteille. Muistaakseni tämä kirjanen maksaa 3,50€, mutta Illuminaden varrella näkyi kyllä myös paljon opasteita, joiden avulla selviää kyllä myös ilman karttaa. Teosten tarinan voi myös lukea niiden vieressä olevista kylteistä.

Water Colors risteilyitä tarjoavat useat risteilyfirmat, ja sen hinta liikkuu jossain 20€ tienoilla riippuen hieman yrityksestä ja siitä, että varaako tietyn kellonajan tai sisältyykö myös juomaa tai ruokaa hintaan. Näissä tietääkseni kaikissa on selostus mukana, joten tuskin tännekään opaskirjasta erityisesti tarvitsee. Tätä risteilyä en ole vielä ehtinyt käydä kokeilemassa, mutta tarkoitus on kyllä vielä tällä viikolla tutustua siihenkin puoleen. Alla olevat kuvat olen napsinut Illuminaden varrelta vuoden ensimmäisen viikonlopun aikana.

Amsterdam Light Festival 2015 2016 Illuminade The Canal House

The Canal House, yksi omia suosikkejani reitin varrelta

Amsterdam Light Festival 2015 2016 Illuminade The Northern Lights

Tämän teoksen inspiraation lähteenä ovat olleet revontulet

Amsterdam Light Festival 2015 2016 Illuminade Winged Migration

Winged Migration (Tessel Schmidt ja Judith Hofland)

Amsterdam Light Festival 2015 2016 Illuminade Water Colors A Tale of Two Cities

A Tale of Two Cities

Amsterdam Light Festival 2015 2016 Illuminade Water Colors A Tale of Two Cities

Tämän vaihtuvia värejä olisin voinut tuijotella vaikka kuinka kauan

 

Tällä kertaa näin kuvapainotteinen juttu. 🙂

Valoisaa viikkoa!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.