Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bussilla Berliiniin – osa 2

Heissan!

Berliinistä palailtiin tiistaiaamuna. Oli kyllä kiva matka, vaikkei perinteisiä turistikohteita juuri nähtykään. Ihan ensin täytyy sanoa, että bussimatkat menivät istumisaikojen pituudesta huolimatta tosi hyvin. Kuljettajat olivat mukavia, lähdöt aikataulussa ja puhelimenkin sai matkan aikana ladattua. Paluumatkalla pääsimme kyllä perille aika reilusti aikataulusta myöhässä, mutta tässä tapauksessa kuljettajia täytyy vain kiitellä, ettei myöhästytty enempää. Bussiimme sattui nimittäin eräs melko agressiivinen känniääliö, jonka kuljettaja hieman ennen Hamburgia joutui poistamaan bussista. Tämä herrahan ei ilman meteliä ja riehumista lähtenyt, joten kovasti täytyy kiittää kuljettajia, jotka tietenkin itse joutuivat vaaralliseen tilanteeseen pitääkseen huolta meidän matkustajien turvallisuudesta sekä loppumatkan mukavuudesta. Täysin sydämellisesti voin siis suositella Flixbusia (tämä ei ole sponsoroitu mainos 🙂 ).

Koska siis olimme Berliinissä moikkaamassa erästä siellä asuvaa ystävää, saimme hieman erilaisen näkökulman kaupungissa liikkumiseen. Jätimme väliin Brandenburger Torin, ja sen sijaan vietimme rentoa viikonloppua ilman turhaa paikasta toiseen juoksemista. Istuimme useammassa kahvilassa ja ravintolassa pitkään teen, kahvin ja oluiden äärellä. Technische Universitätin eräästä kahvilasta avautui hieno maisema kaupungin yli (kuvassa 1), niinkuin myös Monkey Barista, josta pidin erityisen paljon. Monkey Bar on Zoologische Gartenin vierellä 25hours hotellin ylimmässä kerroksessa. Paikassa oli tosi kiva tunnelma ja myös hienot näkymät (kuvissa 2&3), ja siellä vierähtikin itse asiassa pari tuntia kahtena eri päivänä. Kannattaa tosin ilta-aikaan varsinkin varautua pieneen jonotukseen, sillä paikka vaikutti todella suositulta, mutta istumapaikat olivat hieman rajallisia.

Ei me sentään koko viikonloppua vain syöty ja juotu. Kävimme kierroksella maanalaisissa bunkkereissa, joihin ihmiset sodan aikana pakenivat ilmaiskuja. Lisäksi ohjelmaan mahtui visiitti Berlin Zoossa, joka ei kyllä ollut valtava, mutta toisaalta pääsyliput olivat verrattain edulliset (10€ opiskelijalta). Ja olihan mun itse tietty päästä shoppailemaan! Vietin siis viimeisen päivän kiertäen kauppoja sekä Hackescher Marktin ympäristössä sekä Alexanderplatzin kupeessa sijaitsevassa Alexa ostoskeskuksessa, joka muuten on hyvä valita tehokkaaseen shoppailuun. Alexanderplatzin ihanat joulumarkkinat avautuivat juuri viimeisenä Berliini-päivänä, joten ehdin vielä pikaisesti käydä aidoilla saksalaisilla joulumarkkinoilla. Kaikenkaikkiaan hyvä reissu siis!

Technische Universität Berlin

Monkey Bar Berlin

 

Monkey Bar Berlin 2

Saatiin myös nauttia tämän vuoden ensilumesta (ainakin omalta osaltani)! Tuli ihanan jouluinen ja kotoinen fiilis. Kyllä lumi vaan kuuluu talveen.

Alexanderplatz Joulumarkkinat Berlin

Ja vielä loppuun huippu-uutisia. Aloitan tiistaina työt! Pian nähdäänkin, kuinka oma suomalaisluonteeni tottuu hollantilaiseen työskentelytapaan, vai löytyykö eroja ollenkaan. 🙂

Kivaa viikonloppua!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.