Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bussilla Berliiniin – osa 1

Ehkä yksi mun lempiasioista sekä täällä Alankomaissa että Wienissä asuessani on se fiilis, että kaikki on jotenkin lähempänä. Täällä tietty kaikki on kirjaimellisesti lähempänä, Alankomaiden pinta-ala kun on niin pieni, mutta nähtävää ja koettavaa silti riittää. Mutta myös ulkomaille on niin paljon helpompi lähteä, kun voi vaan hypätä autoon, junaan tai bussiin ja muutamassa tunnissa on perillä. Lentoajat Suomestahan eivät tietty ole pitkät, mutta lentokentälle matkaamiseen menee helposti useampi tunti, jos ei asu pääkaupunkiseudulla, lentokentällä pitää olla ajoissa ja tavarat tulee pakata oikein, perillä pitää löytää lentokentältä eteenpäin jne. Rakastan kyllä lentämistä ja lentokenttiäkin itse asiassa (tai olen oppinut rakastamaan), mutta matkaamisen helppous on kyllä eri luokkaa, kun voi vaan hypätä bussiin keskustassa, ja olla matkakohteen keskustassa ilman ylimääräisiä häslinkejä.

Brandenburger Tor Berliini

R:n on siis jo pidemmän aikaa suunnitellut matkaa Berliiniin ystävänsä luokse, mutta itse päätin vasta eilen lähteä mukaan, kun aiemmin ei ollut tiedossa tarkalleen millainen porukka matkalle oli lähdössä. Noh, kaksi päivää ennen lähtöä on tietty hyvä alkaa suunnitella, hah! Varasimme bussiliput, koska se oli edullisin ja helpoin vaihtoehto, kun lähtöpaikka on kaukana lentoasemista, ja paluu on Amsterdamiin. Nyt täytyy jo myöntää, että Onnibussin jäljiltä on kyllä aika isot odotukset bussista – mielestäni kyseinen yhtiö kun on tehnyt bussimatkaamisesta huomattavasti mukavampaa. Tällä kertaa matkustamme siis Flixbus nimisellä saksalaisyhtiöllä, joka mielestä aika hyvin (ainakin lupauksiltaan ja hinnoiltaan) vastaa Onnibussia. Lupaavat matkalle siis hyvän jalkatilan, WiFin sekä pistokepaikat. Olin myös iloinen, kun huomasin, että yhteyksiä oli paljon ja saimme juuri sen aikataulun, kun halusimmekin, eli pääsemme matkustamaan yön yli. Näin suht pitkään matkaan ei tarvitse kuluttaa päiviä. Lisäksi lipun mukana tuli jo printattavaksi matkatavaralipukkeen, mikä varmasti nopeuttaa pysäkillä toimintaa, vaikkei se yleensäkään mikään ihmeellinen tilanne oli. Sain kyllä ylipäätään sellaisen kuvan, että yhtiö todella on suunnitellut palvelunsa tarkkaan. Lisäksi tietty lippujen hinnat olivat erittäin budjettiystävälliset: matkamme Enschede (kaupunki Alankomaissa lähellä Saksan rajaa) – Berliini ja Berliini – Amsterdam maksoivat yhteensä 54€ per henkilö. Ja kun yöpaikka on jo järjestetty, kuulostaa tämä aika täydelliseltä budjettimatkalta!

Berliini

Berliinissä olen jo kerran aiemmin ollut, vuonna 2012 suunnilleen näihin aikoihin ennen joulua (sieltä myös nämä kuvat). Silloin satoi ja oli kylmä, joten toiveenani on, että tällä kertaa selviäisin hieman vähemmällä varpaiden jäätymisellä. Mieleen jäi kyllä ehdottomasti kaikki se historia, joka Berliinissä on läsnä ihan missä tahansa käveleekin. Olenkin erittäin innoissani tästä tulevasta matkasta, koska nyt, kun olen kaikki tärkeimmät turistinähtävyydet kerran jo nähnyt, ehdin ehkä paremmin keskittyä niihin pienempiin yksityiskohtiin, joita tämä kaupunki on täynnä.

Berlin Wall

Tämä Berliinin muurin mukulakivimuistomerkki kulki kaupungin halki. Se kulki jotenkin niin tyynesti keskellä autoteitä ja aukioita muistuttamassa ihmisiä, että tästä ei aiemmin kukaan kulkenut. Olin jotenkin niin hämilläni siitä, miten tällaisella melkein huomaamattomalla merkinnällä voi kuitenkin olla niin suuri sanoma, ja kuinka se oli niin läsnä. Berliini on kyllä ehdottomasti kohde, jossa ei ikinä ehdi nähdä kaikkea näkemisen arvoista.

Kirjoittelenkin ensi viikolla sitten paremmin tästä matkasta, ja koitan saada myös hieman tuoreempia kuvia mukaan. Kaikki vinkit Berliiniin ovat enemmän kuin tervetulleita!

Iina

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.