TORINO

Tein tosiaan reissun Torinoon pariksi yöksi, YKSIN! En ole matkustanut täysin yksin koskaan, vaikka lentänyt olen ja näin, mutta kokonaisella reissulla en ole itsekseni koskaan ollut. Ajattelin, että aloitetaan nyt pienestä, vain parista yöstä, niin kynnys ei ole niin kova lähteä. Eihän tuossa yksin reissaamisessa monellekaan ole mitään ihmeellistä, mutta onhan esimerkiksi yöpymiskustannukset yleensä yksin matkaavalle kalliimmat. Täytyy kyllä sanoa että nautin reissusta todella paljon, oli ihan mahtavaa vain yksin haahuilla paikoissa ja tehdä just niinkun itsestä tuntui.

Torino oli kyllä kaikin puolin mieleeni, säät eivät suosineet, mutta se ei menoa haitannut. Vierailin todella monessa eri museossa ja kiersin maamerkkejä ja muita nähtävyyksiä. Ostin pariksi päiväksi tuollaisen ”museo-kortin”, joka maksoi 28 euroa ja sillä pääsi kiertämään niin monta museota kuin vain ehti/jaksoi. Aika moneen museoon maksoi noin 12 euroa sisään ja taisin käydä viidessä, joten tuleehan tuo kortti todella paljon edullisemmaksi. Torinossa todella on historiaa ja kulttuuria, ja olisin helposti voinut vielä kierrellä siellä lisää pari päivää. Torinoon ei taida suoria lentoja Suomesta olla, mutta esimerkiksi Milanon reissuun Torinon saa helposti yhdistettyä, junat kulkevat näiden isojen kaupunkien välillä jatkuvasti. Puhuin juuri miehellekin, joka ei ole päässyt käymään vielä kummassakaan, että sitten kun joskus mennään yhdessä Milanoon, niin yhdistetään ehdottomasti Torino samalle reissulle.

Torino onkin monelle varmasti tuttu talviolympialaisistaan, mutta kaupunki on kyllä todella paljon muutakin. Sehän on melkein miljoonakaupunki, joten väkeä ja nähtävää riittää kyllä jokaiselle. Torinosta pääsee myös helposti Alpeille, jos sellainen kiinnostaa, niin helppo nämäkin yhdistää samalle reissulle. Torinosta ei kauaa tarvinnut bussilla körötellä, kun Alpppien vuoret tulevat jo näkyviin.

Toinen toistaan hienompia vanhoja, historiallisia rakennuksia ja aukioita.

Torinossa sijaitseva egyptiläinen museo on maailmankin mittakaavassa merkittävä, koska vain suurempi egyptiläinen museo on Kairossa.

 

Suurimpien katujen jalkakäytävät olivat katettuja, aika kätevää sateen yllättäessä.

Maisemat vähän harmaat tässä, mutta silti kuvaukselliset. En joen toiselle puolelle tällä kertaa lähtenyt, kun aikaa oli rajallisesti ja vesisateella ei ihan hirveän pitkälle tehnyt mieli lähteä.

Upea kahvila, joka sijaitsi yhdessä museoista.

Tämä palatsi oli aivan upea!

Löysin ihanimman kirjakaupan, jossa myytiin klassikko kirjoja vintage- kansilla. Pakkohan sellainen oli ostaa.

Sushia saatava joka paikassa..

Sellaista tällä kertaa, suosittelen kyllä ehdottomasti, jos Pohjois-Italian reissua on tiedossa, niin piipahtamaan myös Torinossa. Meillä oli tuossa muutaman päivän vieraita täällä Chamonixissa, mutta nyt taas aika palata rutiineihin, ja aurinkokin näyttää paistavan, ihanaa loppuviikkoa!

Translation: I highly recommend to visit Turin! Lots of museums, culture and good food. I travelled there by myself and it was amazing. You might wanna combine Milan and Turin or Italian Alps and Turin if you are planning a trip to Northern Italy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply