Suomen suurin matkablogiyhteisö
Muu höpinä

Reissujuttujen en ole koskaan-haaste

perjantai, 16 elokuun, 2019

Sain Cillamarialta haasteen kirjoittaa reissujen jutuista, jotka ovat jääneet kokematta. Tässä muutama tunnustus!

 

En ole koskaan lentänyt bisnesluokassa. Tekosyynä käytän sitä, että pelkäisin totuttavani itseni liian hyvään tasoon ja economyyn ahtautuminen alkaisi harmittaa. Todellisuudessa syy on aika paljon simppelimpi – eihän mulla sellaisiin ole varaa!

En ole koskaan käynyt muissa maanosissa kuin Euroopassa ja Aasiassa. Suurin osa matkailuhaaveistani kyllä suuntautuu noille main, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsen laajentamaan maailmankuvaani! Haaveissa ainakin: Uusi-Seelanti, Australia, Meksiko, Kanada…

En ole koskaan kokenut lomaromanssia. On sitä joskus tullut Tinder-treffeillä käytyä, mutta en ole koskaan ihastunut.

En ole koskaan vuokrannut autoa ulkomailla. Kansainvälinen ajokortti puuttuu ja olen aika ujo kuski. Haluaisin kuitenkin rohkaistua, sillä moneen paikkaan pääsisi helpoiten autolla.

En ole koskaan vuokrannut muuten skootteriakaan. Ainoa Thaimaan saari, jolla niin meinasin muistaa tehdä, oli pelottavan vuoristoinen Koh Chang. Niinpä jänistin. Taiwanin reissullani olin ajatellut vuokraavani skootterin pienellä Green Islandilla, mutta lähtöpäivänä lautat oli peruttu lähistöllä riehuvan taifuunin takia. (Niinpä päädyin luonnonkauniiseen Hualieniin delfiinisafarille ja kansallispuistokierrokselle. Saattoi olla parempi B-suunnitelma, kuin se A!)

En ole koskaan joutunut ulkomailla sairaalaan. Koputan puuta, ettei tarvitse jatkossakaan. Ainoa kerta ulkomaalaisella klinikalla oli täällä Japanissa, kun otin tehosterokotteen Japanin aivokuumetta vastaan. Se ei ole Japaniin reissaavalle välttämätön, mutta Taiwanissa tautia esiintyy enemmän.

En ole koskaan reissannut kaveriporukalla. Matkustan yleensä yksin, senhetkisten kumppanien tai perheenjäsenteni seurassa.

En ole koskaan ollut kännissä kaukomailla. (Ja nyt ei puhuta ruotsinlaivoista tai Tallinnasta…) Saatan ottaa yhden tai jopa olla seitinohuessa pikkusievässä, mutta tykkään jättää sen siihen. Alkoholin välttely on myös todella helppo tapa säästää reissubudjetista – puhumattakaan siitä, että nykyään krapuloista on tullut kauheita. Ja toisaalta taidan olla vähän neuroottinen: edes turvallisessa maassa kännääminen ei tunnu turvalliselta idealta, vaikka salarymanit kuinka nukkuvat humalaansa pois kaduilla.

En ole koskaan ollut aikuisena pakettimatkalla. Ajatus samalla kauhistuttaa (kaikki ne oman lapsuuteni kiljuvat Bamse-clubit…) ja toisaalta hieman kiehtookin. Ai että asuisin vain jossain ja joku hakisi minut aamulla retkille, eikä tarvitsisi itse selvittää, säätää ja kilpailuttaa! Ehkä pitää joskus testata, onko pakettimatkailu yhtä kalkkeutunutta kuin mielikuvissani. 

En ole koskaan sukeltanut. Sukellusvälineet ja happipullot aiheuttavat paniikkia ihmiselle, joka hädin tuskin uskaltaa hengittää snorkkelin läpi. Pysyn siis mielelläni pinnassa, kiitos! Snorklailu sen sijaan on ihanaa.

En ole koskaan interreilannut. Moni kaveri reilasi lukion jälkeisenä kesänä, mutta itse keksin reissuharrastukseni myöhempään. Ja sitten reili jotenkin vain jäi tekemättä, kun keksin kaukomatkailun. Mutta miksei sitä lähtisi vaikka jo ensi kesänä Eurooppaa kiertelemään?

 

Apua, tästähän tuli sellainen fiilis, että en ole vielä mitään ehtinyt tehdä! Mutta onneksi on koko elämä aikaa.

Haastan mukaan Boarding Timen Jennin ja Adventurista-blogin Annakaisan.

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time perjantai, 16 elokuun, 2019 at 17:24

  Haaste vastaanotettu, kiitos! 😍
  Onpa hauskoja juttuja, noista mainitsemistasi kaksi viimeistä pätee myös omalla kohdallani, muita on tullut ainakin kerran kokeiltua jossain kohtaa elämän varrella. Jopa kännit olen saattanut joskus hulluina nuoruusvuosina ulkomailla vetäistä, en kyllä suosittele. Ja niin totta mitä sanoit krapulasta, moiseen en enää ikinä aikaa reissussa tuhlaisi! Ja yli kolmekymppisenä se vasta kamala olotila onkin. 😂😂😂
  En yhtään ihmettele, että Aasia vetää puoleensa aina vaan, ihan sama juttu täällä. Ja hei anna mopoilulle mahdollisuus, se on tosi kivaa!

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 18 elokuun, 2019 at 20:20

   Kiitos kommentista Jenni! 😊💕 Jep niinpä, oon ihan samaa mieltä!

   Joo mopoilemaan tahdon ehdottomasti – olen monta vuotta haaveillut huristelevani viidakkomaisemien keskellä jossain päin Kaakkois-Aasiaa 😍

 • Reply Jenni / Unelmatrippi lauantai, 17 elokuun, 2019 at 12:38

  Tämä oli kiva postaus. Minäkään en ole sukeltanut eikä lomaromanssejakaan ole ollut. Muut listaamasi asiat on tullut tavalla tai toisella koettua. En tosin suoranaisesti ole reilannut (siis varsinaisella interrail-lipulla), mutta olen kyllä matkustellut Euroopassa junalla, joten tavallaan myös se on tullut koettua. Automatkailu on sen verran mahtavaa, että suosittelen rohkaistumaan auton vuokraamisen kanssa – valitse ekalle kerralle joku helppo paikka, niin huomaat, että ei se ajaminen ulkomailla sen ihmeellisempää ole. 🙂

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 18 elokuun, 2019 at 20:22

   Kiitos, ihanaa kuulla jos pidit! 😍 Voi olla että itsekin varsinaisen interreilin sijaan päädyn yksittäisiin juniin Euroopassa itsekin.

   Ja kiitos rohkaisusta – enköhän jossain vaiheessa! 😊✨

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 19 elokuun, 2019 at 09:13

  Pakettimatkojakin on monenlaisia. Taidat ajatella uima-altaan reunalle Bamse-klubin vierelle vieviä reissuja, mutta me olemme eksoottisempiin kohteisiin käyttäneet monesti valmiita kiertomatkoja, joissa tyypillisesti tusinan verran aikuisia kiertää samaa reittiä, osittain lentäen, osittain bussilla ja vaihtaa hotellia parin kolmen yön välein. Voi niissä hotelleissa olla uima-allaskin, mutta Bamse-klubeja ei ole 🙂 Ja samanhenkisistä, samoista kohteista kiinnostuneista matkailijoista saa kivasti seuraa silloin tällöin, mutta yksinkin voi halutessaan aikansa viettää.

  • Reply Iida In Translation tiistai, 20 elokuun, 2019 at 11:05

   Haha, totta tuokin! Olen noita pari pv per kohde -reissuja joskus katsellutkin, mutta niissä on yleensä niin paljon ekstraa hinnassa omatoimireissuun verrattuna, etteivät ne ole itselle houkutteleva vaihtoehto.

   Tuo on kyllä tosi totta, että retkillä saattaa kyllä olla samanhenkistä porukkaa, huomasin sen Taiwanin päiväretkillä 🙂

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, 19 elokuun, 2019 at 10:20

  Minä olen vuokrannut auton ulkomailla, mutta minusta on tullut hyvin arka auton kanssa, enkä ole skootteriin koskenutkaan. Lentomatkaa en ole myöskään taittanut kalliissa luokissa. Moni muukin on sama. Päätin jossain vaiheessa, että toisen elämän omistan sukeltamiselle ja merieläimille, mutta tässä elämässä ei ole aikaa perehtyä ihan kaikkeen, joten linnut saavat riittää.

  • Reply Iida In Translation tiistai, 20 elokuun, 2019 at 11:07

   Oi, kuulostaa ihanalta toiselta elämältä! 🙂 Luulen, että jossain vaiheessa skootterit ja autot tulevat kyllä tutuksi reissuilla, mutta mikään kiire ei rattiin ole.

 • Reply Sanna // From Lapland To South maanantai, 19 elokuun, 2019 at 22:30

  Hauska postaus! Itsellä listasta matchaa vain kohdat en ole koskaan sukeltanut ja en ole koskaan interreilannut. Ja en myöskään ole vuokrannut skootteria, mutta ole mopoillut toisen vuokraaman skootterin kyydissä eli melkein 😀 Sen verran merenalainen maailma kiehtoo että saatan tuon sukeltamisenkin joskus aloittaa.

  • Reply Iida In Translation tiistai, 20 elokuun, 2019 at 11:07

   Kiitos kommentista Sanna! 🙂 Minuakin kyllä kiehtoisi merenalainen maailma, mutta luulen, että mukavuudenhalu vie voiton seikkailunhalusta 😀

 • Reply Suunnaton tiistai, 20 elokuun, 2019 at 08:22

  Olipa hauska postaus! Tää sai muistelemaan omia vanhoja reissujaan ja muistamaan ihan yllättäviäkin pieniä yksityiskohtia!
  Minäkään en ole koskaan vuokrannut skootteria – itse asiassa en ole koskaan edes ollut sellaisen kyydissä saatika ajanut itse! Autoa on kyllä tullut ajettua useassakin maassa. Se ei ole missään ollut erityisen hankalaa, joten kannattaa ehdottomasti rohkaistua, jos autolla matkustaminen kiinnostaa! Mulla pahimmat tilanteet (eikä edes kovin pahat) ovat olleet Firenzen keskustassa sukkuloiminen (sillä hetkellä en tosin ajanut itse) sekä Mallorcan jyrkät ylämäet, joita pieni vuokra-auto ei meinannut jaksaa punkea ylös saakka. Sen sijaan esim. Walesin vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottui tosi nopeasti.
  Laitesukeltamista olen kokeillut kerran, mutta se oli kyllä välillä vähän kuumottavaa, vaikkakin aika hienoa! Nyt en oikein osaa päättää, haluanko sukeltaa enemmänkin, vai pitäisikö pysytellä mukavuusalueella ja poissa uppeluksista 🙂

  • Reply Iida In Translation tiistai, 20 elokuun, 2019 at 11:14

   Kiitos Suunnaton! 🙂 Enköhän jossain vaiheessa autoilemaan rohkaistu – ehkä joskus kun en sooloreissaa, jotta joku voi rauhoitella minua tarvittaessa jos autoilu alkaa ahdistaa. Noihin Euroopan pieniin vanhoihin kaupunkeihin, kuten vaikka Firenzeen, en kyllä välttämättä ensimmäisenä lähtisi 😀

   Tuo on kyllä totta, laitesukeltamalla näkisi varmasti upeita juttuja!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 22 elokuun, 2019 at 13:24

  Hauska postausidea! Näistä olin yllättävän monta kokenut, mutta esim. bisnesluokka ja sairaala on jäänyt multakin väliin. 🙂 Iso peukku sukeltamiselle ja skootterin vuokraukselle, molemmat voi kokea esim. Thaimaassa ensimmäistä kertaa. Tosin aika hurjaa se skootterointi oli ekoja kertoja, vieläkin jännittäisi ja varsinkin sen vasemmanpuoleisen liikenteen takia. 😀 Mutta Koh Lanta on kivan rauhallinen saari, jossa skootterointi on aika leppoissa, isoissa paikoissa en uskaltaisi. Kännissä en ole ollut ulkomailla piiiitkään aikaan, joskus nuorempana biletys kuului joihinkin reissuihin, nyt ei kiinnosta tuhlata lomapäiviä krapulaan. Ja iso suositus aina silloin tällöin pakettimatkoihin, helppous on välillä tosi jees.

  • Reply Iida In Translation lauantai, 24 elokuun, 2019 at 23:28

   Kiitos kommentista! 🙂 Thaimaa olisi kyllä hyvä maa kummankin kokeilemiselle, mutta luulen priorisoivani skootterointia. Luulen, että tarvitsisin vain tarpeeksi hiljaisen kylän/saaren, joka ei ole kauhean vuoristoinen, jotta uskaltaisin. 🙂

 • Reply Sannahof // Unelmamaja perjantai, 23 elokuun, 2019 at 13:27

  Hei täähän oli aivan loistava listaus! Aloin jo heti automaattisesti hahmotella omaa listaa päässäni. Tällainen voisi olla aika hyväkin tehdä, niin siitä voisi saada inspiraatiota, kun suunnittelee tulevia reissuja.

  • Reply Iida In Translation lauantai, 24 elokuun, 2019 at 23:28

   Tätä oli tosi hauska tehdä, suosittelen ihmeessä tarttumaan samaan aiheeseen! 🙂 Multakin nousi tämän pohjalta jo monta reissuideaa, mihin tahtoisin seuraavaksi mennä! (Vielä kun vaan olisi lomaa ja rahaa, heh…)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi lauantai, 24 elokuun, 2019 at 15:09

  Hauska postausidea! Pitää toivoa että joku haastaisi miut. 😅 Ei vaan, voihan tähän varmaan tarttua ilman haasteitakin. Pystyin allekirjoittamaan noin puolet sun en koskaan -kohdista. Reilaamaan olis kyllä niin siistiä päästä joskus!

  • Reply Iida In Translation lauantai, 24 elokuun, 2019 at 23:29

   Voi ei, toivottavasti haaste napsahtaa jostain muusta blogista tai tartut siihen muuten vaan! 🙂 Olisi hauskaa lukea sinunkin listasi! Reilaaminen tai muuten junalla matkustaminen Euroopassa ois kyllä tosi ihana kokea lähitulevaisuudessa.

 • Reply Etta sunnuntai, 1 syyskuun, 2019 at 14:32

  Oi miten hauska postaus! Mulla aika samanlainen lista, koska oon tosi köyhä reissaaja ja ajokortiton. 😀 Sairaalassa on tullut piipahdettua, tosin seuralaisena. Soitettiin sillon jopa ambulanssi itse asiassa, joka ei tosin koskaan tullut perille, joten leirintäalueen omistaja lähti sitten kuskaamaan meitä yöpaitasillaan sairaalaan. Mä en tiedä kuina pitkää reissua ei enää lasketa reissuksi, vaan ihan vaan maassa asumiseksi, koska toi lomaromanssi ja kännit toteutuu kyllä jos piiitkät reissut kelpaa. 😀 Ja pakettimatkalla en olekaan muuten ikinä ollut!

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 1 syyskuun, 2019 at 16:38

   Kiitos Etta! 🙂 Oho, voi ei, varmasti sairaalassa on stressaavaa seuralaisenakin!!

   PS. Eiköhän sun ulkomaan vuodet lasketa jo ulkomailla asumiseksi 😉

  Leave a Reply