Suomen suurin matkablogiyhteisö
Haaveilu ja inspiraatio Vaihdossa Tokiossa

Loppukevään ja kesän reissusuunnitelmat

maanantai, huhtikuu 29, 2019
punainen torii-portti Hakonessa

Japanissa oleilua on luvassa vielä useamman ihanan kuukauden ajan! Kerroin aiemmin haaveilevani sivureissuista vaihdon ajalle. Suunnitelmat ovat eläneet, mutta muutama soolomatka on nyt varattu!

 

Toukokuu: Hakone

Hakone on upea luontokohde muutaman tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Teen toukokuun lopussa sinne klassisen viikonloppureissun: lähden perjantaina ja palaan sunnuntaina. Haaveissa on tutustua alueen museoihin, ihailla luontoa, käydä järviajelulla ja nähdä höyryävää tuliperäistä maata. Ja kokea itse, haiseeko siellä yhtä pahalta, kuin pelotellaan!

Opintovapaabudjetilla kun liikutaan, majoitusmuoto on hostellidormi.

 

vesiputous luonnossa

Kesäkuu: Nikko

Kesäkuussa kutsuu Nikko, viikonloppureissun verran tämäkin. Kaksi hostelliyötä irtosi kohtuulliseen 5200 jenin hintaan (n. 20 €/yö).

Nikko on kuuluisa upeasta luonnostaan ja Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvista temppeleistään. Odotan rentoutumista luonnon ääressä. Ehkäpä vihdoin muistan avata tänne raahaamiani romaaneja!

 

Japanilainen lähijuna

Heinäkuu: Seishun 18 kippu

Japanissa muulla kuin turistiviisumilla oleileva ei ole valitettavasti oikeutettu JR Passeihin, joilla pääsee matkustamaan luotijunissa kiinteään hinnalla. Passille on myös budjettivaihtoehto, jonka saa ostaa kuka tahansa: Seishun 18 kippu. Kyseinen junapassi käy vain lähijunissa ja on voimassa viiden reissupäivän ajan. JR Passista poiketen matkustuspäivät voi ripotella, eikä niiden tarvitse olla peräkkäin. Passin voi myös jakaa useamman matkustajan kesken.

Lipun paras pointti on hinta: 11 850 jeniä, eli yksi reissupäivä kustantaa alle 20 euroa. Miinuspuoli lipussa on, että se on voimassa vain koulujen loma-aikaan: kesäkuusta syyskuun alkuun, joulukuusta tammikuuhun ja maalis-huhtikuussa. (Infoa Seishun 18 Kipusta täällä ja täällä.)

Pidän lähijunailusta Japanissa, joten hidas matkustaminen ei ajatuksena haittaa. Kun kouluni loppuu heinäkuun loppupuolella, olisi muutama viikko aikaa keksiä junapassille käyttöä. Mielessä on lähteä Japanin länsirannalle Kanazawaan. Siellä pitäisi olla hyviä taidemuseoita ja Kioton tunnelmaa ilman Kioton tungosta. Matkan varrella olisi mm. Takayama, ja muita kohteita Japanin alppien varjossa. Matka-aika Tokiosta Kanazawaan tosin on aika hurja – noin 13 tuntia, sisältäen 6–8 junan vaihtoa.

Reitti-ideoita vastaanotetaan! Minne menisin?

taipein kaupunkimaisemaa

Elokuu: Taiwan

Elokuun pidemmäksi lomakohteeksi valitsin Taiwanin. En ole vielä varannut lentoja, mutta ajattelin viettää maassa vajaa pari viikkoa, ja kierrellä parhaani mukaan.

Ajatus olisi olla muutama päivä Taipeissa ja matkustaa luotijunalla etelään Kaohsiungiin (Taiwanissa luotijunat maksavat murto-osan siitä mitä Japanissa, jee!). Sieltä tie vie Taitungiin. Taitungista olisi tarkoitus jatkaa vielä Green Islandille, vulkaaniselle saarelle jossa on erinomaiset snorklausmahdollisuudet ja harvinaisia suolavettä sisältäviä kuumia lähteitä. (Riippuu tosin ihan siitä, onko saariparka loppuunmyyty jo tässä vaiheessa, kuten minulle kävi viime kesänä Naoshiman kanssa… Toivotaan parasta!)

Taiwanissa kiinnostavat myös sohvaperunalle sopivat luontokohteet, ruokatorit ja yleinen kuhina. Aavistus rantalomafiilistäkään ei olisi pahitteeksi – jos vaan maltan!

Taiwan-suosituksia ja vinkkauksia otetaan mielellään vastaan myös! <3

 

Kuvat:
Hakonen torii-portti: Azlan Baharudin / Unsplash
Nikkon vesiputous: Sam Lee / Unsplash
Lähijuna: oma räpsy viime kesältä
Taiwanin kaupunkimaisema: Remi Yan / Unsplash

 

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Suunnaton sunnuntai, toukokuu 5, 2019 at 23:14

  Ihania (luonto)kohteita sulla on suunnitteilla!
  Taiwanista olit Taipeita lukuun ottamatta hyvin onnistunut nostamaan esiin juuri sellaiset kohteet, joissa en itse käynyt 😀 Sohvaperunalle sopivia luontokohteita Taiwanissa on ainakin Tarokon kansallispuisto, josta löytyy patikointireittejä joka lähtöön. Niiden välillä pääsee helposti liikkumaan shuttle-bussilla. Myös Sun Moon Lakella pääsee luonnon ääreen helposti. Voisin kuvitella, että myös Alishan on tällainen kohde, vaikka siellä en itse käynytkään. Taipein lähellä iisejä luontokohteita on ainakin Yangminshanin kansallispuisto ja Jiufenin kylän vieressä kohoava Mt Keelung.
  Yritän ehtiä kirjoittelemaan Taiwanin postauksia kesän aikana, toivottavasti saan joitain juttuja julkaistua ennen sun reissuasi. Kysele ihmeessä, jos kaipaat lisätietoja jostain mun koluamistani paikoista. Ne löytyy mun ekasta Taiwanin postauksestani, jonka olitkin jo löytänyt: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2019/04/08/2-viikkoa-taiwanissa/

  • Reply Iida In Translation maanantai, toukokuu 6, 2019 at 04:25

   Iso kiitos vinkeistä, Suunnaton! <3 Näköjään suurkaupungissa asuminen vaikuttaa kohdevalintoihin, kun on näin kova luonnon kaipuu päällä! 😀

   Varasin nyt lennot ja majoitukset, ja aikataulultaan omasta kiertoreissustani on tulossa aika tiukka paketti. Saa nähdä riittääkö aika irrottaa Taipeista yksi kansallispuistopäivä – toivottavasti! Pitääkin tutkia nuo vinkkaamasi paikat. Toivottavasti ehdit kirjoittelemaan Taiwanista lisää ennen elokuuta 🙂

   Koska aikaa on niin vähän, Taipeissa ja sen lähellä olevat kohteet, jotka olisit voinut jättää väliin, kiinnostavat ainakin! Tai mitkä olivat ehdottoman must see! 🙂

   • Reply Suunnaton torstai, toukokuu 16, 2019 at 14:44

    Jiufenin kylän voi mun mielestäni skipata kokonaan. Sitä kehutaan tosi paljon, mutta ainakin vuodenvaihteessa se oli aivan tupaten täynnä ihmisiä. Ihan oikeasti, mä en ole varmaan missään nähnyt samanlaista tungosta kuin Jiufenin Old Streetillä. En löytänyt Jiufenista lainkaan sitä kaunista vanhanaikaista kylämaisemaa, josta sitä kehutaan.
    Yangminshanin kansallispuisto on tosiaan aika näppärästi saavutettavissa Taipeista julkisillakin. Sinne kannattaa mennä aurinkoisella säällä, sillä sateessa vuorella ei juurikaan näe eteensä. Näin oli ainakin talvimonsuunien aikaan.
    Tarokon kansallispuisto on ehdoton must, jos vaan saat päivän irrotettua Taipeista. Käsittääkseni Tarokoon ehtii päiväreissullakin pääkaupungista, joskaan ihan hirveästi silloin ei taida kansallispuistoon jäädä aikaa. Maisemat on silti käymisen arvoiset!
    Ihan viimeinen vaihtoehto luontokokemukselle on Taipein Elephant Mountain ympäristöineen. Viimeinen vaihtoehto siinä mielessä, että jos et mihinkään muualle ehdi, mutta luonto kiinnostaisi. Mä kävin Elephant Mountainilla ainoastaan näköalapaikalla katsomassa Taipein siluettia auringonlaskun aikaan, mutta käsittääkseni polut jatkuvat pidemmällekin kukkuloille. Kannattaa tsekata sekin vaihtoehto.

    • Reply Iida In Translation tiistai, toukokuu 21, 2019 at 05:38

     Valtavan iso kiitos, kun jaksoit kirjoitella vinkkejä, Suunnnaton! <3

     Kuulostaa tosi hyviltä paikoilta, täytyy selvitellä lisää liikkumisia maan sisällä ja miten nuo kohteet istuisi reittisuunnitelmiini! Hyvä tietää, että Jiufenin voi suosiolla skipata – en tykkää tungoksesta, joten taidan jättää väliin 🙂

 • Reply Terhi maanantai, toukokuu 6, 2019 at 17:00

  Junat ovat Japanissa tarkasti ajassa ja luotettavia ja junapassi oli edullinen, ikävää jos ei sitä saa kuin turistiviisumilla. Taiwan kuulostaa niin hyvältä ajatukselta, että oikein kateus nostaa päätään kun ajattelenkin sitä.

  • Reply Iida In Translation keskiviikko, toukokuu 8, 2019 at 04:21

   Kiitos kommentista, Terhi! Junapassit ovat todellakin loistavia, mutta enköhän seuraavilla Japanin turistireissuilla ehdi niitä hyödyntää 🙂

   Olen kyllä tosi innoissani tuosta Taiwanista!! <3

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla keskiviikko, toukokuu 8, 2019 at 06:58

  Hyvalta kuulostaa suunnitelmat, varmasti hauskoja ja mielenkiintoisia reissuja. Ilman muuta kaikki aika vain hyodyksi ja paikkoja tutkimaan! 🙂 Mielenkiinnolla seuraavia kokemuksia ja ajatuksia odotellen! 🙂

  • Reply Iida In Translation torstai, toukokuu 9, 2019 at 04:36

   Kiitos Tiina Johanna! 🙂 Ehdottomasti, pitää yrittää nähdä mahdollisimman paljon kun on kotipesä ihan muualla kuin yleensä!

 • Reply Sofia / Project Forever torstai, toukokuu 9, 2019 at 12:31

  Mielenkiintoisia suunnitelmia on sinulla tulilla! En ole vielä päässyt käymään Japanissa enkä Taiwanissa, vaikka Taiwania mulle suositeltiin matkakohteeksi jo vuosia sitten erään Uusi-Seelantilaisen matkailijan toimesta. Itselläni on tämän vuoden matkasuunnitelmat vielä osittain hämärän peitossa, mutta kesäkuussa suuntaan jälleen New Yorkiin, ja elokuussa ensimmäistä kertaa Edinburghiin. Loppuvuodesta on ehkä mahdollisuus lähteä kuukaudeksi Etelä-Amerikkaa kiertämään, ja siitä olen todella innoissani! 🙂

  • Reply Iida In Translation torstai, toukokuu 9, 2019 at 16:58

   Oi, kuulostaapa kiehtovilta sinunkin suunnitelmat, Sofia! 🙂 Etelä-Amerikkaan olisi hieno joskus päästä. Ihania reissuja sinne!

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, toukokuu 12, 2019 at 08:58

  Kuulostaapas kivoilta suunnitelmilta! Taiwan on kanssa sellainen paikka mihin haluan päästä matkustamaan lähitulevaisuudessa, ja tietenkin haluan myös uudelleen Japaniin.
  Etenkin Okinawan rantakohde kiinnostaa, sen saisi hyvin lisättyä Taiwanin tai Tokion matkaan, kun on siinä puolessa välissä 🙂

  • Reply Iida In Translation maanantai, toukokuu 13, 2019 at 13:01

   Oi, Okinawalle tahtoisin minäkin! <3 Itse pysähtyisin tuossa välissä viellä Kyushussa, kun sekin saari on koluamatta. Kauheasti olisi kyllä nähtävää tällä seudulla, loppuu vaan aika kesken 😀

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets maanantai, toukokuu 20, 2019 at 17:05

  Oi mitä suunnitelmia! Kuulostaa ihanalta. Vähän eri lähtökohdat reissuille, kun on valmiiksi jo tukikohta Aasiassa 🙂 Itse en ole vielä käynyt Aasiassa ollenkaan ja etenkin Japani houkuttelee kovasti. Mielenkiinnolla luen sun juttuja sieltä päin ja haaveilen siitä päivästä, kun koittaa vihdoin itselläkin lähtö Japaniin 🙂

  • Reply Iida In Translation tiistai, toukokuu 21, 2019 at 05:54

   Kiitos Jenna! 🙂 Todellakin, täältä käsin on ihan toisenlaiset reissumahdollisuudet! Japani on ihana, toivottavasti pääset tänne vielä joskus! <3 Ja mahtavaa kuulla, jos blogistani on löytynyt inspiraatiota!

  Leave a Reply