Suomen suurin matkablogiyhteisö
Japani Tokio

Ilmaista tekemistä Tokiossa: maisemia pilvenpiirtäjästä

perjantai, 26 huhtikuun, 2019
Tokyo Metropolitan Government Building ja kirsikankukkia

observatorion kyltti

Ilmaista tekemistä Tokiossa -sarja tutkii tällä kertaa Tokiota yläilmoista käsin. Siinä sivussa löytyi kaikille avoin flyygeli ja olympialippu.

 

Shinjukussa sijaitseva Tokion metropolialueen hallintorakennus Metropolitan Government Building on yksi harvoista paikoista, joissa pääsee ilmaiseksi pilvenpiirtäjän yläkerroksiin. Rakennus on valmistunut vuonna 1991 ja tänä vuonna sen näkäalatornit remontoidaan kumpikin vuorotellen. Remonttibuumi on tällä hetkellä Tokiossa vahvana muutenkin, sillä ensi vuonna kaupunki täyttyy olympialaisvieraista ja -turisteista.

Pilvenpiirtäjästä löytyy kaksi näköalatasannetta, sekä pohjoisesta että eteläisestä tornista. Näkymä on suhteellisen samanlainen, mutta juuri remontista valmistuneessa eteläisessä tornissa on eräs selkeä lisänähtävyys!

Arkipäivänä jono hisseille ei ole pitkä. Laukkutarkistuksen jälkeen huristellaan hiirenhiljaisella hissillä 45. kerrokseen.

Tokion siluettiTokion katuja kaukaaTokion siluetti ja jännittäviä pilvenpiirtäjiäTokion taloja pilvenpiirtäjästä

Maisemat

Parinsadan metrin korkeudesta on upeat näköalat ympäri Tokion. Toisella puolella näkyy näköalatorni Tokyo Sky Tree ja kauniita viheralueita, kuten Shinjuku Gyoen ja Meiji Jingu -temppeliä ympäröivät puistot. Näiden kahden välissä on jännittävä sinikattoinen rakennelma, joka on kooltaan suuren puiston kokoinen. Siitä on tulossa pääareena vuoden 2020 Tokion olympialaisiin.

Eteläinen torni on juuri valmistunut remontista. Pohjoinen torni on menossa remonttiin 1.5.2019 ja se aukeaa yleisölle 16.1.2020.

mies soittaa flyygeliä näköalatornissa

keltainen pallokuvioitu flyygeli ja koskettimet

Kaikille avoin flyygeli

Miltä kuulostaisi soittaa pianoa kahdensadan metrin korkeudessa? Täällä se onnistuu!

Eteläisen observaatiotornin helmi on ollut paikalla vasta huhtikuun alusta asti. Tänne on nimittäin lahjoitettu Yaoi Kusaman maalaama flyygeli, jota voi kuka tahansa käydä soittamassa! Maisemat saattavat olla hienoimmat, joissa tavallinen pulliainen pääsee elämänsä aikana konsertoimaan.

Vierailuni aikaan paikalla oli hämmentävän monta lahjakasta pianistia. Kohteliaasti he odottivat pianon olevan tyhjillään, ottivat nuotit esille ja soittivat kukin yhden kappaleen.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että laulaminen on kielletty!

 

Tokion siluetti, taustalla pieni Fuji-vuori!

Milloin voi nähdä Fujin?

Kirkkaalla säällä Tokiosta käsin voi nähdä Fuji-vuoren. Paras ajankohta on talvisin, auringonlaskun aikaan.

Huhtikuinen sää oli hieman pilvinen, mutta edellisen päivän sateet olivat tainneet viedä ilmansaasteita mukanaan. Fuji-san nimittäin erottui selkeästi läheisempien vuorten takaa. Se oli kuitenkin niin himmeänä, että joutui vähän siristämään silmiään, oliko se nyt aivan varmasti tosiaan Fuji. Moni turisti tuntui kulkevan ikkunoiden ohi tajuamatta ollenkaan, minkä näyn he sivuuttivatkaan.

Mutta siellä se oli – epäluonnollisen kauniina kaukana horisontissa. Näin ensimmäistä kertaa elämässäni upean Fuji-sanin! <3 Kaltaiselleni Japani-intoilijalle (ja Fujin näkemisestä kauan haaveilleelle) se oli valtavan suuri hetki.

 

hello kitty -nukkeja kimonossa

tuliaisostoksia tokiossa

Aktiviteetit

Tarjolla on pieni kahvila, jonka hinnat ovat varsin pilvissä (ehe-ehe!). Tornista löytyy myös pieni matkamuistomyymälä mochi-rasioineen ja postikortteineen, mutta halvemmat ja suuremmat valikoimat löytyvät muualta kuin täältä.

 

Olympialiput Tokiossa

Tokyo 2020 olympialaisten maskotit

+ Aulan näyttelyssä voi nähdä olympialaislipun!

Tokion 2020 olympialaisiin asti Metropolitan Government Buildingin aulasta löytyy myös toisenlainen vetonaula. Olympialaisten ja paraolympialaisten lippuja saa nimittäin mennä ihailemaan kuka tahansa!

Voit myös napata itsestäsi kuvan olympialaisten söpöjen maskottien kanssa. Lippukin näytti kuljetuslaatikosta päätellen kiertäneen ainakin Ateenassa, Pekingissä, Lontoossa ja Riossa.

 

> Metropolitan Government Building on ilmainen. Metroasema Tocho-Mae Station löytyy samaisen pilvenpiirtäjän kellarikerroksesta. JR:n asemalta Shinjuku on myös kävelymatka. Ajantasaisin tieto löytyy observatorion sivuilta täältä

Lisää tekemistä Tokiossa:

Risteilyllä Sumida-joella Asakusasta Hamarikyu-puutarhaan
Testissä: missä on Tokion paras sakura? / Osa 1
Testissä: missä on Tokion paras sakura? / Osa 2
Ilmaista tekemistä Tokiossa: The Ad Museum Tokyo
Tokion oudot teemaravintolat: Kawaii Monster Cafe

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä, tällä hetkellä seikkaillaan vaihto-oppilaana Tokiossa. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply