Suomen suurin matkablogiyhteisö
Japani Tokio

Vintagekauppakierros Tokion Shimakitazawassa

perjantai, 12 huhtikuun, 2019
Vintagekaupat Tokiossa - Shimokita Garage Department vaatteita ja graffiti

Shimokitazawa on hipsterikaupunginosa Tokiossa, muutaman pysäkin päässä Shibuyasta ja Shinjukusta. Se on tunnettu vintagekaupoistaan, kahviloistaan ja keikkapaikoistaan. Kävin alueella etsimässä täydennystä matkavaatekaappiin.

 

Kunhan juna-aseman remonttikaaoksesta pääsee eteenpäin, Shimokitazawa alkaa lumota. On Chabuton kasvisramenia (770 ¥), levykauppaa ja galleriaa. Kadut ovat kapeita, kivoihin paikkoihin törmää helposti katsomatta karttaa. Pujahdan söpöön kahvilaan matchavohvelille (joka maksaa reilusti enemmän kuin lounaani, mikä on Tokiossa yllättävän yleistä).

En ole vielä koskaan käynyt kaupunginosassa, jossa useampi kauppa myy käytettyjä kuin uusia vaatteita! Muutaman parhaan kaupan esittely lienee siis enemmän kuin paikallaan.

Shimokitazawan vohvelikahvilan matcha-papu-annos

Shimokitazawan kahviloita

Mutta löytääkö sieltä länkkärikokoinen mitään? En ole todellakaan japanilaisissa mitoissa (170 cm/L/42), mutta ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka! Riehaannuin ja ostin kaksi paitaa, hameen ja mekon (kaikki vintagea, yht. alle 50 €). Riippuu siis hirveästi koostasi, mutta kyllä moni länsimainenkin voi tehdä Japanissa vaatelöytöjä. Etenkin vintagessa osa on ulkomaista tuontitavaraa, joten mitoitus on länsimaiselle kropalle armollisempaa.

39-kokoinen jalkani ei tosin käytettyihin kenkiin mahtunut, paitsi miesten puolen maihareihin ja tennareihin. Pienempijalkaisella on paremmat apajat.

No mitenkäs vanhaa vintagea siellä sitten on? 70-lukua vanhemmista vuosikymmenistä syttyvä joutuu Shimokitazawassa valitettavasti pettymään. Tarjonta on uudempaa ja valittu nykymuotia mukailevaksi. Onneksi loistavaa laatua on tehty vielä 90-luvullakin! Ja toisaalta – Shimokitazawa sopii myös heille, jotka eivät vintagesta yleensä välitä.

Vintagekaupat Tokiossa - MICMOn julkisivu

MICMO

MICMOlla on monta myymälää pitkin Shimokitazawaa. Valikoima on hyvää ja hintataso on moneen naapurikauppaan verrattuna varsin maltillinen: mekkoja n. 2500 ¥, kauluspaitoja 1500 ¥–2500 ¥.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kaupan hinnoissa ole ilmoitettu verojen määrää, mikä on aina yhtä rasittava ylläri kassalla. (Käytäntö vaihtelee Japanissa kauppakohtaisesti, välillä verot ilmoitetaan ja välillä ei. Kanji-merkeissä taitavampi osaisi hoksata sen varmasti hintalapustakin.)

> 2-30-3 Kitazawa, alueella on useampi liike. Vaatteita sekä miehille että naisille.

 

Vintagekaupat Tokiossa - käsityökoruja

shimokitazawan garage department

Shimokita Garage Department

Vaikkei vintage kiinnostaisikaan, Shimokita Garage Department on silti nähtävyys! Herttaisen kämyinen ”kauppakeskus” on todellakin kuin jonkun autotalli. Sisällä ei juuri ole lämmitystä, mutta vastapainoksi on graffiteja, jouluvaloja ja pikkuisia putiikkeja.

Paikan erikoisuus on korupuoti, joka koostuu pienistä laatikoista. Jokaisessa laatikossa näyttää olevan yksittäisen koruntekijän oma putiikki, jonka he ovat itse saaneet somistaa omanlaisekseen. Ihana idea!

> 2-25-8 Kitawaza. Vaatteita kaupasta riippuen sekä naisille että miehille.

 

Vintagekaupat Tokiossa - Stick Out kyltti ulkoa

Vintagekaupat Tokiossa - Shimokitazawan Stick Out

Stick Out

Kuvittele hyvin kuratoitu, siisti pienehkö vintagevaatekauppa. Kuvittele sitten, että jokainen esillä oleva vaatekappale maksaa vain 700 ¥! Joo joo, todellakin!

Jos sinulla on aikaa vain yhteen, kierrä Stick Out. Koot vaihtelevat tosi paljon ja osa ihanimmista jutuista mahtuu vain pikkuruisille aasialaisille. Löysin täältä kuitenkin tosi kauniin hameen, joka todennäköisesti pelastaa suhteellisen minimalistisen reissugarderoobini.

> 2-14-16 Kitazawa, toinen kerros. Vaatteita sekä naisille että miehille.

 

Vintagekaupat Tokiossa - Shimokitazawan Wegon merkkipaitoja

WEGO

”Öö anteeksi, mitä WEGO tekee tällä listalla?” saattaa joku ajatella siellä ruudun takana. Älä anna nimen hämätä! Teineille suunnatusta halpamuodistaan tunnettu WEGO pitää Shimokitazawassa omaa vintageliikettä, jossa on yllättävän laadukas tarjonta. Ja okei, on siellä muutama hylly kertakäyttömuotiakin.

Nykymuotiin istuvan vintagen (yli-isoja farkkutakkeja, ysärikukkamekkoja, 70-luvun paitoja…) lisäksi tarjolla on huippumerkkejä. Diorin jakkupuku olisi irronnut 60 €, Chanelin käytetyt 36-kokoiset korkkarit 55 €. Hintataso oli niin edullinen, että epäilytti, voivatko ne olla edes aitoja! Toisaalta ehkä tämänhetkiset trendit vaikuttivat asiaan – Luis Vuittonin ja Guccin kasaricollegeista pyydettiin yli tuplahinta.

Silmäkarkkia on myös myymälän somistuksissa, jossa teemat on vedetty sopivasti yli.

> 2-29-3 Kitazawa. Paljon vaatteita sekä naisille että miehille.

 

PS. Lisää vinkkejä Shimokitazawaan löytyy mm. Tokyo Cheapolta, joka on muutenkin loistava sivu Tokion (budjetti)reissujen suunnitteluun!

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply