Suomen suurin matkablogiyhteisö
Japani Tokio

Hanamin juhlintaa Tokion Meguro-joella

perjantai, 29 maaliskuun, 2019

lamppu ja kirsikankukkia

Olen nähnyt Instagramista kuvia upeasta joesta, jota reunustavat kirsikankukkapuut. Sinne on ehdottomasti päästävä hanami-aikaan, päätin, ja lähdin metrolla kapsulihostellistani Asakusasta kohti Naka-Meguron asemaa. Jo junan vaunun ikkunasta näkyi vilaus vaaleanpunaisen pumpulin ympäröimästä joesta.

Nappasin asemalta mukaani alueen esitteen (Japanille tyypilliseen tapaan kaikelle on esite) ja lähdin kiertämään jokivartta sen mukaan. Karttaan oli merkitty myös muita lähitienoon nähtävyyksiä, temppeleitä ja puutarhoja. Kirsikankukat riittivät häkellyttämään minua ihan tarpeeksi, joten pysyin jokivarren tietämillä.

kirsikankukat peittävät maiseman

kirsikankukan oksa lähikuvassa

monta japanilaista kamerat käsissä kirsikankukkien keskellä

Meguro-joen koko kirsikankukkareitti on noin 4 km pitkä. Sen varrella on jopa 800 puuta ja määrä on niin holtiton, että jossain kohdissa kirsikkapuut jopa peittävät jokimaiseman.

Jossain kohtaa iski valitettavasti turtumus. On harmi, ettei sadas puu sykähdytä enää yhtä paljon kuin ensimmäinen, vaikka niistä jokainen on yhtä satumainen.

Puisto-hanameista poiketen Meguro-joelle ei saa leiriytyä piknikille. Katukojujen herkut syödään seisaaltaan. Jokea halkovilla silloilla on virkailijoita, jotka huutelevat hanamifaneja siirtymään eteenpäin, jotta muutkin saavat ottaa kuvia parhailla paikoilla. Päiväsaikaan liikkeellä oli erityisesti lapsiperheitä, illalla juhlinta muuttunee villimmäksi. Moni oli pukenut päälleen vaaleanpunaista sävyjä, sävy sävyyn kukkien kanssa.

japanilainen mies paistaa ruokaa kojussa

kirsikankukkia kasvamassa puun rungosta

liila ruokarekka japanissa ja vaaleanpunaisia lamppuja

Tunnelma on liikkuva ja yllättävän hipsteri. Perinteisempien ruokakojujen rinnalta löytyy pikkuista ruokarekkaa ja pienpanimo-oluita myyviä tiskejä. Meguro onkin yksi Tokion hipstereimmistä kaupunginosista. Täytyy tulla tutustumaan toistekin, kun hanami-hulina hieman helpottaa.

Kun kylmä iskee, voi piipahtaa jokivarren trendikkäissä pikkukaupoissa, kahviloissa tai lounaalla. Niitä löytyy moneen lähtöön ja sivukujilta varmasti paljon lisääkin.

kirjakaupan hylly ulkona ja kyltti "everything for the freedom. cowbooks"

meguro-joen kirsikkapuita

Tällä hetkellä kirsikankukkia näkee Tokiossa muutenkin vähän siellä sun täällä. Monet kauniimmista puista olen spotannut joidenkin onnekkaiden pihoilta.

(Kirjoitan muuten jossain vaiheessa yhteenvedon tänne blogiin Tokion parhaista hanami-lokaatioista. Aika paljon on tullut kierreltyä, nimittäin…)

vaaleanpunainen kirsikkapuun oksa

polkupyöriä ja taustalla kirsikkapuu

kirsikankukkia nupussa

Kirsikkapuita on Japanissa useampia lajikkeita, jotka kukkivat eri aikaan. Keskiviikkona Meguro-joella oli vielä paljon nuppuja ja kylmemmissä paikoissa kukat ovat vasta avautumassa.

Megurossa voi ihailla kirsikankukkia myös iltaisin. Silloin ne valaistaan. Bilemielellä oleva voi napata kojuista itselleen vaaleanpunaisen drinkin, kuohuviiniä mansikoilla tai ihan vaan perus-Asahin. Alueella järjestetään myös erilaisia matsureita kirsikankukka-aikaan, jolloin on luvassa mm. livemusiikkia. Ajat kannattaa tarkistaa esimerkiksi täältä.

> Meguron kukat on iltavalaistu 23.3.–10.4. klo 17–19. Metro-asema: Naka-Meguro tai Meguro

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Piyya lauantai, 30 maaliskuun, 2019 at 08:04

  Hyvin pääsin tunnelmaan ja näin itseni pukeutuneena vaaleanpunaisiin asusteisiin nyt ainakin, fiilistelemässä kukkaloistoa vaaleanpunainen drinkki kädessäni. Kyllähän tuo kirsikan kukinta aika Japanissa on päässyt siihen must see listalle. Kiitos kun pääsi näin kuvien ja kertomuksen mukana mukaan.

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 15:20

   Kiitos Piyya, ihana kuulla jos tunnelma välittyi! <3 Kannattaa ehdottomasti mennä joskus vielä kokemaan se, kaikkea ei voi todellakaan vangita kuviin!

 • Reply Jenni | Boarding Time tiistai, 2 huhtikuun, 2019 at 11:34

  Ihana IHANA sakura!!! Upeaa katseltavaa nämäkin kuvat taas.
  Meguro-joen kukinta alkoi viime viikolla juuri kun lähdin kotiin, mutta oli siellä kaunista jo nuppuvaiheessakin. Ja onneksi moni muu lajike jo kukki täysillä vähän aiemmin.
  Tuo Meguro on muuten tosi kiva kaupunginosa, superrauhallinen ja upeita hiljaisia temppeleitä joen eteläpuolella. Kandee mennä tutustumaan!

  • Reply Iida In Translation keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019 at 05:29

   Kiitos kommentista Jenni ❤️ Meguro vaikutti todellakin ihanalta alueelta muutenkin, pitää ehdottomasti mennä sinne seikkailemaan joku päivä uudestaan! 😊

 • Reply Martta / Martan matkassa perjantai, 5 huhtikuun, 2019 at 19:50

  Japani Hanami aikaan on todellakin toivelistallani! En usko että pysty kyllästymään noihin kirsikkapuihin millään, mahtavia kuvia ja odotan jo innolla lohtu Hanamia täällä Suomessa ;9

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 16:11

   Kiitos Martta! 😊Mäkin olen niin suuri kirsikankukkafani, etteivät nuo puut kyllästytä vielä tippaakaan ❤️Nättejä ne ovat onneksi Suomessakin, mutta suosittelen ehdottomasti tulemaan tänne joskus kirsikankukka-aikaan jos aikataulut natsaavat! 😊

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 10:06

  Kivan näköinen paikka. On ihan hyvä, että ihmisiä ohjataan siirtymään eteenpäin. Olen näitä vartijoita Tokiossa itsekin nähnyt eri puolilla. Kiinassa oli vastaavia, mutta ei lainkaan niin kohteliaita. Korvan juureen tultiin huutamaan megafoniin ja puhaltamaan pilliin täysiä. Jos ei heti liikkunut, niin tönäisivät…

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 16:15

   Kiitos Anna! 🙂 Oho, kuulostaa kyllä tosi erilaiselta tuo Kiinan ohjaussysteemi! Täällä nuo vartijat olivat kyllä äärimmäisen kohteliaita. Ja Japani on kyllä joo yksi vartijamaa 😀

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 09:07

  Ihana päästä kokemaan hanami sun kuvien kautta. Ollaan lähdössä Tokioon 16.4 jolloin se taitaa olla ainakin Tokion osalta ohitse jo. Pitää koluta muutenkin sun Tokio postaukset tässä ennen lähtöä vielä läpi, jos sieltä tarttuisi viime hetken vinkkejä korvan taakse 🙂

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 16:14

   Kiitos Suvi! ❤️Tällä hetkellä kukkivan lajikkeen sesonki on silloin joo ohi, mutta Japanin puutarhat ovat siitä ihania, että aina on joku kukka kukassa 🙂Osa kirsikankukkalajeistakin aukeaa vasta toukokuussa. Ihanaa Tokion reissua!!! ❤️Suosittelen tosi kovasti tekemään päiväretken lähiseudun pienempiin paikkoihin, esim. Kamakuraan tai Hakoneen.

  Leave a Reply