Suomen suurin matkablogiyhteisö
Muu höpinä

Viimeisten viikkojen tunnelmat

keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019
asetelma pöydällä: japanin matkaopas, pocky-karkkeja ja vaaleanpunaisia neilikoita

Aikaa lähtöön: 12 päivää

On koko ajan muuttuvia pakkauslistoja ja kutkuttavaa lähtemisen tunnetta.

On shikoshookain eli japanilaisen esittäytymispuheen harjoittelua. ”Hei, olen Iida Suomesta. Opiskelen digitaalista viestintää ja olen vaihdossa Tokiossa elokuuhun asti. Pidän kovasti japanilaisesta ruoasta, designista ja temppeleistä. Tahdon oppia japanin kieltä ja odotan innolla vaihto-opiskeluelämää.” Sanat alkavat juuttua kurkkuuni, kun kuvittelen eteeni tuijottavan japanilaisluokan, pahimmillaan koko koulun juhlasalin. Olen aina ollut niitä ihmisiä, jotka ovat sosiaalisia puhuessaan isossakin porukassa suunnittelematta, mutta unohtavat sanansa heti kun on kyse puheesta tai esitelmästä.

On Helsingin joka päivä muuttuva sää: pakkasta, loskaa, keväistä aurinkoa, loskaa, pakkasta. Millä vaatteilla pärjäisi parhaiten Tokion keväässä?

On halauksia ja hyvästelyjä. Onnellisuutta ja haikeutta. Sellaista epäselvyyttä, kun ei aivan tiedä johtuvatko silmäkulmiin tunkevat kyyneleet onnesta vai surusta. Puoli vuotta voi tuntua jollekin nopealta hetkeltä, mutta minulle se on pisin aika koskaan pois kotoa.

vaaleanpunaisia neilikkoja ja unimaski

On Instagramin sakura-hashtagien vakoilua. Ovatkohan ne viime vuoden kuvia, eivät kai ne kirsikankukat siellä vielä kuki? Jotkut pinkit kukat siellä kukkivat kuitenkin? Mutta eivät ne nyt kai kuukautta etuajassa, eivät, eiväthän…?

On tunnetta, että koko ajan on kiire jonnekin, mutta silti ei saa juuri mitään aikaiseksi. Haahuilen enkä malta keskittyä. Japaninläksyjen sijaan päädyn lueskelemaan Japanin Suomen suurlähettilään CV:tä, kommentoimaan muiden matkablogeja ja katsomaan puolet Eläinvideokerhon videoista.

On hoidettu tsiljoona pientä liikkuvaa asiaa. Soiteltu pankkiin ja luottokorttiyhtiöön. Kilpailutettu vahingossa suomalainen puhelinliittymä ja tilattu Hanedan kentälle japanilainen SIM-kortti epäilyttävän edulliseen hintaan.

On haaveiltu vaihdon aikana tehtävistä viikonloppureissuista. Hakone, Kanazawa ja Nikko ovat ainakin listallani. Kyushu, Japanin pääsaarista eteläisin, polttelee kuultuani JAL Japan Explorer -passista, jolla turistit voivat lentää Japanin sisällä kiinteään hintaan.

On pullottava passi, jonka sivuille on liimattu puolen vuoden opiskelijaviisumi.

asetelma, jossa on vaihtokoulun esite, passi ja japanin adapteri

On ihmetystä siitä, miten nopeasti viimeiset päivät Suomessa katoavat.

On ilmaisuvaikeuksia. ”Oon vähän stressaantunut”, sanon ystävälle ja alan heti ottaa sanojani takaisin. Stressi kuulostaa liian negatiiviselta sanavalinnalta. Onko positiiviselle stressille sanaa? Sille tunteelle, kun on onnellinen, mutta ihan hirvittävän levoton ja keskittymiskyvytön.

On viimeisiä pakkopulla-kouluhommia. Pahimmillaan taidan kirjoitella esseitä Tokiosta käsin. Onneksi Japanin koulujutut alkavat vasta huhtikuun puolella!

On myös upea uusi kamera, jonka ostamista aiemmin pähkäilin. Päädyin hintahirvittelyistäni huolimatta Sonyn A6400:n ja kiinteään 1.8/35 mm linssiin. Päivitystä aiheeseen myöhemmin!

On lähtemisen pelko ja samalla hirveä polte. Saisinpa jo olla koneessa!

Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation, blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply saara keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 12:27

  Niin tuttuja fiiliksiä! Ihanaa Japania, laita miljoona kuvaa instaan ja tänne 🙂 Mulla on sinne jatkuva ikävä!

  • Reply Iida In Translation keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 14:21

   Kiitos kommentista, Saara, ja kiva kuulla, jos teksti resonoi! 🌸 Kiitos, laitan aivan varmasti!! 😍

 • Reply Jenni keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 12:52

  Kuulostaa jännittävältä! Oon varmaan viimeiset kymmenen vuotta halunnut matkustaa Japaniin, mutta vielä en ole sinne saakka päässyt. Oon päässyt matkustelemaan vasta ”aikuisena” ja paljon on paikkoja, jossa haluaisin käydä. Mielenkiintoiselta kuulostaa myös tuo ala jota opiskelet 🙂

  • Reply Iida In Translation keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 14:22

   Kiva kun kommentoit, Jenni 😊 Mäkin olen alkanut matkustaa vasta aikuisena, joten tosi paljon on vielä nähtävää. Japani on kyllä ihana, suosittelen lämmöllä! 🌸

   Ja kiitos, tämä on kyllä todella kiinnostava opiskeluala! 😊

 • Reply Henna keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 17:16

  Oi kuinka jännittävää! Ne päivät menevät ihan hujauksessa. Kohta huomaa, että on kentällä ja edellisenä iltana on ollut viimeinen ”mental breakdown” joka unohtuu heti koneessa. Been there done that. Kivoja viimeisiä päiviä Suomeen! 🙂 En ole edelleenkään saanut tehtyä haastetta. Se on liian vaikea. 😀

  • Reply Iida In Translation torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 10:35

   Kiitos Henna! <3 No niinpä, kohta havahdun ja olenkin jo kentällä! 😀 On kyllä jännää lähdön tuntua, jota on hankalaa selittää ihmisille, jotka eivät reissaa.

   Ja ei mitään kiirettä haasteen kanssa, se oli kyllä yllättävän hankala minullekin 🙂

  Leave a Reply