Suomen suurin matkablogiyhteisö
Haaveilu ja inspiraatio

10 reissuhaavettani -blogihaaste

torstai, maaliskuu 7, 2019

Sain Tanjan matkassa maailmalta -blogista paljon matkablogeissa kiertäneen haaveiluhaasteen.

Säännöthän kuuluvat näin:

”Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena Maailma – blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta puolestasi viisi (5) bloggaajaa mukaan kertomaan omista reissu-unelmistaan.”

Tässä siis kymmenen reissuhaavettani!

 

Twin peaksin maisemia USA:ssa

1. Paikka: Twin Peaksin kuvauspaikat, USA

Kun olin yläasteella, Twin Peaks pyöri televisiossa uusintoina. Rakastuin heti sen mystiseen ja visuaalisen kauniiseen maailmaan.

Osa Twin Peaksin ikonisista kuvauspaikoista on edelleen pystyssä. Voisin bussimatkalla imitoida autossaan sanelevaa Dale Cooperia huomattavasti nolommin: ”Diane, 11.30 am, February 24th. Entering the town of Twin Peaks.” 

Oleellista olisi myös käydä Double R Dineria sarjassa esittäneessä Twede’s Coffeessa maistamassa kirsikkapiirakkaa.

 

tumma kuva missä puita metsässä

2. Tapahtuma: The Superwood Festival, Helsinki

Kirjoittelin edellisessä haavepostauksessani tapahtumahaaveitteni jättiläisestä, Burning Manista. Pienempi haave olisi Suomessa järjestettävä The Superwood Festival.

The Superwood Festival on kokemusten puoleen laajentuneen muotimerkki Ivana Helsingin masinoima tapahtuma, joka levittäytyy syksyn hämärässä Rantapuiston hotellin miljööseen. Ohjelma pitää sisällään musiikkia, keskusteluja, taidetta ja ruokaa.

Tunnelmakuvat metsästä värivaloineen näyttävät Twin Peaksista napatuilta.

Vaihtoehto: kiinalaisen uudenvuoden juhlinta jossain kiinalaisessa kaupungissa

 

ulkosaariston kallioita

3. Kotimaan kohde: ulkosaaristo

Bengtskär-aiheisessa postauksessani kirjoitin rakkaudestani mereen. Kotimaan kohteeksi valikoituisi ehdottomasti jokin ulkosaariston saarista, jolle voisi hetkeksi erakoitua kuuntelemaan lokkeja ja aaltojen ääniä.

Majakassa yöpymiset kiinnostavat myös. Ainakin Bengtskärissä, Kylmäpihlajassa ja Utössa se olisi mahdollista.

Kotimaan vaihtoehtoja: Lappi, Yyteri, Hailuoto

 

nainen nojaa siltaan lontoossa, taustalla silta

4. Kaupunki: Lontoo

Olen käynyt Lontoossa viimeksi yläasteelaisena, joten uusinta olisi paikallaan. Viime aikoina olen haaveillut museopainotteisesta soolomatkasta.

Listallani olisi ainakin Victoria And Albert Museum ja Tate Modern, joka on nykyään muuttunut isoilta osin ilmaiseksi. Muun ajan kiertelisin ylihintaisia vintageputiikkeja, tutkisin ruokatoreja ja ehkä jopa veisin itseni iltapäiväteelle.

Kaupunkivaihtoehtoja: New York, San Francisco, Peking, Hong Kong

 

katu meksikossa, taloja ja kylttejä

5. Maa: Meksiko

Värikylläiset kaupungit, rantalomailu, uskomukset ja tortillaöverit. Erityisesti Eeva Kolun vanhan blogin Meksiko-aiheiset postaukset ovat ruokkineet Meksiko-haaveitani.

Tänne olisi ihanaa päästä käymään joskus! Vielä kun tietäisi, missä olisi autenttisempaa Meksikoa jäljellä, ilman turistimassoja mutta toisaalta ilman pelkoa väkivallasta.

Muita maahaaveita: Georgia, Taiwan, Etelä-Korea, Venäjä

 

maisema sri lankassa ja talo metsän keskellä / kuva joshua newton

6. Saari: Sri Lanka

Vehreä saari, jota haukutaan jopa liian turvalliseksi, kuulostaa täydelliseltä kaltaiselleni ujolle seikkailijattarelle. Sri Lankalla voisi yhdistää eettisen eläinbongailun, rantaloman ja upean luonnon. Tahtoisin matkustaa junan kyydissä (napsien juuri niitä klassisia turistikuvia joissa kurkitaan ulos junan aukinaisesta ikkunasta) ja vuokrata skootterin.

Ehkä tässä voisi olla seuraava reissuni tropiikkiin…?

Muita saarihaaveita: Malediivit, Okinawa

 

juna raiteilla

7. Extreme: Maata pitkin mahdollisimman kauas

Yksi matkahaaveistani on lähteä mahdollisimman kauas maata pitkin. Se voisi olla junaa ja bussireittejä yhdistellen Helsingistä Bangkokiin tai Trans Siperialla Pekingiin ja Kiinaa kiertämään.

Tahtoisin tuntea, miten aikavyöhykkeet vaihtuvat luonnolliseen tahtiin ja oppia hahmottamaan maapallon oikeita etäisyyksiä, jotka lentäessä pääsevät välillä hämärtymään. Jopa ajatus tylsistymisestä viehättää – ja ennen kaikkea kuuluu asiaan.

 

vanha wolkswagenin matkailuauto

8. Majoitusmuoto: Matkailuauto

Little Miss Sunshine -elokuva on istuttanut minuun haaveen vanhasta Wolkswagenin pakusta, jonka kyydissä reissata ympäriinsä. Olisi hauskaa leikkiä hetki karavaanaria ja kierrellä syrjäseutuja nukkuen patjalla pakettiauton takaosassa.

Kaipa tässä matkustusmuodossa eniten kiehtoo täysi vapaus. Ainakin niin kauan, kuin en kokemattomana kuskina joudu suorittamaan taskuparkkeerauksia ison auton ratissa tai se ei hajoa tienposkeen…

Vaihtoehtoja: clamping-luksustelttailu, Malediivit-tyyppinen villa meren päällä, lasi-iglu, hotellihuone korkealla pilvenpiirtäjässä, josta näkyy kauas suurkaupungin ylle

 

maisema islannista, vesiputous ja lampi

9. Luonnonkohde: Islannin kuumat luonnonlähteet

Saisipa kokea päivävaelluksen uskomattoman kauniissa luonnonmaisemissa ja pulahtaa luonnon keskeltä löytyvään kuumaan lähteeseen! (Sellaiseen pieneen ja höyryävään, mutta en löytänyt sellaisesta lisenssivapaata kuvaa mistään…) 

Ehkäpä matkailuauto-haaveita voisi toteuttaa Islannissa tai Lofooteilla <3

Vaihtoehtoja: Lofootit, Uusi-Seelanti, autiomaakohteet mm. Marokossa

 

10. Ruoka & juoma: Italia

Euroopan reissusivistyksessäni on massiivisen iso aukko: en ole koskaan käynyt Italiassa. Ruokamatka Italiaan kiinnostaisi. Söisin risottoa, pizzaa ja pastaa ähkyyn asti ja marinoisin itseni proseccolla.

Seuraava ruokamatkani tosin on ikisuosikkini Japani! <3 Enää kolme viikkoa…

Vaihtoehtoja: New York, Berliini, Thaimaa

Haastan:

Tiia / Reisereise

Heta / Hetamentaries

Jessica / Jessican matkassa

Eveliina / Korkkarit rinkassa

Henna / I’m choosing me

Kuvat
1. Unsplash / Oaekie     2. Unsplash/ Katie Drazdauskaite    3. Minä    4. Unsplash / Luigi Manga    5. Unsplash / Dennis Schrader    6. Unsplash / Joshua Newton    7. Unsplash / James Francis    8. Unsplash / Caleb George    9. Unsplash / Koushik Chowdavarapu    10. Unsplash / Sharon Chen

Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation, blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise torstai, maaliskuu 7, 2019 at 11:57

  Kiitos hauskasta haasteesta!
  Vitsi että ollaan monessa asiassa samiksia: haluaisin myös yöpyä majakassa, enkä Italiassa ole koskaan käynyt! Myös Twin Peaks <3 Näillä näkymin meidän perheen Japanin matka toteutuu ensi vuonna, sulle mahtavaa vaihtoa maahan! 🙂

  • Reply Iida In Translation perjantai, maaliskuu 8, 2019 at 14:06

   Kiitos, Tiia!! 🙂 Hauskaa, että samanmielisiä löytyy. Ihania matkoja sinulle ja perheellesi!

  Leave a Reply