Suomen suurin matkablogiyhteisö
Haaveilu ja inspiraatio

7 × matkahaaveita bucket listillani

lauantai, 9 helmikuun, 2019

Islanti ja Lofootit

Mustahiekkaiset rannat, vulkaanisen maan tuoksu (/löyhkä?), kuumat lähteet ja puiset torpat ei minkään keskellä. Siitä lähtien, kun luin Satu Rämön kirjan Islantilainen voittaa aina, olen haaveillut pääseväni vielä joskus käymään Islannissa. Ja tietysti se olisi palvelus taidelukiolais-itselleni: nähdä Björkin kotimaa.

Sama luonnon kauneus kiinnostaa myös Lofooteissa. Toivon joskus vielä pakkaavani auton ja lähteväni ajamaan sinne, läpi Norjan vuonojen.

 

Kambodža

Pääkaupunki Phnom Penh, verinen historia, riksat, kaaos ja keskeneräisyys. Ja tietysti yksi temppelihaaveideni kulminoitumispisteistä – Angkor Wat.

Joka marraskuu haaveilen lähteväni lämpöön. Ehkä jonain vuonna lähden kiertelemään Kaakkois-Aasiaa, Kambodža mukaan sisältyen.

 

New York, San Francisco

En ole koskaan käynyt USA:ssa. Eniten minua kiehtovat kaupungit ovat maan lähes vastakkaisilla laidoilla: New York ja San Francisco.

Koetan priorisoida matkahaaveitani myös sen mukaan, minne olisi näppärintä mennä missäkin elämänvaiheessa. Voi olla, että USA jää helppoudellaan jonnekin tulevaisuuteen, kun olen vanhempi, laiskempi ja rahakkaampi reissaaja.

 

temppelin lyhty talvella Japanissa, lunta puita ja ihmisiä kävelemässä

Japani talvella

Tahtoisin nähdä, miltä temppelit näyttävät lumikinosten kuorruttamina. Syödä japanilaisen keittiön talviruokia, lämmitellä kotatsu-pöydän alla ja katsella vilkkaita apinoita, jotka ilman viiletessä palaavat vuorilta alas.

Haaveissani olisi myös päästä laskettelemaan Hokkaidolle ja ehkä ihailemaan Sapporon lumi-matsuria. (Tänä vuonna sen vetonaulana on muuten Helsingin tuomiokirkko!)

 

Burning Man-festivaalit

Ajatus omituisesta vaihtoehtotodellisuudesta keskellä Nevadan autiomaata viehättää minua todella paljon. Todellisuudessa kokemus olisi jokseenkin haastavaa järjestää, mm. aavikko-olosuhteissa selviämisen takia.

Mutta aina sitä saa haaveilla!

 

marokkolainen huone, koristeelliset ovet, seinätiiliä ja sänkyjä

Marrakech

Mummi luki minulle lapsena Tuhannen ja yhden yön satuja. Ehkäpä siksi ajatukset palatseista, sulttaaneista ja dromedaareista ovat jääneet kutkuttamaan mieltäni. Tahtoisin yöpyä perinteisessä riadissa, tutkia sivukujia ja markkinoita. Istanbulin jälkeen myös moskeijat ovat alkaneet kiinnostaa minua.

Estetiikasta puhumattakaan – värikkäät tiilet, metalliastiat, matot ja keramiikka. Ja maistaa autenttisemmin sitä ruokaa, johon olen Suomen ravintoloissa ihastunut.

 

junan ikkuna ja maisemia

Trans-Siperian junamatka

Tietyn sukupolven pakko-kokemukseksikin irvailtu matka, jonka kuitenkin vielä joskus tahtoisin kokea. Olla jumissa junassa, nähdä vaihtuvat asemat ja maisemat. Venäjä kiehtoo myös itsessään – olisi mukavaa hyppiä pois junasta ja majoittua paikoissa, joista en ole koskaan kuullutkaan.

Tämä on tosin reissu, jota en tahtoisi kokea yksin. Omia ajatuksia kun kuuntelee sooloreissuilla ihan tarpeeksi muutenkin.

 

Kuvat: Unsplash / Adam Jang, Ian Pham, Annie Spratt, Patrick Schneider

Löytyykö joku näistä reissuhaaveistani myös sinun listaltasi?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply jossu lauantai, 9 helmikuun, 2019 at 15:09

  Olen käynyt Marakechissa mutta haluaisin palata sekä sinne että Casablancaan.
  Kambodza löytyy myös mun listalta.

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 10:58

   Kiitos kommentistasi Jossu! 🙂 Selkeästi Marokossa on siis oma lumonsa! Ja tuota listaani voisi kyllä kasvattaa loputtomiin, täytyy ehkä joskus tehdä tälle jatko-osa! 🙂

 • Reply Jenni | Boarding Time sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 12:52

  Näistä mulla on käymättä vain Islanti ja Lofootit, myös Trans-Siperian junamatka kokematta. Ensimmäiset kohteet kyllä kiinnostavat, Siperia ei. 😄
  Marrakechiin ehkä palaan vielä ja New Yorkiin varmasti. Upeita kaupunkeja molemmat.

  • Reply Iida In Translation sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 21:20

   Kiitos kommentista ja siistiä kuulla! 🙂 Lofootit ja Islanti tuntuvat olevan kyllä kovasti nousussa.

 • Reply Martina tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 17:35

  Ihanan monipuolisia reissuhaaveita. Mun listalta löytyy myös Islanti ja San Francisco sekä Japani ihan milloin vaan. Eivät nuo muutkaan huonoja ole. Suurin matkahaaveeni on risteily maailman ympäri.

  • Reply Iida In Translation keskiviikko, 13 helmikuun, 2019 at 09:45

   Kiitos Martina! 🙂 Japania on tullut nähtyä muina vuodenaikoina, talvi ja syksy vielä puuttuvat listalta. Jonkinlainen risteily olisi kiinnostavaa kokea myös! 🙂

 • Reply Tanja lauantai, 16 helmikuun, 2019 at 22:47

  Mukavia kohteita sun bucketlistillä. Noista oon käynyt ainoastaan Nykissä ja siitäkin aikaa jo 28 vuotta 😂
  Mun listalla myös Islanti ja sen lisäksi Namibia, Kenia, Tansania ja Kiina.

  • Reply Iida In Translation maanantai, 18 helmikuun, 2019 at 11:03

   Kiitos kun jätit kommentin, Tanja! 🙂

   Munkin listaan pitäisi lisätä Kiina. Afrikkaa olisi siistiä päästä tutkimaan, en vain vielä tunne sitä tarpeeksi, että haavematkakohteita olisi ehtinyt muodostua. Mutta eiköhän tässä koko elämän aikana vielä ehdi! 🙂

 • Reply Rosa sunnuntai, 17 helmikuun, 2019 at 09:42

  Marrakech on ollut esillä viime aikoina niin paljon, että sinne haluaisin matkustaa. Islannissa olen käynyt kerran, mutta talvella. Silloin oli poikkeuksellisesti paljon lunta, joten maisema oli kauttaaltaan valkoinen. Haluaisin myös mennä sinne vielä lumettomana ajankohtana ja nähdä mustan maan.

  • Reply Iida In Translation maanantai, 18 helmikuun, 2019 at 11:04

   Kiitos kommentistasi Rosa! 🙂 Joo tuo on aina jännä aspekti, että mihin aikaan minnekin olisi kiva matkustaa! Itsekin haluaisin nähdä mieluummin lumettoman Islannin.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi sunnuntai, 17 helmikuun, 2019 at 10:51

  Samoja paikkoja löytyy: New York, Marrakesh sekä Trans Siperian junamatka. Norja (ehkä myös Lofootit) kesällä, kun lähdetään Lapin kautta Norjaan road tripille.

  • Reply Iida In Translation maanantai, 18 helmikuun, 2019 at 11:11

   Kiitos kommentista, Veerapirita! 🙂 Norjan road trip kuulostaa mahtavalta, johonkin sellaiseen mäkin mielelläni Lofootit yhdistäisin!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 17 helmikuun, 2019 at 18:43

  Nämä on kaikki myös omalla haavelistalla, miinu Burning Man ja Nyki ja SF, joissa olen jo käynyt. 🙂 Burning Man on varmasti kyllä todella mieleenpainuva kokemus, mutta jostain syystä ajatus telttailusta Nevadan aavikolla on jotenkin ahdistava. 😀 New York ja San Francisco on kyllä mahtavia paikkoja, suosittelen molempia lämpimästi.

  • Reply Iida In Translation maanantai, 18 helmikuun, 2019 at 11:17

   Kiitos kun jätit kommentin Sonja! 🙂 Hauskaa kuulla, että on samoja haaveita!

   Joo saattaa olla, että mulla on vähän idealistinen kuva aavikkotelttailusta, todellisuudessa se varmaan herättäisi mussa aika monia ärräpäitä. Ja helppo sitä on täältä Suomesta käsin huudella, kun ei tiedä Nevadan aavikon oloista muutenkaan mitään 😀

  Leave a Reply