Suomen suurin matkablogiyhteisö
Pääkaupunkiseutu

Menovinkki Helsingissä: teetaiteen alkeiskurssi

perjantai, helmikuu 1, 2019

teehuone kiotossa - tatamilattiat ja teen valmistukseen liittyviä esineitä

Tiesitkö että Suomenlinnan kiviset muurit kätkevät sisälleen yllätyksen – japanilaisen teehuoneen nimeltä Tokuyûan.

Tuossa Suomenlinnan teehuoneessa järjestetään keväällä japanilaisen teetaiteen eli chadōn alkeiskurssi. Kurssilla käsitellään teen perusteita, kuten teehuoneessa liikkumista, vieraana teetilaisuudessa olemista ja osia teen valmistuksesta eli temaesta. Ensimmäinen kerta on sunnuntaina 24.2.

Teetaiteen opiskelu on ollut yksi haaveistani siitä lähtien, kun olen nähnyt palasia oikeasta teeseremoniasta. Ensimmäisen maistiainen oli japaninkurssini viimeisellä tunnilla, jolloin opettaja kutsui paikalle teetä harrastavan ystävänsä. Hän esitteli meille teen tekoa ja arkisten pulpettienkin keskellä huomasi, että kyseessä oli jotain erityistä. Yleensä puliseva luokka vaikeni, kun teentekijä puhdisti matcha-astiaa ja välineistöään hitain ottein.

Kiotossa turisteille järjestetyssä teeseremoniademonstraatiossa (kuvassa) tunteeni vahvistui. Teentekijän liikkeet olivat kuin huolellisinta tanssia, kauneutta ja puhtautta korostavaa, liikkeiksi muuttunutta arvostusta. Camellia Teahousen esitys kesti vain lyhyen hetken ja olin harmissani sen lyhyydestä.

Loppureissuni ajan puutarhavierailuilla silmäni etsivät teehuoneita, matchakupillista himoiten. En malta odottaa, että pääsen niihin taas <3

Osa Suomenlinnan kurssin opetuskerroista ajoittuu vaihtoni ajalle, joten en tällä kertaa pääse paikalle. Toivottavasti kursseja tulee tulevaisuudessa lisää!

> Kurssin hinta on 90€ + 30€ yhdistyksen jäsenmaksu vuodelle 2019, eli yhteensä 120€. Lisäinfoa löydät Facebook-eventistä. Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistyksen sivut täällä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply