Suomen suurin matkablogiyhteisö
Muu höpinä

Matkahaaveita vaihdon ajaksi: Tokiosta muualle Aasiaan

sunnuntai, 20 tammikuun, 2019

Japani lähestyy päivä päivältä. Haahuilija kun olen, en ole oikein malttanut pitää jalkoja maassa ja suunnitella Tokion lähireissuja. Katseeni on sen sijaan kääntynyt naapurimaihin. Olisi huikeaa ottaa ilo irti siitä, että on jo valmiiksi Aasiassa!

Fiksuin ajankohta pidemmille sivureissuille olisi koulun loputtua elokuun alussa, juuri ennen paluulentoa Suomeen.

Tässä muutamia miettimiäni vaihtoehtoja.

kaupunkinäkymä etelä-koreasta sateella

Seoul, Etelä-Korea

Silloin kun ensimmäinen Japanin matkani oli vasta suunnitteluasteella, yksi vaihtoehdoista oli Seoul. Tahtoisin sinne ehdottomasti joskus. Tutustua paremmin korealaiseen ruokaan ja paikallisiin perinteisiin (paitsi ehkä koirien syömiseen).

Seouliin on kuitenkin vilkasta liikennettä muualtakin päin. Onko se liian itsestäänselvä valinta juuri Japanista päin matkustettavaksi?

Etelä-Koreassa viehättää toisaalta se mahdollisuus, että reissun voisi tehdä lautalla. Niin tehdäkseen täytyisi tosin mennä Kyushuun, Japanin pääsaarista eteläisimmälle, johon on jo melko matka Tokiosta.

 

trooppinen ranta taiwanissa

Taipei, Taiwan

Ajatus vehreästä saaresta, jossa yhdistyvät kiinalaiset ja japanilaiset vaikutukset, on vaivannut minua jo jonkin aikaa. Temppelit, luonto ja ehkä jopa rannat. Voisi huristella skootterilla, jos uskaltaisi, ja ehdottomasti pulahtaa kuumaan lähteeseen.

 

Värikäs temppeli jonka katolla on lohikäärmepatsas

Kiina

Japanista katsottuna Kiina olisi lähellä, mutta se on niin massiivinen maa, etten tiedä mistä olisi fiksuin aloittaa. Hong Kongista? Shanghaista? Pekingistä? Tai öö, mistä tahansa missä pääsee katsomaan värikkäitä temppeleitä ja resque-pandoja…

Haluaisin kyllä matkustaa Kiinaan joskus, vaikka minulla onkin jonkin verran ennakkoluuloja ja huolia esimerkiksi kaupunkien saastuneisuudesta. Mutta onko tämä juuri se hetki, jolloin tahdon Kiinaan lähteä? Todennäköisesti ei, mieluummin lähden joskus kun minulla olisi matkaseuraa.

 

maisema uudessa-seelannissa, vuoria ja puro

Uusi-Seelanti

Jos villiksi ryhtyisi eikä se olisi niin kallista, lähtisin ehdottomasti Uuteen Seelantiin. Olisi ihanaa nähdä sen upeaa luontoa. Ehkä vielä jonain päivänä…

Kuvat Unsplash / Steven Roe, Andrew Haimerl,  Yu Kato, Danny Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply R sunnuntai, 20 tammikuun, 2019 at 12:15

    Tervetuloa Souliin! Paikalliset suosivat Japanin kohteena Osakaa edullisten lentolippujen takia. Koirien syönti ei nykyisin ole mikään yleinen tapa etenkään pääkaupunkiseudulla, joten tuon kuolevan perinteen voi hyvin jättää välistä. 🙂

    • Reply iidaintranslation sunnuntai, 20 tammikuun, 2019 at 21:06

      Kiitos R! Saatoin hieman kärjistää 😀 Vahvimmat vaihtoehdot tällä hetkellä Soul ja Taiwan, lentoliput ovat molempiin aika samoissa hinnoissa.

    Leave a Reply