Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkavinkit Singapore

Singaporen parhaat nähtävyydet (itsevaltaisesti järjestettynä)

torstai, 17 tammikuun, 2019

Hawkersit

Hawkerseja eli katukeittiötyyppisiä ruokatoreja löytyy pitkin poikin Singaporea – jopa ökyostoskeskus Marina Bay Sandsin alakerrasta. Ruoka on useimmiten hyvää ja yleensä kohtuuhintaista. Mikäli syöt kanaa, varaudu valinnanvaikeuteen, tarjontaa on niin paljon. Mereneläviä syövä saa myös mahansa täyteen, mutta kasvissyöjällä voi olla välillä vaikeaa.

> Maista ehdottomasti tulista fish currya.

 

Laadukkaat museot

Koska säät eivät suosineet matkaani, vietin ison osan ajastani museoissa. Singapore oli siihen hyvä kohde, sillä museot olivat laadukkaita.

> Lue täältä postaukseni Singaporen museoista.

 

Temppelin katto, jossa on paljon koristeellisia lamppuja

China Town

Majoituin ensimmäiset yöt Cube-kapsulihostellissa China Townissa, joka oli erinomainen sekä palvelun että alueen puolesta. Heti metroaseman vieressä on Chinatown Heritage Center-museo, joka esittelee alueen aiempaa elämää. Toisenlaista ajan pysähtyneisyyttä voi käydä ihmettelemässä kävelymatkan päässä People’s Park Complexissa. Se on tiikerisalvalta löyhkäävä ostari, jonka kerroksista yksi on omistettu halvoille jalkahierontaputiikeille.

Jos etsit autenttista ruokaelämystä, älä haksahda Smith St’n hawkers-katuun (kuten minä) vaan kävele eteenpäin paikallisten suosimaan Chinatown Complexiin, joka sijaitsee kauniin Buddha Tooth Relic-temppelin vieressä. Toinen hieno temppeli on hindulainen Sri Mariamman. Jos on onnekas, alkuiltaisin saattaa päästä myös kurkkimaan uskonnollisia seremonioita (jos kehtaa jäädä tirkistelemään).

 

Hanavesi

Toisin kuin naapurimaissaan, Singaporen hanavesi on hyvää ja juotavaa. Joka paikasta löytyy vesiautomaatteja, joissa on helppo täyttää oma pullonsa. Arvostan!

polku puutarhassa, jonka ympäri menee köynnöksiä

Singapore Botanic Gardens

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Singapore Botanic Gardens oli itselleni reissun lumoavin paikka. Orkideapuutarhassa kasvoi yli 1000 erilaista lajia ja risteytyslajien puutarhasta löytyi myös meidän Matti Vanhaselle omistettu orkidea. Oma puistonsa oli myös mm. inkivääreille, esihistoriallisille lajeille ja osa puistosta oli jätetty sademetsäksi.

Puiston koko on suorinta reittiä päästä päähän käveltynä 2km, mutta kannattaa varata aikaa ja poiketa sivupoluille. Ihmeteltävää nimittäin riittää.

> Kasvitieteelliseen museoon vapaa pääsy, orkideapuistoon n. 3€ erillinen lippu. Lisäinfoa puiston sivuilla.

 

Singapore Zoo

Eläintarhoissa on omat eettiset ongelmansa, mutta jos joskus päätät mennä eläintarhaan, Singapore Zoo ei ole pahimmista päästä.

> Lue täältä kokemuksistani Singaporen eläintarhassa.

Singaporen siluetti sadesäällä

Lumoavia suurkaupunkinäkymiä

Suurkaupunkinäkymiä pääsee ihastelemaan esimerkiksi Orchad Roadin ION Orchard-ostoskeskuksen ION Sky-kerroksesta. Ensin tarvitaan kuitenkin lippu. Sellaisen saa käyttämällä 20 Singaporen dollaria ostoskeskuksessa (n. 12€) ja esittämällä kuitit ylimmän kerroksen tiskillä. Kerrokseen pääsee vain tiettyihin kellonaikoihin, katso ajat täältä.

Kalliimpi vaihtoehto on Marina Bay Sands-hotellin Sky Park -observation deck (n. 15€), jonne mennään hotellin ulkokautta. Fiksumpi menee aulan kautta CÉ LA VI -baariin, johon pitää ostaa samanhintainen tiketti. Sen voi kuitenkin käyttää kattobaarissa ruokaan tai juomaan. Maisemat ovat toki samat, oli kädessä sitten drinkki tai ei.

 

Maisema Singaporesta, Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Kyllä, nämä ovat juuri ne futuristiset puut, jotka näkyvät jokaisessa Singaporen mainoskuvassa. Sen lisäksi, että nuo puut ovat kauniita ja näyttävät kasvaneen maahan ulkoavaruudesta, ne toimivat turbiineina. Turbiinit tasapainottavat kahta valtavaa kasvihuonetta: kuivaa Flower Domea ja trooppista Cloud Forestia, jonka keskelle on rakennettu valtava vesiputous.

Myös Gardens by the Bayn alueelta löytyy hawkers. Satay by the Bay on puiston kauimmaissa osassa, meren rannalla puiston reunassa. Kävely kannattaa! Syödessä voi bongailla esimerkiksi vikkeliä saukkoja.

> Yhdistelmälippu Flower Dome ja Cloud Forest, n. 17€. Muuten puisto on ilmainen. Täällä lisää. 

 

oranssi seinä, laattalattia, pöytä ja tuoleja

Little India

Chinatownin jälkeen odotin yhtä sympaattista kaupunginosaa. Petyin kuitenkin aavistuksen. Little India on värikkäämpi, mutta ainakin yksinäisenä naisena ahdistuin sen tuijottavammasta tunnelmasta. Oli kuitenkin sarii-kauppoja ja katujen hedelmätiskeillä roikkuvia uskonnollisia kukkaseppeleitä. Alueen helmi, Sri Veera-makaliamman temppeli, oli myös hieno pelottavine patsaineen.

Little India on muuten kasvissyöjän taivas. Vegevaihtoehtoja löytyy pilvin pimein ja yllättävän paljon myös pelkkään kasvikseen keskittyviä ravintoloita. Söin elämäni parasta ”kanaa”… mutta paikan nimen ikävä kyllä unohdin.

> Älä missään nimessä tule juuri syöneenä Little Indiaan. Ellet syö kahdesti.

 

Värikäs katu Singaporessa

Arab St. ja Haji Lane

Little Indian lähistöltä löytyy myös Lähi-Itä minikoossa: Arab St. ja sen hipsterimpi naapuri, Haji Lane. Haji Lane on täynnä söpöjä putiikkeja ja trendikahviloita. Vintagekaupat ovat hinnoissaan, mutta länsiruokaa kaipaava voi nauttia täällä vaikka uppomunan.

Arab Streetiltä löytyy myös sympaattinen parfyymiliike Sifr Aromatics ja ravintoloita, jotka vievät mielen Istanbuliin. Älä unohda hieman kauempaa löytyvää Sultan Mosqueta.

Vielä jos menet vähän kauemmas Beach Roadille, löydät pikku-Thaimaaksi tituleeratun Golden Mile Complexin. Sen viereisestä tornista löytyy mm. indie-elokuvateatteri The Projector.

 

Talon pastellivärinen seinä ja kultainen numerokyltti 47

+ Bukit Timah Nature Reserve

Kuulemma kaunis luonnonsuojelualue, jossa on hyvä vaeltaa ja pyöräillä. Jätin väliin hyttysten pelossa ja sopivien kenkien puutteessa. (Enkä myöskään ole trekkaajatyyppiä, joten kasvitieteellinen puutarha riitti tyydyttämään luontohimoni.)

+ Sentosa

Lomasaari, jossa on mm. muualta raahatulla hiekalla koristeltuja rantoja ja kallis Disney World. Tekorannoilla olisi päässyt uimaan, mutta rahtilaivojen täyttämässä meressä polskiminen ei houkutellut.

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkojani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply