Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkavinkit Singapore

Singapore Zoo – eettinen eläintarha vai ei?

keskiviikko, 16 tammikuun, 2019

Kuten aiemmin selitin, kaksi viikkoa Singaporessa on suhteellisen pitkä aika. Siinä ehtii koluamaan omat pakko nähdä -paikkansa ja liudan muitakin. Eläintarhat herättävät jo lähtökohtaisesti itsessäni ristiriitaisia tuntemuksia, mutta aikaa tappaakseni päätin kuitenkin kokeilla – Singaporen eläintarhaa kun tituleerataan maailman parhaaksi.

Lähes heti eläintarhan porteista sisään astuttuani pohjoisen asukki sai hieroa silmiään – tien poikki koikkelehti kummituseläin. Osa Singapore Zoon eläimistä vaikutti elävän vapaana ja muidenkin elämä näytti kohtuullisen lokoisalta. Monet oli lasien sijaan erotettu kävijöistä esimerkiksi vallihaudoilla ja risuaidoilla. Kävijät ovat kyllä turvassa, mutta 2008 yksi tiikereistä oli pistellyt poskeensa yhden hoitajista.

Aloin ymmärtää, miksi eläinten koskeminen kiellettiin erikseen – ne todella tulivat kosketusetäisyydelle.

Neljä paviaania istuu kivellä

Suunnistin eläintarhan läpi ruokinta-aikojen mukaan, osaa eläimistä (mm. norsuja, kirahveja ja vuohia) pääsi syöttämään myös itse. Oma syöminen taas oli niin ja näin – eläintarhan ravintolat eivät osoittautuneet kaksisiksi.

Itselleni Singapore Zoon ehdoton kohokohta oli Fragile Forest. Se oli valtavan kokoinen häkki, johon ihminen käveli sisään eläinten vieraaksi. Oli jäniksen kokoisia hontelojalkaisia peuroja, tamariineja, koppavia sinisiä puluja ja tukaani. Tuijottelin metrin päästä, miten hedelmälepakot pureksivat pienillä hampaillaan hunajamelonia. Olin iloinen siitä, miten hyvin muut puistokävijät herkkien eläinten seassa käyttäytyivät, mutta ehkä se oli kiinni päivästä ja tuurista.

Sininen lintu nokkii maata

Oudoimmalta puistossa tuntui niille leveyspiireille tuotu jääkarhu. Se vaikutti olevan suuri hitti paikalla olleiden aasialaisturistien keskuudessa ja löytyi jääkarhun häkistä onneksi altaallinen jäävettä, johon se pääsi pulahtamaan. Myös muutamien eläinten häkkien koko jäi mietityttämään, kuten myös ylipäätään eläinten kustannuksella rahastaminen.

Kaiken kaikkiaan Singaporen eläintarha jätti hieman ristiriitaisiin tunnelmiin. Eläintarhojen mittakaavassa se ei ole ollenkaan pahimmasta päästä.

Mutta ei se silti muuta sitä mielipidettäni, etteivät villieläimet mielestäni kuulu häkkiin.

> Singapore Zoossa pääsee katsomaan eläimiä myös pimeän laskeuduttua. Jos taas halajaa nähdä pandoja, on ostettava erillinen lippu viereiseen River Safariin. Yhden puiston lippu (Singapore Zoo, River Safari, Night Safari tai Jurong Bird Park) aikuiselta n. 22€, kahden puiston lippu n. 37€-43€.  Singapore Zoohon pääsee taksilla, erilaisilla yhteysbusseilla tai tietyiltä MRT-asemilta järjestettävillä kuljetuksilla. Tarkemmin täällä.

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Etta lauantai, 26 tammikuun, 2019 at 18:17

    Kuulostaa kyllä eläintarhaksi aika ihanalta. Meillä oli aika vastaavanlainen kokemus Buenos Airesin eläintarhassa, missä osa eläimistä kulki vapaana ja niitä sai ruokkia siihen tarkoitetuilla nappuloilla. Myös aidatut eläimet tulivat lähelle ihmisiä pyytämään herkkuja, eli eivät ainakaan maanneet apaattisina jossain nurkassa niin kuin usein… Silti eläintarhat mussakin herättää vähän ristiriitaisia tunteita, mutta kyseinen kokemus jäi positiivisena mieleen!

    • Reply iidaintranslation sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 20:22

      Kiitos kommentista ja todella kiva kuulla, että muuallakin on menty eettisempään suuntaan eläintarhojen osalta! 🙂 Ja aika moni eläintarha kuitenkin tekee myös hyväntekeväisyystyötä ja lisää tietoisuutta uhanalaisista lajeista, niin ei se välttämättä ole niin yksiselitteisen paha asia. Mutta juu, nää on näitä! 🙂

    Leave a Reply