Suomen suurin matkablogiyhteisö
Singapore

Ensimmäinen soolomatkani: Singapore

maanantai, 14 tammikuun, 2019

Gardens by the Bayn tekopuut

Jos on spontaani ex-tempore-ihminen, ei välttämättä kannattaisi tilata lentoyhtiöiden uutiskirjeitä sähköpostiinsa. Sitä saattaa hyvän tarjouksen löytäessään päätyä varaamaan alle 500€:n suorat lennot Singaporeen.

Tiesin Singaporesta etukäteen vain sen, että se on lämmin kaupunkivaltio, jossa monesta asiasta voi ropsahtaa sakot eikä siellä saa syödä purukumia. Enemmän luettuani opin myös, että se on kaunis monien Aasian kulttuureiden sulatusuuni, jossa ymmärretään englantia. Ja mitä enemmän asiaa ajattelin, Singapore kuulosti erinomaiselta paikalta ensimmäiselle soolomatkalleni.

Lähdin Singaporeen alkuvuodesta 2018, jolloin maa kärsi yllättävästä kylmästä aallosta: 20°C normaalin kolmenkymmenen sijaan. Kun kone laskeutui, ensimmäinen merkki Singaporen lähestymisestä oli laivojen täplittämä meri.

Aikaa matkalleni oli kaksi viikkoa, majoituksen varasin vain muutamalle ensimmäiselle yölle. Se johtui edellisen reissun ärsytyksestä, jolloin olin Thaimaan Bangkok + Koh Mak + Koh Chang -kiertoreissulla varannut kaikki majoitukset etukäteen. (Ihastuin eniten alkumatkan Bangkokiin ja Koh Makiin, joten harmitti siirtyä liian aikaisin turistien kansoittamalle Koh Changille.) 

Nyt halusin pitää suunnitelmat avoimena. Ajattelin, että kaupunkielämään kyllästyttyäni voisin lähteä naapurimaihin, kuten Malesiaan tai Indonesiaan.

Lopputulos oli kuitenkin toinen. Paikan päällä majoitusten varaaminen osoittautui stressaavaksi ja äkkilähtölennot kalliiksi. Ensimmäistä kertaa yksin matkustavana rajamuodollisuudetkin jännittivät, vaikka kyseessä olikin yksi maailman turvallisimmista maista.

Niinpä päädyin viettämään koko lomani Singaporessa.

Valkoinen talo jossa on sinivihreät ovet ja ikkunat

En ole (vielä!) käynyt Dubaissa, mutta uskaltaisin silti väittää, että Singapore on Kaakkois-Aasian Dubai. Pilvenpiirtäjät kohoavat futuristisina, luksuskaupoissa on kaikkea mitä kuvitella saattaa, autot ovat kalliita, joka paikassa on siistiä ja puhdasta. Luottokortti käy lähes kaikkialla ja vesipullonsa voi huoletta täyttää hanavedellä.

Singapore vain yhden saaren kokoinen kaupunkivaltio. Oli yllättävää, miten vehreä se oli. Rakennettuja puistoja oli paljon ja myös sademetsää oli jätetty luonnonpuistoksi. Vihreys ja puhtaus onkin ehdottomasti yksi Singaporen hurmaavimmista puolista.

Puisto ja kaupunkia

Singapore on Britannian vanha siirtomaa, toisen maailmansodan aikana sen valloitti Japani. Nykyään se on yksi maailman tiheimmin asutuista maista ja viidesosa sen väestöstä on muualta tulleita siirtotyöläisiä – erityisesti kiinalaisia, intialaisia ja malaijeja. Monella tapaa Singapore onkin maistiainen monesta Aasian maasta, mutta samalla sillä on oma luonteensa: kauniiksi puunattu ja monikulttuurinen, mutta säännöin ja valvontakameroin kurissa pidetty.

Kaksi viikkoa yksin Singaporessa tuntui hieman pitkältä ajalta, mutta siinä ajassa ehti nähdä paljon kaikenlaista.

Se tosin on jo oman postauksensa paikka.

Singapore-aiheiset postaukseni:

Singaporen museosuosikit – täällä

Singaporen parhaat nähtävyydet ja muut omat suosikit –  täällä

Singapore Zoo, eettinen eläintarha vai ei? – täällä

Ajankohtaisimmat kuulumiset löytyvät Instagramin Storystä. Seuraa matkaani Instagramissa @iidaeli, Facebookissa Iida in Translation tai tätä blogia blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Liisa keskiviikko, 23 tammikuun, 2019 at 17:49

    Kiitos kivasta postauksesta! Parin viikon päästä edessä Singapore, joten ahmin kaikkea siihen liittyvää.

    • Reply iidaintranslation torstai, 24 tammikuun, 2019 at 13:04

      Kiitos kommentistasi Liisa, kiva kun luit! Mukavaa Singaporen matkaa! 😍

    Leave a Reply