Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yliopiston aikataulut ja kurssivalinnat

Tammikuu on siitä kiva kuukausi että koulu alkaa vasta kuun puolivälin jälkeen. Se ei tarkoita sitä etteikö kiirettä ja tekemistä riittäisi ennen sitä, mutta se tuo myös mahdollisuuden aikatauluttaa nää pari viikkoa joulun jälkeen välittämättä siitä, milloin on koulua.

Mä siis opiskelen yliopistossa viestintää (kai? Communication ja tarkemmin mass comm). Syksyllä mulla oli koulua kahdesti viikossa, yhteensä neljä eri kurssia. Maanantaisin koulu alkoi 1:40pm ja loppui 8:45pm. Keskiviikkoisin alkoi samaan aikaan ja loppui 5:45pm. Mulla kesti kouluun meno about 30-40 minuuttia riippuen vähän liikenteestä. Parkkipaikan löytäminen ja parkkihallista luokkaan kävely kestää about vartin. Yritin lähteä ajamaan kouluun 12:40pm, mutta useasti olin siitä myöhässä ja myöhästyin monet kerrat ekoilta tunneilta. Joskus myöhästyin vaikka lähdin etuajassa, niinkun vaikka eräänä joulukuisena päivänä kun satoi vettä ja matkaan meni puoli tuntia pidempään. Hups. Myöhästyin melkein omasta presentaatiostani. Kotiinpaluu kesti maanantaisin about 20 minuuttia kun liikennettä ei ollut lähes ollenkaan ja keskiviikkoisin matkaa sai tehdä yli tunnin, kiitos ruuhka-ajan ja kolmen eri motarin joita pitkin sinne ajelen. Se ei kuitenkaan haitannut, koska sain kuunneltua pari lemppari podcastia kotimatkalla.

Mun aikataulut muuttuu vähän nyt kevätlukukaudelle ja mulla on koulua tiistaisin ja torstaisin. Koska nyt koulu alkaa myöhemmin, liikenne on vähän pahempi ja tavoitteena on lähteä 1.5 tuntia ennen koulun alkua jotta kerkeän rauhassa etsiä parkin eikä tarvii juosta ekalle tunnille. Mulla tulee olee kolme kurssia kampuksella ja yksi netissä. Kun valitsin kursseja, halusin tarkoituksella ottaa sellaiset jotka veis mut kampukselle vaan kahdesti viikossa. Koska matkaan kuluu kauheesti aikaa, meen sinne mielummin harvemmin ja oon pidempään. Moni jonka kanssa puhuin asuu lähempänä koulua ja ottaa kursseja neljänä päivänä viikossa mut käy siellä vaan kääntymässä. Sitä myös suositeltiin orientaatiossa ja meille sanottiin ”Se mitä ei kannata tehdä on että ottaa kaikki kurssit peräkkäin kahtena päivänä”. Mulle toi kuitenkin toimi hyvin ja uskon ettei keväälläkään oo mitään ongelmia.

Koska en oo ikinä ollu Suomessa yliopistossa en tiedä miten siellä valitaan kursseja. Mun koulussa, California State University Los Angelesissa (tästä lähtien joko CalStateLA tai CSULA) homma toimii silleen, että saat rekisteröintipäivän joka kai riippuu siitä, miten monta kurssia sulla on vielä jäljellä tai montako oot jo ottanut. Sinä päivänä sitten vaan mennään nettiin ja valitaan ne kurssit, mitä halutaan. Ne pitää maksaa etukäteen ja tietty pitää varmistaa että ne on opintosuunnitelmaan käypiä, mutta ainakin noissa viestinnän kursseissa on aika vapaa rytmi ottaa miten haluaa. Tietty on pari kurssia joita suositellaan ottamaan ennen toisia ja muutama jotka pitää ottaa ennen toisia, mutta muuten oman kurssijärjestyksen saa päättää aika vapaasti. Normaali tahti ois ottaa viisi kurssia per lukukausi, mutta koska mulla on niin paljon kursseja hyväksiluettu Santa Monica Collegesta, mulle riittää neljä. Transfer-opiskelijat (minä) joutuu ottamaan myös muutamia ylemmän asteen yleissivistäviä kursseja, en ala kääntämään näitä suomeksi kun en oikein osaa, mutta otin syksyllä maantiedon kurssin ”Urban Environmental Pollution” joka oli ihan super mielenkiintoinen ja psykologian kurssin ”Human Violence and Individual Changes” joka oli tosi huonosti järjestetty ja sekava. Mun pitää ottaa vielä yksi yleissivistävä kurssi ja kaikki muut on viestinnän kursseja.

Kevätlukukausi loppuu koeviikkoon toukokuun puolivälissä. Kesällä ei oo pakko ottaa kursseja, mutta luulen että otan yhden jos se tarjotaan ja aikataulut käy hyvin. Mun koulu on sisämaassa ja siellä on ihan mielettömän kuuma ja ne rakennukset on tosi vanhoja ilman ilmastointia. Ihan jo senkin takia ei hirveästi kiinnosta kesäkurssit, mutta ehkä mä selviän. Kun asuu länsi-Losissa ja ajaa sisämaahan päin, auton lämpömittarista näkee miten lämpötilat kohoaa ja kohoaa. Alkusyksystä koulussa oli monesti melkein 38 astetta lämmintä, kun taas kotoa lähtiessä on 26. Länsipuolella asuessa tulee hemmotelluksi mereltä tulevalla tuulella, kun taas sisämaassa se tuuli on lämmintä, jos sitä edes on. Joo mä tiedän, first world problems.

Ainii! Mun postaus jossa tiivistän vuodet 2010-2019 on valmis mutta etsin siihen vielä kuvia. Sitä sitten seuraavaks!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 9.1.2020 at 03:00

    Onko se koulu iso?

    • Reply mmarke 10.1.2020 at 21:10

      Moi! Kooltaan toi kampus ei oo kovin iso mielestäni, mutta opiskelijoita on noin 24000. Parkkipaikat on vähän kiven alla ja käytävillä ruuhkaa tuntien välissä 🙂

    Leave a Reply