Suomen suurin matkablogiyhteisö

Voi korona

Niinhän siinä sitten kävi että kiireinen helmikuu vaihtui aikamoiseksi kaaokseksi maaliskuussa. Onko Instan lempparimeemi totta ja 2020-vuotta hallinnoi samat tyypit, jotka olivat vastuussa Fyre-festareista? Luulen että on, koska sellaista häsellystä 2020 on ollut tähän asti, että ehkä vaan Fyre-festarit vetää tälle vertoja.

Mä en halua luetella faktoja koronasta tai miten kamala tämänhetkinen tilanne on. Mä en halua väitellä vaarallisuudesta ja paasata siitä, mitä muiden pitäisi mun mielestä tehdä. Sen sijaan mä haluan kertoa, miten koronakaaos näkyy mun arjessa just nyt.

Koulu. Viime viikon tiistaina mun opettajat sanoi, että nyt näyttää siltä että saatetaan siirtyä nettiin pariksi viikoksi. Meidän koulussa ei ollut koronatapauksia mutta kaikki alueen yliopistot olivat siirtymässä nettiin, joten keskiviikkoaamuna tuli sitten tieto, että mekin. Torstaina oli vikat tunnit luokissa ja tämä viikko on ollu koulusta vapaata koska opettajille annettiin viikko valmistella tulevaa ja siirtää kaikki nettiin. Tänään tuli tieto että koko loppu lukukausi ollaan netissä, eli toukokuun puoliväliin asti. Kesäkursseille ilmoittautuminen alkoi just mutta vielä ei ole tietoa että onko ne peruttu, siirretty nettin vai pidetään ihan kuin suunniteltu, eli luokissa. Mä tykkään nettikursseista noin niinkun yleisesti eikä mulle tuu ikävä sitä tunnin ajomatkaa keskellä iltapäiväruuhkaa kouluun, mutta on monta asiaa joita mun tulee ikävä koulusta. Tottakai toivoisin että olisi voitu palata kouluun pian, mutta näillä nyt mennään.

Kaupat. Hamstraus alkoi jo pari viikkoa sitten, kun amerikkalaiset keksi että vessapaperia varmaan kannattais ostaa autolastillinen. Sen jälkeen lähti vesipullot, käsidesit, pastat, pakasteet ja säilykkeet. Kun kävin kaupassa viime viikon perjantaina, jonot mateli kaupan läpi ja seisoin varmaan 45 minuuttia jonossa korini kanssa. Kaikilla muilla oli kärryt täynnä tavaraa, mutta mä päätin ottaa vähän rauhallisemman otteen. Ainoa mitä hamstrasin oli kaksi laatikkoa kokis zeroa, koska sehän olis aikamoinen ongelma jos se loppuis. Sen jälkeen en käynyt kaupassa vasta kun eilen aamulla ja meno oli jo vähän toisenlainen. Nyt meidät laitettiin jonottaman kaupan ulkopuolelle ja kymmenen ihmistä päästettiin sisään kerralla. Kaupasta sai ostaa samaa tuotetta vain kaksi kappaletta ja sisällä ei ollut juurikaan ihmisiä. Sain ostettua kaiken mitä tarvitisin tulevalle viikolle ja näytti siltä että ainoat tyhjät hyllyt oli pastat ja säilykkeet. Jokainen ruokakauppa toimii eri tavalla, mutta musta tää systeemi oli tosi hyvä. Eilen tuli ilmoitus, että Kaliforniassa tulee ”Safer at home”, eli ostarit ja ei-ruokakaupat menee kiinni, useimmat työpaikat suljetaan ja ravintoiloista saa ruokaa vaan mukaan, joten toivottavasti se ei lisää hamstraajia jotka pelkää että ruokakaupatkin sulkeutuu.

Elämä muuten. Noh, koronaa tulee tietty joka tuutista. Liikenne on vähentynyt ja ilman laatu on parantunut. Olen nähnyt horisontissa lumihuippuisia vuoria, joiden olemassaolosta en ole aiemmin tiennytkään. Ravintoloista saa ruokaa mukaan, pankit ja postit on auki ihan normaalisti.  Toi ”Safer at home” tarkoittaa sitä, et Kaliforniassa on kielletty liikkumasta muuten kuin ns pakollisiin menoihin, sekä kokoontumasta porukalla. Yritän monen muun tavoin tukea paikallisia pienyrittäjiä, niinkun vaikka mun lemppari sushipaikkaa ja ihanaa pientä italialaista deliä, jonka paninit ja kinderit on kuulunut mun ruokavalioon vuosikausia. Mitään muuta sitä ei kai oikein voi tehdä kuin jatkaa elämää käsiä pesten ja auttaa muita niin paljon kuin mahdollista.

Huh huh. 2020, voisitko jo antaa meille breikin?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply