Viisi asiaa jotka ei liity koronaan

1. Miks puhelin täyttyy aina valokuvista eikä niitä tuu ikinä järjesteltyä? En voi olla ainoa joka ottaa tuhansia kuvia kuvia joka kuukaus ja jättää ne vaan puhelimen muistiin. Mun tavoite oli tänä vuonna käydä läpi kaikki kuukauden kuvat kuun lopussa, mutta vaikka ollaan jo maaliskuun lopussa jostain syystä oon käyny läpi vasta tammikuun kuvat. Nyt oon kuitenkin alkanut ottaa kiinni helmikuun ja maaliskuun kuvia ja tarkoitus on seuraavien päivien aikana saada koko 2020 järjestykseen.

2. Pari päivää sitten posti toi mulle melkein tonnin shekin, joka liittyi melkein kymmen vuoden takaiseen au pair-aikaan. Olin mukana au pairien ryhmäkanteessa jossa haastoimme au pair-järjestöt oikeuteen. Koko juttu liittyi siihen, että järjestöt olivat määränneet au paireille maksettavaksi palkan joka oli alle osavaltioden minimien. Ryhmäkanne kannatti ja au pairit voitti 60 miljoonaa dollaria. Siitä iso osa meni lakimiehille ja loput jaettiin kanteeseen osallistuneiden au pairien kesken. Tosi moni mun au pair aikojen kavereista ei osallistunut kanteeseen, vaikka ilmoitin kaikille mihin päivään mennessä pitää ilmoittautua. Tää amerikkalainen tapa haastaa oikeuteen ei ehkä ollut kovin selkee ja mun kaverit ei uskoneet, että siitä tulisi mitään. Harmi, koska mun kaksivuotinen au pair keikka Kaliforniassa toi siis melkein tuhat taalaa verojen jälkeen ja moni harmitteli jälkeenpäin ettei ottanut osaa.

3. Sain kesälle haluamani kurssit! Ellei tule peruutuksia, mulla alkaa kesäkurssit heti kun kevätlukukausi loppuu toukokuun puolivälissä ja kestää viisi vikkoa. Mulla olisi koulua kahdesti viikossa kasista viiteen. Sen jälkeen loppukesä olisi lomaa aina elokuun loppuun asti kun syyslukukausi alkaa. Tämä siis tietysti ellei mikään muutu. Kurssit mitä mulla on kesälle on molemmat viestintää, toinen on johdatus kansainväliseen viestintään ja toinen viestinnän menetelmät: yhteiskuntatieteet (vapaasti Suomennetut kurssien nimet). Tän jälkeen mulla on syksylle neljä kurssia ja keväälle 2021 kaksi ennen valmistumista. Miks aika menee näin nopeesti?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Mulla alkoi just kevätloma! Se tarkoittaa lähinnä sitä, että voin tehdä kaikki tehtävät yhdeltä nettikurssilta viikossa eikä tarvii enää miettiä sitä sen jälkeen. Kaks iso koetta, kolme pientä koetta, kolme esseetä ja loppuprojekti. Sen lisäks kaikilla muilla kursseilla on monta projektia jotka pitää palauttaa lomaa seuraavalla viikolla, joten tekemistä kyllä riittää. Silti on kiva ettei tarvii hetkeen miettiä livetunteja ja mennä niiden aikataulujen mukaan.

5. Keeping up with the Kardashianit palas uudella kaudella. Jee. Sen lisäks että kirjotan koulussa kolmeosaista esseetä Kim Kardashianista, oon innoissani että pääsen taas seuraa yhtä mun lempparisarjaa uusin jaksoin. Mua naurattaa aina kun Kardashianeita haukutaan ja parjataan, koska mun mielestä ne on just parasta viihdettä. Ei mitään vakavasti otettavaa kulttuuria, vaan just sitä mitä niiltä haluan: taustamölyä, jonka voi laittaa päälle kun siivoaa, kirjoittaa esseetä, ajaa autolla tai vaikka kävelyttää koiraa. Uusia jaksoja pitää tietty aina odottaa yks per viikko mut se korvaa hyvin sen aukon jonka This is Us jätti menemällä tauolle.

Jostain syystä kuvien liittäminen ei toimi, yritän uudestaan myöhemmin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply