Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maastakarkoitus?

Joskus maanantait on sellaisia, että toivois että vois pikakelata seuraavaan päivään. Tai oikeestaan että vois pyyhkiä koko maanantain pois kalenterista ja teeskennellä, ettei sitä ollutkaan. Tänään oli just sellainen maanantai.

Yhdysvaltojen maahanmuutto-ja tulliviranomainen ICE ilmoitti tänään että ne ulkomaalaiset opiskelijat joiden koulu on syyslukukaudella kokonaan netissä joutuvat poistumaan maasta, tai sitten heidät voidaan karkoittaa maasta. Hetkonen. Miten oli?

Jep. Vaikka olisit ollut vuoden putkeen Amerikassa, joudut silti lähtemään kotiin. Vaikka sun koulu tarjoaisi samat kurssit netissä kuin kampuksella, joudut silti lähtemään. Jos koulu tarjoaisi tunteja kampuksella tai hybridikursseja joista osa on kampuksella ja osa netissä, sillon saisi jäädä. Mun koulu on ilmoittanut jo pari kuukautta sitten, että terveyden ja turvallisuuden takia syksyn kurssit on 100% netissä.

Mitäs nyt tapahtuu? Vaikea sanoa. Soitin koululle heti kun luin uutiset netistä. Paniikissa itku kurkussa kysyin, että mitä tää nyt tarkoittaa. Täti puhelimessa sanoi että ei tiedä vielä itsekään, että he selvittävät asiaa. Illalla tuli sähkoposti, että heillä ei ole mitään lisätietoja asiaan, mutta ilmoittavat heti kun jotain selviää. Jaiks.

Mitä mä luulen että nyt tapahtuu? Mulla on pari veikkausta. Ekana veikkaan sitä, että koulu sanoo että sori, mut tää nyt on mitä on ja sun pitää lähtee kotiin. Saan valita käynkö kurssit Suomesta käsin netissä vai otanko väliä yhden lukukauden. Katsotaan sitten tammikuussa, miten jatkot. Toinen vaihtoehto on se, että voin vaihtaa toiseen kouluun ja ottaa kursseja siellä kampuksella. En tiedä yhtään koulua lähialueilla, joissa tarjottaisiin kursseja muuten kuin netissä. Mun kolmas arvaus on se, että koulut tarjoaa minimimäärän kursseja kampuksella, jotta kansainväliset opiskelijat saa jäädä maahan. Käsittääkseni ottamalla edes yhden kurssin kampuksella saisi jäädä Amerikkaan. Eli veikkaan, että kampus avattaisiin kansainvälisille opiskelijoille. Tässä mua arveluttaa se, että jos koulujen avaaminen kaikille ei ole turvallista, miten turvallista se olisi sitten avata osalle opiskelijoista? Jos koronakäyrät jatkaa nousuaan niinkun ne on nyt tehnyt, en tiedä miten turvallinen fiilis mulla olisi mennä kouluun. Tottakai siellä ollaan maskit kasvoilla ja pidetään turvavälejä mahdollisuuksien mukaan, mutta mikä fiilis olisi kun koko ajan tietäis, että meidän pitäisi välttää ryhmissä kokoontumisia? Mitä jos mä saisin koronan ja tartuttaisin ihmisiä mun lähellä vaan siksi, että otin yhden kurssin kampuksella jotta voisin jäädä Amerikkaan?

Aika outo fiilis, kun ei tiedä yhtään että milloin tulee lähtö, jos tulee. Mitä teen mun tavaroille? Myynkö mä mun auton? Mitä kautta mä lennän Suomeen? Mitä mä teen Suomessa? Ja ennen kaikkea, pääsenkö enää takaisin Amerikkaan ja jatkamaan koulua loppuun? Kun opiskeluun on käytetty useampi kymppitonni ja viimeinen vuosi käynnistyy, tottakai se mietityttää että miten tässä nyt käy. En tiedä yhtään milloin kuulen mikä mun tuomio on, mutta varmasti palaan joko huojentuneena tai erittäin ärtyneenä takaisin, kunhan mulla on jotain kerrottavaa.

Hiton korona.

Kuvituskuvana orava, joka söi aamupalaks avokadoja suoraan puusta. Life goals.

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply nanna 8.7.2020 at 03:40

  Moi! Toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista, nimittäin lukaisin kaikki postaukset läpi ja haluaisin kuulla lisää elämästä Kaliforniassa 😀 koko ajan ihan hirveä kaipuu takaisin sinne ja noh, tilanne on tällä hetkellä mikä on niin matkablogit kyllä lievittää vähän ikävää ja sulla on kiva tyyli kirjoittaa!

  • Reply mmarke 9.7.2020 at 00:04

   Moikka! Kiitos kommentista! Yritän kovasti pitää tätä yllä ja saada enemmän Kaliforniakuulumisia tänne! 🙂 Ja toivottavasti pian on taas turvallista matkustella!

 • Reply Esa 10.7.2020 at 12:41

  Mitä sukulaiset ovat ajatelleet elämästäsi LA?

  • Reply mmarke 24.7.2020 at 00:24

   Moi! Eikai mitään ihmeempää, en ole kyllä kauheasti kysellyt 🙂

  Leave a Reply