Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesä yllätti Kalifornialaiset

Samaan tapaan kun Suomessa joka vuosi talvi yllättää autoilijat, musta tuntuu että tänä vuonna kesä on yllättänyt meidät täällä Kaliforniassa. Eikös just ollutkin helmikuu ja talvi? Miten ollaan jo juhlistamassa itsenäisyyspäivää?

Tänä vuonna nuo juhlallisuudet on toki vähän erilaiset. Ei mennä naapuriin grillaa, ei rannalle pelaa lentopalloa eikä satamaan katsomaan raketteja. Laitetaan maski naamalle, haetaan burgerit lähiravintolasta ja mennään kotiin katsomaan Frendejä. Pari viikkoa sitten näytti jo lupaavalta kun Los Angelesia alettiin avata. Ravintoloihin pääsi syömään sisälle, kuntosalit aukesi ja toimistoille sai pikkuhiljaa palata. Mutta sitten yllättäen koronakäyrät kääntyi taas ylös, ja nyt täällä on tehty ennätyksiä että montako uutta tapausta ilmenee päivittäin. Rannat on suljettu itsenäisyyspäivän viikonloppuna, lähi kaupungit kuten West Hollywood ja Santa Monica sakottaa jos ulkona liikkuu ilman maskia. Uskomatonta, että tässä ollaan jo maaliskuusta asti eletty tätä uutta normaalia, eikä loppua näy. Kukaan ei varmaan vuoden alussa arvannut, millainen soppa tästä vielä sekoittuisi. Kaiken lisäksi kokkina häärää hommaan täysin sopimaton pelle, joka näyttäisi vieläkin olevan sitä mieltä että ei tässä mitään huolta, kyllä se siitä aikanaan sitten sumpliutuu. Jos johtajana on pelle, voiko sitä odottaakaan muuta kuin sirkusta?

Kesän alkua ei voi tietenkään mainita ilman Black Lives Matter-liikkeen aktivoitumista uudella levelillä. Muutaman viikon ajan kadut täyttyi mielenosoittajista ja valitettavasti myös heistä, jotka päättivät käyttää mahdollisuuden mellakointiin. Oli tosi outoa ajaa Venicessä kun kaikki kaupat ja ravintolat oli laudoitettu umpeen. Pari viikkoa tuntui, että palaakohan tää kaupunki koskaan ennalleen? Ja pitäisikö tässä nyt alkaa pelkäämään? Mitä jos mellakat siirtyy asutusalueelle? Mun kaveri joutui evakkoon sen kämpästä, kun sen alakerrassa oleviin vaatekauppoihin murtauduttiin ja kulman takana oleva kahvila poltettiin. Oli uskomatonta seurata, miten pieni joukko sai niin paljon tuhoa aikaan ja huomion pois tärkeästä asiasta, jonka vuoksi ne mielenosoitukset alunperin järjestettiin. Uskomatonta on myös se, että miten vielä tänäkin päivänä tapahtuu niin kauhean paljon väkivaltaa poliisin toimesta ja miten nuo tappajat tuntuvat juoksevan vapaana ilman mitään seuraamuksia. On jotenkin edes turha sanoa, että tuen Black Lives Matter-movementia, koska eikö jokainen decent human being tue sitä? Mutta jos se nyt pitää tehdä selväksi, niin se miten ihmisiä kohdellaan eriarvoisesti ihonvärin perusteella on niin kamalaa, että en löydä sille edes sanoja. White priviledge on mulle sanana tietty tuttu, mutta mitä se pitää sisällään on auennut ihan uudella tavalla tän kevään aikana. En toivo mitään muuta yhtä kovasti, kuin sitä että muutoksia alkaisi tapahtua pikavauhtia.

Mun koulu loppui about kuukausi sitten ja ehdin jo aloittaa ja käydä läpi mun ekan kesäkurssin. Kaikki on tietysti netissä, niinkun myös syyslukukausi. En tiiä mitä mieltä oon siitä, että mun viimeinen lukuvuosi yliopistossa menee netissä. Ei tietenkään voi hirveesti valittaa, koska verrattuna moneen muuhun mulla on toisi hyvä tilanne. Mutta kyllähän se silti vähän ärsyttää, että ei pääse kampukselle. Mutta se sitten vasta ärsyttäiskin, jos pitäisi mennä kampukselle. Oonko mä jo unohtanut ne ruuhkat, tukkoiset parkkipaikat, kapeat rappuset neloskerrokseen, pienet puiset pulpetit ja kuumat luokkahuoneet? Ehkei se ajatus omalla sängyllä istumisesta läppärin takana ookaan niin paha, kun tarkemmin ajattelee.

Mun kesäsuunnitelmiin kuuluu lähinnä terveenä pysyminen. Mahdollisuuksien mukaan aion viettää paljon aikaa rannalla, turvallisesti tietysti ja vasta kun se on sallittua. Suomeen tulo on tottakai peruttu, eikä sitä jokavuotista haavetta road tripistä pääse toteuttamaan tänäkään vuonna. 2020 on kyllä tosi outo vuosi, tuntuu että ollaan hypätty suoraan helmikuusta heinäkuuhun. Eikös tää tarkoita sitä, ettei meidän tarvitse laskea tän vuoden synttäreitä mukaan omaan ikään? Mun mielestä se ois vaan reilua.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply