Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aamupäivä koirien rannalla

On tosi kivaa kun monen LA-vuoden jälkeen löytää paikkoja, joissa ei ole koskaan käynyt aikaisemmin. Tää ei oo mikään ongelma, koska kaikenlaista erilaista tekemistä ja näkemistä löytyy enemmän kuin ehtisi käymään. Mun To Do-listalla on pitkään ollu Rosie’s Dog Beach, joka sijaitsee Long Beachilla, puolisen tuntia etelään Los Angelesista (sunnuntaiaamuna ilman ruuhkaa). Koska julkisille rannoille ei saa viedä koiria, on Rosie’s Dog Beach ja lukemani mukaan Leo Carrillo State Beach Malibussa ainoat rannat, joissa koirat saa olla ihan luvan kanssa. Muille rannoille koiria ei saisi viedä edes hihnassa, mutta varsinkin talvella kun ihmisiä on vähemmän, näkee koiria rikkomassa lakia muillakin rannoilla.

Rosie’s Dog Beach on mulle suht uus paikka enkä ole käynyt siellä kuin  puolisen kymmentä kertaa, ekaa kertaa lokakuussa 2019 ja viimeisimpänä kertana pari päivää sitten. Sen lisäksi että on kivaa nauttia suht tyhjästä rannasta on ollut tosi hauskaa katsoa koiria juoksemassa mereen frisbeen perässä, hyppimässä aalloissa ja juoksemassa hiekalla onnellisina.

Meidän rantakaveri Chrystal on seitsemänvuotias chiweenie, chihuahuan ja mäyräköiran risteytys. Hän ei välitä merestä, mutta innostuu heti kun pääsee juoksemaan vapaana hiekalla. Pienelle koiralle riittää helposti tunti, mikä on itsellekin näin talvella ihan sopiva aika, koska rannalla ei kuitenkaan ole kovin lämmintä enkä näköjään oo vielä tähän ikään mennessä oppinut pukeutumaan sään mukaan.

Pitää yrittää nyt vielä talven ja kevään aikana saada lisää reissuja koirien rannalle, koska en usko että tullaan käymään tuolla kesällä. Chrystal ei välitä suuresta määrästä koiria ympärillään ja mitä olen ihmisten kanssa rannalla jutellut, kesällä siellä on paljon koiria nauttimasta viileästä merivedestä ja raikkaasta tuulesta, eli se ei silloin olis Chrystalin mieleinen paikka. Onneksi (tai ehkä pitäisi sanoa toivottavasti) tässä on vielä monta viikkoa ennen kuin sää lämpenee ihan kunnon rantakeleiksi asti.

Rosie’s Dog Beach on siis ihan tavallinen julkinen ranta johon saa mennä koiran kanssa tai ilman. Vapaita parkkipaikkoja löytyi aamupäivisin talvisaikaan tosi paljon isolta parkkialueelta ihan rannan vierestä. Parkkimaksut oli jotain dollarin/tunti ja sen pystyi maksamaan kolikoilla, kortilla tai aplikaatiolla puhelimella. Kesäaikaan ranta on epäilemättä täynnä ja parkkipaikat kiven alla, mutta näin talvella on kiva käydä siellä pyörähtämässä. Rosie’s Dog Beach löytyy osoitteesta 5000 East Ocean Boulevard, Long Beach, CA 90803. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply