Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huisko

Olin 13-vuotias, kun näin kaverini luona ensimmäistä kertaa jakson Madventures-ohjelmaa. Pidin Rikua ja Tunnaa idoleinani ja haaveilin samankaltaisesta reissaamisesta, mutta samaan aikaan ajattelin, ettei minusta koskaan olisi moiseen.

Meidän perheessä ei pahemmin matkailtu kotimaan ulkopuolella. Teimme muutamia perinteisiä risteilyreissuja Ruotsiin ja Viroon, muuten matkailu keskittyi Suomen rajojen sisäpuolelle. Ensimmäisen kerran pääsin aurinkorannalle 15-vuotiaana, kun lähdimme luokkaretkelle Kreetalle.

Reissu oli mahtava, mutta edes alaikäisille tarjoillut Tequila Sunrise -drinkit eivät riittäneet synnyttämään todellista reissukuumetta.

Parikymppisenä unelmoin edelleen reppureissaamisesta. Kun tapasimme Mallan kanssa, olin 23-vuotias. Teimme yhdessä muutamia ulkomaanmatkoja ja intohimoni reissaamista kohtaan kasvoi.

Alkuvuodesta 2014 toteutin haaveeni ja lähdin kaverini kanssa reppureissulle Aasiaan. Se matka muutti ajatusmaailmani pysyvästi. Palaamisen jälkeen halusin vain lähteä uudestaan matkaan. Juttelimme asiasta Mallan kanssa ja totesimme, että reissu ilman paluulippuja oli yhteinen unelma.

Siitä lähtien olemme tähdänneet tuon yhteisen unelman toteuttamiseen. Nyt se on vihdoin totta.

Mikko Huisko

Syntynyt: 17. lokakuuta kuninkaallisena vuonna 1988

Saa rahaa: Armopaloja konserninjohtaja Murtomäeltä

Lempivihannes: Lanttu

Tyhmin teko: Lähteä lenkille ja vapauttaa kaasuja tupla-antibioottikuurin aikana

Kaksoisleukojen määrä: Yksi iso ja karvainen

Spirit animal: Porsas

Lempipaikka maailmassa: Reenikämppä

Hikoilee eniten: Naamasta