Suomen suurin matkablogiyhteisö

Malla

” You’re more of a teenager than any of us. You’re so freakin’ restless.”

Tuon lauseen kuulin neljä vuotta sitten ollessani vaihdossa Englannissa. Asuin kampuksen asuntolassa ja kaikki kämppäkaverini olivat 18-vuotiaita juuri kotoaan pois muuttaneita brittejä. He eivät voineet uskoa, että olin heitä yhdeksän vuotta vanhempi.

Pelottavaa, että brittiteinien nousuhumalassa tekemä analyysi oli osuva.

Tietynlainen levottomuus on aina leimannut olemustani – hyvässä ja pahassa. Se on pitänyt minut liikkeessä ja ajanut epämukavuusalueille ja kohti uutta. Sama voima yhdistettynä loputtomaan uteliaisuuteen on synnyttänyt seikkailunjanon ja rakkauden matkustamiseen.

Olen käynyt nuorempana tavallisilla perhelomilla aurinkorantakohteissa, parikymppisenä reilaamassa ja myöhemmin muutamilla kaupunkilomilla. Todellinen intohimo matkustamiseen syttyi kuitenkin vasta vuonna 2010 Meksikossa. Päätös lähteä reppureissulle ilman minkäänlaista reittisuunnitelmaa syntyi samalla tavalla kuin loistavat ideat yleensäkin: humalassa.

Tuo reissu mullisti maailmankatsomukseni ja elämäni. Muistan, kun seisoin Puerto Escondidon öisellä rannalla ja mietin, kuinka onnellinen olin. Halusin lisää.

Idea pidemmästä reissusta syntyi tuolloin, mutta vaati vielä kypsyttelyä. Suunnitelma sai lisäpontta vuonna 2012, kun tapasin Mikon. Vaikka Mikko ei vielä tuolloin ollut kovin innostunut reppureissaamisesta, hän ei tyrmännyt ajatusta.

Suunnitelma varmistui minun vaihtovuoteni, lyhyen eron, yhteenpalaamisen ja Mikon parin kuukauden reppureissun jälkeen kesällä 2014. Aloimme säästää rahaa ja suunnitella täydellistä irtiottoa.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin, unelmamme vihdoin toteutuu. Se tuntuu samaan aikaan pelottavalta ja käsittämättömältä, mutta myös uskomattoman upealta. Huimaa, mutta ei haittaa.

Malla Murtomäki

Syntynyt: Toukokuun 8. päivänä armon vuonna 1986, kun Kekkonen kuoli ja Chernobyl räjähti

Saa rahaa: Toimittamisesta

Lempivihannes: Sipuli

Tyhmin teko: Aivastaa samalla, kun kurluttaa yskänlääkettä

Kaksoisleukojen määrä: Asennosta riippuen 1–3

Spirit animal: Tilhi

Lempipaikka maailmassa: Kesä-Pasila -niminen mökki Saimaan rannalla

Hikoilee eniten: Polvista