Suomen suurin matkablogiyhteisö
Malla

Luovu näistä ihmisistä ja tule onnelliseksi

perjantai, 20 huhtikuun, 2018

Jotkut ihmiset tekevät minusta sairaan.

Kutsun noita ihmisiä leikkisästi sielunsyöjiksi, vaikka asiasta on leikki kaukana. He ovat negatiivisia valittajia, pessimistejä, murehtijoita, itsekkäitä, ahdistuneita, ilkeitäkin. Enkä tarkoita nyt hetkittäistä epätoivoa tai murhetta, vaan ihmisen tapaa olla olemassa. Koko hänen persoonaansa ja maailmankatsomustaan.

Tunnistat sielunsyöjän siitä, että hänen tapaamisensa jälkeen omakin mielesi on musta, sydän raskas ja stressitasot katossa. Kahvittelu tai puhelinsoitto hänen kanssaan tuntuvat raskailta velvollisuuksilta.

Pahinta on, että olen haalinut sielunsyöjiä lähelleni, lähipiiriini.

Toiset ihmiset tekevät sinut onnettomaksi, toiset erittäin onnelliseksi. Kuvasta voit päätellä, kumpaan kategoriaan Thaimaassa tapaamamme Rafael kuuluu.

Tiedän, etteivät sielunsyöjät tee sitä tahallaan. He vain ovat sellaisia.

On yksinomaan minun syyni, että annan heidän tehdä minusta onnettoman. Olen miellyttäjä, haluan saada ihmiset pitämään minusta. Ehkä siksi pelkään päästää irti ihmisistä, vaikka he eivät olisikaan minulle hyväksi.

Tämän reissun aikana olen kuitenkin alkanut miettiä, että ehkä olisi aika valita toisin. Miksi helvetissä tuhlaan aikaa ihmisiin, jotka tekevät minusta onnettoman?

Olen onnekas, sillä olen löytänyt ympärilleni paljon ihania ihmisiä. Jatkossa aion keskittää aikani heihin.

Oma äitini teki saman havainnon jo muutamia vuosia sitten.

Hän alkoi karsia elämästään ihmisiä, jotka veivät häneltä energiaa antamatta sitä koskaan takaisin. Hitaasti, yksi kerrallaan, ketään loukkaamatta. Nykyään hän on onnellisempi kuin koskaan aiemmin.

Samaa haluan myös minä – ja aion vihdoin ryhtyä toimeen.

Olkoon tämä muistutus  ennen kaikkea itselleni. Ystävien on tarkoitus tehdä meistä parempia ihmisiä. Ystävyys on vastavuoroisuutta, se on välittämistä, se on ymmärtämistä, se on kuuntelemista, se on jakamista, se on rakkautta. Ystävän kuuluu nostaa maasta, ei painaa syvemmälle.

Elämä on lyhyt. Haluan käyttää kaiken minulle annetun ajan niiden ihmisten ympäröimänä, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Oikeista tyypeistä saa niin paljon energiaa ja iloa, että ilopissa meinaa päästä.

Kysy sinäkin itseltäsi: Onko elämässäsi vanhoja ystäviä, joiden kanssa olet vain tottumuksesta? Vietätkö jonkun kanssa aikaa vain velvollisuuden tunteesta? Onko lähipiirissäsi henkilö, joka puhuu vain itsestään ja kaataa oman taakkansa muiden niskaan? Tuottaako joku sinulle jatkustasti ahdistusta tai pahaa mieltä?

Ehkä olisi aika tehdä kevätsiivous, joka ei rajoitu vain Facebookin kaverilistaan.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Inka sunnuntai, 22 huhtikuun, 2018 at 08:44

  Ei vitsi, just näiden oivallusten takia maailmanympärimatka (tai vähintään parin kuukauden mittainen irtiotto) olis paikallaan! Täällä kun on kaiken keskellä on jotenkin tajuttoman vaikea ymmärtää, mitkä asiat on oikeasti merkityksellisiä. Kun vähän ottaisi etäisyyttä niin kaiken näkis varmasti helposti selkeämmin. Onneksi on Huima, joka kertoo miten hommat menee!! 😀

  • Reply Huima tiistai, 24 huhtikuun, 2018 at 04:39

   Ihana, IHANA Inka <3

 • Reply Sini torstai, 26 huhtikuun, 2018 at 16:57

  I feel you (again).. Joillakin nämä sieluntappajat ovat omia sukulaisia 🙁

  • Reply Huima perjantai, 27 huhtikuun, 2018 at 08:13

   Oon keskustellut monen kanssa samasta asiasta! Tai sitten lapsuudenystäviä, joista ei vaan henno luopua, vaikka kemiat eivät enää kohtaisikaan.

 • Reply Miina keskiviikko, 27 toukokuun, 2020 at 13:26

  Juuri tuo asenne on repinyt suomalaiset erilleen. Suonet anteeksi että nyt pilaan elämäsi, mutta minulla on siihen kai oikeus, sillä minunkin elämäni on pilattu. Olin koulukiusattu, koska olin vääränlainen ihminen. Olin uskonnon päähän lyömä, koska olin vääränlainen ihminen. Olin parisuhteissa jätetty, syyn arvaatkin. Loppujen lopuksi minusta, alunperin hyvin iloisesta ja empaattisesta ihmisestä, on tullut masentunut, katkera ja hyvin vihainen sekä kuluttava ihminen, eli sinun sanojesi mukaan vääränlainen ihminen, jonka kanssa ei tarvitse olla ikinä missään tekemisissä.

 • Leave a Reply