Yleinen

Unelmien hinta

maanantai, 15 toukokuun, 2017

Mieletöntä, että olet hypännyt Huiman sivuille.

Oravanpyörästä hyppääminen on meidän unelmamme. Kerromme täällä, miten olemme tehneet siitä totta. Jos haaveiden toteuttaminen kiinnostaa sinua, olet oikeassa paikassa.

Haluamme näyttää maailman juuri sellaisena kuin me sen koemme ja näemme, sukeltaa postikorttimaisemia syvemmälle. Siksi tulemme kertomaan kaikesta matkalla tapahtuvasta mahdollisimman rehellisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huima tulee olemaan yhdistelmä meidän kokemuksiamme, faktatietoa irtioton käytännön järjestelyistä, aiheeseen liittyviä asiantuntijahaastatteluita, savolaista huumoria, eri maiden ja kulttuurien kokemista, syvällistä ja pinnallisempaakin pohdintaa, vessajuttuja, matkalla tapaamiemme ihmisten tarinoita ja ennen kaikkea rohkaisua haaveiden toteuttamiseen.

Yksi merkittävä syy blogin aloittamiselle on se, että emme ole unelmamme kanssa yksin.

Olemme käyneet parin vuoden aikana aiheesta lukemattomia keskusteluita ihmisten kanssa. Moni haaveilee jostakin samankaltaisesta. Yksi unelma pitkästä reissusta ja täydellisestä irtiotosta, toinen asteittaisesta leppoistamisesta ja kolmas uuden elämänsuunnan löytämisestä. Keskusteluissa toistuvat kuitenkin samat aiheet: työelämän tahdin järjettömyys, arjen kuluttavuus, unelmat ja niiden oletettu mahdottomuus. Se, että ihminen tuntee olevansa arjessaan vankilassa, josta ei pääse edes viikonloppuvapaille.

Haluamme osoittaa esimerkillämme, että vankila löytyy vain omasta mielestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kerromme blogissamme paitsi kaikesta käytännön järjestelyitä vaatineesta, myös elämänmuutoksen henkisestä puolesta. Tutun ja turvallisen jättäminen ei ole yksinkertaista. Se on toki mahtavaa ja vapauttavaa, mutta samaan aikaan yksi vaikeimmista asioista, jonka olemme koskaan tehneet.

Juuri nyt, kaksi päivää ennen lähtöä, sydän tuntuu erityisen raskaalta. Kaikki muu on ollut tähän verrattuna helppoa. Omaisuuden myyminen, asunnosta luopuminen, jopa irtisanoutuminen. Mutta se, että pitää hyvästellä kaikki rakkaat vuodeksi, saa epäilemään, onko tämä sittenkään sen arvoista. Totta kai se on, järki sanoo, mutta samalla tuntuu kuin sydän revittäisiin rinnasta. Nyt tajuaa konkreettisesti, millä on oikeasti väliä.

Meillä on uskomaton perhe. Kuva yllätysläksiäisistämme lauantailta.

Niin, unelmilla on aina hintansa. Uskomme kuitenkin, että se hinta kannattaa maksaa.

Äitini lainasi viikonloppuna läksiäisissä Dalai Laman viisaita sanoja: Give the ones you love wings to fly, roots to come back and reasons to stay. Opettelemme vielä lentämään omilla siivillämme, mutta juuret, ne ovat vahvat.

Oheiset kuvat on otettu Varkaudessa Pitkälänniemen pelloilla, jotka minun isäpuoleni perhe on omistanut ja joilla Mikon isä on tehnyt vuosia töitä. Isiemme maat, tajusimme kuvia ottaessamme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noissa maisemissa ovat meidän juuremme. Lähdön hetkellä on helpottavaa tietää, että niille voi aina palata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply