Kuva: Istockphoto
Suostuisitko maksamaan aurinkotuolin varaamisesta hotellissa?

Yksi asia jaksaa raivostuttaa hotellien uima-altailla – löytyykö ratkaisu turistien pulittamasta lisämaksusta?

Lisämaksu aurinkotuolin varaamisesta hotellin allasalueella saattaa olla nouseva trendi.

Mieleinen aurinkotuoli lisämaksulla

Moni matkailija tunnistaa rentouttavien etelänlomien yhden stressin aiheen. Siinä vaiheessa kun on rauhassa herännyt ja syönyt aamiaista, ei hotellin uima-altaalla välttämättä ole jäljellä enää yhtäkään aurinkotuolia – ainakaan koko seurueelle.

Aurinkotuolien varaamisesta hotelleissa on tullut tunteita kiehuttava asia, ja lomakohteissa on jopa kuvattu häkellyttäviä videoita allasalueelle jonottavista ja juosten ryntäävistä turisteista.

Lomailijoita närkästyttävät erityisesti hotellivieraat, jotka ryntäävät varaamaan paikkansa aamuvarhaisella jättämällä tavaransa aurinkotuolille. Päivän aikana saatetaan poistua allasalueelta, mutta paikasta ei haluta millään luopua.

Nyt brittiläinen matkanjärjestäjä Thomas Cook on keksinyt asiaan eräänlaisen ratkaisun – vaikka se ei välttämättä kaikkia miellytäkään.

Matkanjärjestäjä tarjoaa uutta palvelua, jonka avulla lomailijat voivat varata jo etukäteen mieleisensä aurinkotuolin hotellin allasalueelta. Näin matkailijat voivat varmistaa, että heille on tarjolla sopivat auringonottopaikat haluamaltaan alueelta.

Palvelua voidaan pitää kätevänä, sillä esimerkiksi lapsiperheet voivat varata paikkansa läheltä perheen pienimmille sopivia altaita. Isommat seurueet pääsevät varmistamaan, että kaikki voivat viettää allaspäivää yhdessä vierekkäisillä aurinkotuoleilla.

Maksuttomasta palvelusta ei kuitenkaan ole kysymys. Thomas Cookin verkkosivuilla kerrotaan aurinkotuolin varaamisen maksavan 25 euroa per tuoli koko loman ajaksi matkan pituudesta riippumatta. Nelihenkiselle perheelle auringonottopaikkojen varmistaminen lomalla maksaisi siis yhteensä sata euroa.

Aurinkotuoli varataan matkanjärjestäjän tarjoamasta allasaluekartasta, josta käy ilmi aurinkotuolien tarkat sijainnit. Allasalueella tuoliin kiinnitetään kyltti, joka kertoo mille huoneelle se on varattu.

Matkanjärjestäjä kokeilee “stressittömäksi” kuvailemaansa palvelua vuonna 2018 aluksi 30 eri hotellissa. Nähtäväksi jää, leviääkö trendi tulevaisuudessa myös muiden matkanjärjestäjien keskuudessa.

Lähde: Daily Mail, Thomas Cook
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 31.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Nostan tyynesti pyyhkeet ja tavarat pois.
Kerran Dominikaanisessa Tasavallassa venäläiset keräsivät jo illalla kasan aurinkotuoleja varjon alle.
Aamulla he eivät olleet vielä tulleet, joten nostin liiat tuolit pois ja asetuin varjon alle kumppanini kanssa.
Venäläiset lopulta tulivat pyörivät hetken kiukkuisen näköisenä, mutta mitään eivät mahtaneet.

Yleensä infotaulussa hotellin uima-altaalla on maininta, että aurinkotuolien varaaminen on kielletty. Tämä myös tarkoittaa sitä, että tuolien varaajia ei tarvitse kunnioittaa ja heidän tavaransa voi siirtää tuolista pois ja ottaa tuolin itselleen – jos se näyttää sillä hetkellä käyttämättömältä. Jos turistit ovat niin itsekkäitä, että käyvät aamuvarhaisella varaamassa tuoleja, niin se on heidän oma ongelmansa, jos he monta tuntia myöhemmin saapuvat paikalle ja huomaavat, että tuolit onkin viety. Jos tästä tulee ikävää sanomista tai mulkoilua, niin voi aina osoittaa infotaulua.

Eihän tuo eroa pyyhkeillä varaamisesta muuten, kuin että matkatoimisto saa lisää rahaa