Kuva: Shutterstock
Camp Dvor, Kroatia

5 vaihtoehtoa hotellille Kroatiassa – yöpyisitkö luksusteltassa vai kolme metriä maan alla?

Suunnitteletko matkaa Kroatiaan, mutta tahtoisit majoittua jossakin muualla kuin tavanomaisessa hotellissa? Lue vinkit viiteen erilaiseen majoituskokemukseen Kroatiassa!

1. Vuokraa luksusteltta

Oletko jo kuullut sanasta glamping? Glampingilla tarkoitetaan modernia luksusta – telttailua luonnon helmassa mutta luksushotellin palveluin. Majoituksella pyritään takaamaan kokemus luonnossa asumisesta mukavuudesta tinkimättä.

Erikoisen elämyksen voi kokea mukavasti kuvankauniissa Kroatiassa, sillä maassa toimii monia glamping-majoituksia. Sopivaa paikkaa voi etsiä muun muassa Glamping Hub -palvelussa.

Joissakin paikoissa majoittuminen muistuttaa telttailua, kun taas toisissa tunnelma muistuttaa pikemminkin mökkeilyä. Ympäri Kroatiaa voi löytää glamping-paikkoja, jos on valmis liikkumaan hiukan keskuksista kauemmas luonnon helmaan.

2. Mökkeile leirintäalueelta

Kroatian leirintäalueet sopivat hyvin niin paikallisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille.

Suomalaisille matkailijoille majoittuminen leirintäalueelle voi olla hyvinkin kotoisa kokemus, sillä useilta leirintäalueilta voi vuokrata mökin. Mökkikauden voi aloittaa etuajassa Kroatiassa, sillä kevätsää lämpenee ripeämmin Välimeren rannalla kuin Suomessa. Mökkikautta voi myös jatkaa pidemmälle syksyyn.

Mökit sopivat eritysiesti perhematkoille, sillä monissa mökeissä on tilaa koko perheelle. Useimmilla leirintäalueilla on mahdollisuus harrastaa vapaa-ajan urheilulajeja kuten tennistä ja rantalentopalloa.

Monet Kroatian leirintäalueet ovat avoinna huhtikuusta lokakuuhun, joten esimerkiksi kevään kuukaudet huhtikuu ja toukokuu sekä syksyn syys-lokakuu ovat täydellisiä aikoja lomailla leirintäalueilla.

3. Vuokraa asunto tai huvila

Kroatiasta löytää myös majoituskohteita, joita ei tule edes ajatelleeksi. Miltä kuulostaa esimerkiksi yöpyminen majakassa?

Asunnoksi remontoituja majakoita voi vuokrata esimerkiksi Virin saarella ja Prisnjakissa Murterin saaristossa. Molemmat majakat sijaitsevat melko lähellä Zadarin kaupunkia. Ensimmäiseksi mainitun voi vuokrata luksushuvilana henkilökohtaisella hovimestarilla, kun taas toinen majakka sopii paremmin matkustajille pienemmällä budjetilla.

Suositut asunnon- tai huvilanvuokraussivustot kuten Airbnb ovat käytössä myös Kroatiassa. Vuokraussivustoilta voi löytää edullisesti huikeitakin yösijoja. Airbnb on yleisessä käytössä suuremmissa keskuksissa, mutta myös keskusten ulkopuolelta voi löytää joitakin vuokrattavia asuntoja.

>> Lue myös: Ota kaikki irti matkakohteesta ja majoitu kuten paikalliset – ensikertalaisen Airbnb-opas

Jos matkaseurue on suurempi, myös huvilan varaamista kannattaa harkita Kroatiassa. Hintataso on melko alhainen verrattuna Suomeen, ja kauneimpia huviloita löytää esimerkiksi Istrian niemimaalta. Kalleimmat ja halutuimmat huvilat sijaitsevat pääkaupunki Dubrovnikissa ja Hvarin saarella.

4. Matkusta asuntoautolla tai varaa mukaan teltta

Mitä jos vuokraisit asuntoauton Kroatiassa? Majoitus kulkee kätevästi mukana, ja asuntoauton vuokraaminen mahdollistaa matkat myös muun muassa etelämpään Balkanille Montenegroon ja Albaniaan.

Jos matkustat budjetilla, yksi vaihtoehto on liikkua henkilöautolla, mutta varata mukaan teltta. Pienempiä telttoja voi löytää suuremmista urheiluliikkeistä ja supermarketeista. Myös monilta leirintäalueilta voi vuokrata telttoja.

Kroatia on Euroopassa tunnettu turvallisista leirintäalueistaan, ja Kroatiassa onkin sallittua nukkua teltassa vain leirintäalueilla. Luvattomasta telttailusta saa sakkoja.

5. Koe erikoiset hostellit

Myös hostellimajoitus voi olla Kroatiassa elämys. Yöpyminen atomipommin varalta rakennetussa väestönsuojassa ei välttämättä kuulu jokaisen rentouttavaa lomaa etsivän toiveisiin, mutta erikoisia elämyksiä etsiville Kroatian hostellit tarjoavat kokemuksia, joita ei muualta saa.

Zagrebissa sijaitseva Hostel Atomic Bunker avattiin vuonna 2016 vanhaan maanalaiseen väestönsuojaan, joka on rakennettu suojaamaan ydinpommilta. Se on ainoa hostelli Euroopassa, jossa yöpyjät viettävät yön kolme metriä maan alla väestönsuojassa. Bunkkeri on rakennettu 1968, ja se on edellisen kerran ollut käytössä vuonna 1991.

Hostellisängyn yöhinta on ymmärrettävästi alle kymmenen euroa, sillä väestönsuoja ei ole viihtyisin mahdollinen majoitusvaihtoehto. Lomamatkan muiksi öiksi maasta löytyy runsaasti myös viihtyisämpiä hostelleja.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Päivitetty: 15.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia