Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tätä ei kannata tehdä hotellissa – oletko ikinä huomannut yleiseen rutiiniin liittyvää vaaraa?

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Mieti kaksi kertaa, haluatko mainostaa hotellihuoneesi olevan tyhjillään.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.09.2018
facebook   whatsapp

Älä pyydä hotellisiivousta oveen ripustettavalla kyltillä

Onko sinulla tapana kiinnittää hotellihuoneesta poistuessasi oveen kyltti, jossa pyydetään siivousta? Käytäntö on täysin normaali: hotelli tarjoaa kylttejä juuri siksi, että vieras saisi huonesiivouksen toivomanaan ajankohtana.

Brittiläinen uutissivusto Express muistuttaa kuitenkin käytäntöön liittyvästä riskistä, jota moni ei tule ajatelleeksi. Siivouskylttiä käyttävä hotellivieras altistaa huoneensa mahdollisille pitkäkyntisille, jotka murtautuvat hotellihuoneisiin.

Siivousta julkisesti pyytävä vieras käytännössä mainostaa huoneensa olevan tyhjillään, sillä harvemmin siivooja halutaan paikalle silloin, kun huoneessa on ihmisiä. Kyseessä on hieman samanlainen ilmiö kuin kotiosoitteensa matkalaukkuun kirjoittava lentomatkustaja, joka antaa helpon merkin tyhjästä kodista.

Hotellivieraita kehotetaan unohtamaan kyltit kokonaan. Jos siivousta ei ole suoritettu sillä aikaa kun olet poissa huoneesta, voit soittaa suoraan vastaanottoon.

Varovaisuutta kannattaa noudattaa erityisesti silloin, kun majoitut hotellissa, jonka turvatoimissa tai lukoissa tuntuu olevan toivomisen varaa. Varkaudet hotellihuoneissa ovat suhteellisen harvinaisia, mutta niitä tapahtuu.

Aiemmin keskustelua ovat herättäneet hotellien Do not disturb -kyltit, joilla vieraat voivat viestiä toivovansa, ettei kukaan tule huoneeseen. Viattoman tuntuiset kyltit osoittautuivatkin turvallisuusriskiksi, jota hyödynnettiin muun muassa Las Vegasin hotellipommituksessa vuonna 2017.

Jos huoneeseen ei päästetä siivoojaa useamman päivän aikana, ei hotelli voi tietää mitä vieras siellä oikein puuhailee. Monet hotellit ovatkin muuttaneet sääntöjään siten, että älä häiritse -kyltti voi olla ovessa vain tietyn tuntimäärän ajan.

Lue myös: Tiesitkö tämän hotellihuoneen tallelokerosta? Näin tarkistat, ovatko tavarasi turvassa

Lähde: Express.co.uk
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.