Kuva: Inka Khanji
Hotellit huiputtavat vieraita lämpötilan säätelyssä

Tässä asiassa hotellit vedättävät matkailijoita sumeilematta – oletko huomannut saman ilmiön?

Hotellivieras saattaa huomata, ettei huoneen lämpötila ole säädeltävissä – vaikka seinästä löytyisikin termostaatti.

Hotelli päättää usein huoneiden lämpötilan

Oletko joskus yrittänyt säätää hotellihuoneen lämpötilaa kylmemmäksi tai kuumemmaksi, mutta tuntenut yritystesi valuvan hukkaan? Moni matkailija on saattanut vannoa termostaatin olevan pelkkä koriste hotellihuoneen seinässä.

Kyseessä ei ole hotellivieraiden vilkas mielikuvitus. Wall Street Journalin julkaisema tuore raportti paljastaa, että hotellit todella säätelevät huoneiden lämpötiloja tarkasti. Matkailijoilla on vähemmän valtaa lämpötilan suhteen kuin heidän halutaan uskovan.

Vaikka numerot hotellihuoneen termostaatissa muuttuvat vieraan toiveiden mukaan, ei lämpötilassa välttämättä tapahdu minkäänlaista muutosta. Huoneisiin on saatettu asentaa standardilämpötila, joka ei muutu – tai muuttuu korkeintaan vieraiden lähtiessä ulos huoneesta. Hotellit voivat vain toivoa, että asiakkaat uskovat ruudussa näkyviä numeroita huoneen todellisen lämpötilan sijaan.

Monesti hotellihuoneissa käytetään erilaisia sensoreita, jotka tunnistavat esimerkiksi vieraiden poistumisen huoneesta ja ikkunan tai parvekkeen oven avaamisen. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat automaattisesti huoneeseen asetettuun lämpötilaan.

Yksi käytännön omaksuneista hotelliketjuista on Hilton, joka rajoitti vieraiden vapautta säätää lämpötilaa viisi vuotta sitten. Muutos oli ketjulle kannattava, sillä se laski energiankulutusta 15 prosentilla.

Mikäli hotellihuoneen lämpötila tuntuu täysin sietämättömältä, on hotellien määrittämät asetukset mahdollista kiertää ainakin teoriassa. Nopealla Google-haulla verkosta löytyy lukuisia ohjeita termostaattien asetusten kumoamiseen.

Lähde: Wall Street Journal
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 23.2.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia