Kuva: Shutterstock
Pariisi, Ranska

Tämän hotellin uima-altaasta haluat kuulla kaiken! Teki bikineistä kuuluisat – sitten paikka rapistui täysin

Pariisin legendaarisin uima-allas rapistui ja heräsi taas henkiin.

Bikinit esiteltiin Molitor-hotellin uima-altaalla

Nykyään bikinit ovat arkipäivää rannoilla ja uima-altailla, mutta tiedätkö mistä niiden suosio levisi maailmalle? Jäljet johtavat Pariisissa sijaitsevan Molitor-hotellin uima-altaalle.

Vuonna 1929 avatulla hotellilla on mielenkiintoinen historia. Art deco -tyyli ja hulppea uima-allas tekivät siitä tunnetun – ja juuri siellä ranskalainen muotisuunnittelija Louis Réard esitteli bikinit vuonna 1946. Nimensä uima-asu sai mikronesialaisen Bikinin atollin mukaan.

Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että Tarzan-elokuvissa esiintynyt uimari Johnny Weissmuller toimi Molitorin hengenpelastajana ennen uutta uraansa näyttelijänä.

Uima-altaalla on muitakin viitteitä populaarikulttuuriin. Vuonna 2001 ilmestyneen Piin elämä -kirjan päähenkilö Piscine Molitor Patel eli Pii on nimetty altaan mukaan, jota pidettiin 60 vuoden ajan Pariisin parhaana.

Molitorin patio uima-altaineen oli suunniteltu muistuttamaan risteilyalusta, mikä teki siitä houkuttelevan keitaan keskellä kaupunkia. Loiston aika ei kuitenkaan kestänyt ikuisesti.

Hotelli suljettiin vuonna 1989, jonka jälkeen glamour alkoi rapistua nopeasti. Itse rakennus onnistuttiin pelastamaan purkamiselta, mutta siitä ei enää pidetty huolta.

Suljetusta Molitorista tuli underground-kulttuurien kohtauspaikka. Uima-allas tyhjennettiin, skeittaajat alkoivat hyödyntää tiloja temppuja varten ja seinät täyttyivät graffiteista. Tiloissa järjestettiin muun muassa konsertteja ja reivejä.

Molitorin uusi tuleminen

Molitorin mittava remontti aloitettiin vuonna 2012, ja hotelli avattiin kävijöille jälleen vuonna 2014. Nykyään Molitor on osa kansainvälisen Sofitel-ketjun boutique-hotellivalikoimaa.

Hotelli on pariisilaisittain poikkeuksellinen löytö, sillä näin isoja uima-altaita ei paikallisista hotelleista löydy. Molitoria kutsutaankin ”kaupunkiresortiksi”, joka sopii rentoon lomaan erityisesti kesäkuukausina. Altaalla järjestetään edelleen muotinäytöksiä ja bikinikuvauksia.

Hotelli sijaitsee Pariisin 16. kaupunginosassa. Tunnetuimmat nähtävyydet löytyvät muutamien kilometrien päästä, joten alueella on rauhallista. Hotellin ympäristössä on puistoja, tenniskenttiä ja Paris Saint-Germain -jalkapallojoukkueen kotistadion.

Pariisin kuuluisimmalle maamerkille Eiffel-tornille on matkaa noin neljä kilometriä, mutta torni näkyy hotellin kattoterassilta.

Hotellin edullisimman huonetyypin hinnat alkavat reilusta 200 eurosta. Vastaanotosta voi tiedustella myös uima-altaan päivälippujen saatavuutta sesongin mukaan, mutta ne maksavat todennäköisesti lähes yhtä paljon kuin majoitus.

Katso alta, miltä allas näyttää nykyään ja miltä se näytti rappiovuosina ja vanhoina loiston päivinä!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tältä näyttää Pariisin ensimmäinen kelluva hotelli – katso kuvat

Lähde: Condé Nast Traveler, Molitor Hotel, The Verge
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 18.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia