Hyppää sisältöön

Talviyön taikaa Lumilinnassa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.04.2013
Talvisella lomamatkalla on ihana viivähtää jossakin hieman erikoisemmassa hotellissa, ja mikäpä olisikaan sen talvisempaa ja ihmeellisempää kuin yöpyminen ihka aidossa lumilinnassa?

Eksoottinen elämys suomalaisellekin

Kemin Lumilinna on upea lumiarkkitehtuurinen taidonnäyte, joka kohoaa vuosi vuoden jälkeen uudestaan. Luminen linna ja kauniit jääveistokset ovat kuin suoraan sadusta ja. Lumilinnan taianomainen ilmapiiri rakentuu paitsi lumesta ja jäästä, myös ääni- ja valoefekteistä. Kokemus on huima myös lumeen tottuneelle suomalaiselle.

Nuku mukavasti makuupussissa

Lumilinnan hotellissa on 18 kahden hengen huonetta, kaksi viiden hengen ryhmähuonetta sekä hääsviitti. Uni tulee helposti silmään raikkaassa, noin – 5 °C asteisessa hengitysilmassa. Onneksi ympärille saa muhkean makuupussin, joka pitää kehon mukavan lämpimänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamulla pääsee lämpimälle aamiaiselle Linnantupaan, minkä jälkeen vilukissat voivat kipittää viereiseen hotelliin aamusaunalle.

Lumiravintola on avoinna Lumilinnan asiakkaille linnan aukioloaikoina. Ravintolan menut ovat monipuolisia ja teemaan sopivia, sillä kukapa voisi vastustaa Hovin kestejä, Ritarin menua tai Linnanpitoja? Linnan ravintola on todella kiva paikka myös lastenkutsujen järjestämiseen.

Talvihäät kappelissa

Lumilinnan kappeli on todellinen aarre niille, jotka haluavat viettää talvihäitään ikimuistettavalla tavalla. Vuosien varrella Lumikappelissa on vihitty kymmenittäin pariskuntia ympäri maailman. Kappelissa voidaan häiden lisäksi järjestää myös kastetilaisuuksia, ja se on kaikkien kirkkokuntien käytössä. Lumikappeli on tietenkin ihana paikka myös hiljentymiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kemin LumiHotelli

Uskaltaisitko nukkua pakkasessa? Näin yö Kemin lumihotellissa onnistuu käytännössä

Kemin LumiHotelli

Suomalainen lumihotelli nappasi kansainvälisen hotellialan palkinnon: “Paras luksuselämys”