Kuva: iStockphoto
Hotellin vastaanotto

Tällainen on maailman vanhin hotelli – toiminnassa yli 1 300 vuotta

Maailman vanhin hotelli on siirtynyt sukupolvelta toiselle ennätyksellisen pitkään.

Japanista löytyy maailman vanhin hotelli

Tätä voi jo kutsua perintökalleudeksi: Japanin Hayakawassa sijaitseva Nishiyama Onsen Keiunkan on hotelli, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle samassa perheessä jo 52 sukupolven ajan.

Kuumien lähteiden kupeeseen Yamanashin vuoristomaisemiin rakennettu hotelli kantaa Guinnessin ennätystä maailman vanhimpana hotellina. Keiunkan on ollut toiminnassa jo 1 311 vuoden ajan.

Hotellin pitkän historian aikana sen asiakkaina on nähty muun muassa poliitikkoja ja samuraita. Yhä tänäänkin hotellin valttikorttina pidetään sitä ympäröiviä kuumia lähteitä ja niiden mukanaan tuomia terveysvaikutuksia.

Yhteensä 35 huoneesta koostuvan hotellin sijainti on vähintäänkin syrjäinen: lähimmät kohteet Mount Fuji sekä Jigokudanin apinapuisto ovat tuntien ajomatkan päässä.

Edellisen kerran hotelli on uudistettu vuonna 1997, eikä sieltä edelleenkään löydy esimerkiksi langatonta verkkoyhteyttä vieraille.

Hotelliyön hinta on kuitenkin suoraan nykypäivästä: Keiunkanissa majoittuminen maksaa edullisimmillaan 34 720 jeniä eli noin 280 euroa.

RocketNews24-uutissivuston toimittaja majoittui Keiunkanissa, ja kehui raportissaan kuumia lähteitä ja hotellin ruokatarjontaa. Palvelu jätti kuitenkin toimittajan mukaan toivomisen varaa: hotellissa ei esimerkiksi osattu kertoa kovinkaan tarkasti sen pitkästä historiasta.

Katso kuvat maailman vanhimmasta hotellista täältä!

Lähde: RocketNews24, Daily Mail

Päivitetty: 29.2.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 3,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia