Kuva: Inka Khanji
Hotellihuone

Sisäpiirin vinkit: 10 ohjetta, joiden avulla saat keinoteltua itsellesi paremman hotellihuoneen täysin ilmaiseksi

Huoneluokan korotus hotellissa on mukava lisä lomaan. Hotellialan työntekijät paljastavat omat tärppinsä parhaan mahdollisen hotellihuoneen saamiseen ja edullisimpien hintojen löytämiseen.

1. Matkusta ja majoitu tammikuussa

Joulun kiireisen sesongin jälkeen hotelleissa on hiljaista, mistä syystä hinnat ovat tavallista edullisempia. Se tarjoaakin matkailijolle erinomaiset mahdollisuudet tehdä todellisia löytöjä hotellia varatessa ja majoittua tavallista mukavammin.

2. Yövy hotellissa sunnuntaina

Kun viikonloppuvieraat ovat jo lähteneet eivätkä uuden viikon majoittujat ole vielä saapuneet, on hotelleissa tavallisesti rauhallista. Sunnuntaiyöpyminen onkin keskimäärin muita öitä halvempaa, minkä lisäksi sunnuntaisin saatavilla voi olla myös erittäin hyviä tarjouksia, kun tilaa on muita päiviä enemmän.

3. Valitse hotelli bisnesalueelta

Tämä vinkki toimii erityisesti suurkaupungeissa, missä yritysten ja pankkien toiminta on keskittynyt tietylle alueelle: kun matkustat viikonloppuna, varaa hotelli bisnesalueelta. Pukumiehet- ja naiset täyttävät hotellit yleensä arkipäivinä, mutta poistuvat majapaikasta viikonloppuun mennessä. Sen vuoksi tavallinen matkailija voi napata viikonloppumajoituksen korkeatasoisesta hotellista hyvin halvalla, sillä bisneshotellit eivät varsinaisesti ole viikonloppulomailijoiden ykkösvalinta.

Hotellihuone
Kuva: Inka Khanji
Tavallista paremman hotellihuoneen saaminen yllätyksenä on erinomainen tapa aloittaa loma.

4. Matkusta lemmikin kanssa

Kaikkiin hotelleihin ei pääse lemmikin kanssa mutta silloin kun se on majapaikan puolesta mahdollista, kannattaa karvainen perheenjäsen ottaa mukaan. Lemmikkihuoneet ovat nimittäin yleensä tavallisia huoneita suurempia, joten koiran tai kissan kanssa pääsee nauttimaan myös suuremmasta tilasta.

5. Varaa vasta viime tingassa ja saavu hotelliin vasta myöhään

Asiantuntijoiden mukaan viime hetken tarjousten avulla on mahdollista säästää pitkä penni, sillä hotellit saattavat laskea hintoja hyvinkin kovasti täyttääkseen majoituskapasiteettinsa. Myös myöhäinen sisäänkirjautuminen voi kannattaa, sillä jos hotelli on ylibuukannut kaikki perusluokan huoneet, ei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin tarjota sinulle tavallista korkeamman luokan huonetta.

6. Pyydä huonetta mahdollisimman korkealta

Hotellien parhaat huoneet sijaitsevat lähes poikkeuksetta yläkerroksissa, joten pyydä aina varatessasi erikoistoiveena huonetta mahdollisimman korkealta. Vaikka et saisikaan ilmaista huoneenluokan korotusta, pääset nauttimaan maisemista etkä joudu kärsimään kadun tai hotellin aulabaarin melusta.

7. Toivo kulmahuonetta

Tässä vinkki jota moni matkailija ei välttämättä tule ajatelleeksi: kulmahuoneet ovat tavallisesti perushuoneita suurempia pohjarakenteensa vuoksi. Asiantuntijoiden mukaan kulmahuoneissa on eniten neliöitä sekä ikkunoita, minkä lisäksi kulmahuoneet ovat yleensä myös kaikkein hiljaisimpia.

Hotellihuone
Kuva: Inka Khanji
Kulmahuoneissa on tavallisesti enemmän tilaa kuin perushuoneissa, joten pelkällä huonetoiveella voi jo saada suuremman kokoluokan huoneen.

8. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Hotellit arvostavat tavallisten matkailijoiden sosiaalisessa mediassa jakamia kokemuksia kovasti. Jaa majoituskokemuksia sekä hotelliarvosteluja esimerkiksi Instagram-tililläsi. Kerro hotellille etukäteen seuraavasi heidän tilejään sekä aikomuksestasi kuvata tai kirjoittaa hotellista. Näin saatat saada huoneluokan korotuksen, mutta muista pitää sanasi ja jaa kokemuksesi myös sosiaalisen median kanavissa.

9. Ole ystävällinen henkilökunnalle

Hotellien työntekijät ovat vierailusi aikana parhaita kavereitasi, joilla on mahdollisuus tehdä olostasi vielä tavallista mukavampi. Jos hotellissa on hyvin kiireistä saapuessasi ole rauhallinen ja odota kärsivällisesti vuoroasi. Ystävälliset asiakkaat pääsevät nauttimaan mahdollisista eduista – kuten esimerkiksi myöhäisestä uloskirjautumisesta tai kuohuviinipullosta huoneessa – paremmalla todennäköisyydellä kuin ikävät asiakkaat.

10. Kysy aina aamiaisesta

Kaikki halvimmat hotellit eivät aina tarjoa asiakkailleen ilmaista aamiaista. Sen vuoksi aina kannattaa kysyä, josko saatavilla olisi esimerkiksi alennustunteja tai -kuponkeja, joiden avulla aamiaisen hinnassa on mahdollista säästää jopa useita kymppejä.

>> Löydä edullinen hotelli Rantapallon hotellihaun avulla!

Lähde: Hotels.com ja Daily Mail
Kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 29.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 1,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia