hero taustakuva

Santorinin hotellit – kuusi vinkkiä häämatkalaisille ja luksuslomailijoille

Shutterstock artikkelin kuva
Santorinin majoitustarjonta sopii laatua arvostavan matkailijan makuun. Esittelyssä kuusi hotellia, joissa häämatkalaiset ja luksuslomailijat pääsevät nauttimaan olostaan täysin rinnoin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 02.08.2019
facebook   whatsapp

Santorinin-matka kannattaa suunnitella ajoissa

Pieni Santorinin saari nousee koko ajan suositummaksi Kreikan-kävijöiden keskuudessa. Eikä ihme, sillä saarella on aivan omanlaisensa tunnelma, jonka etenkin häämatkalaiset ja muut romanttista lomakohdetta etsivät tahtovat päästä kokemaan.

Santorinin hotellitarjonta on hyvä, mutta kohteen suosion johdosta hinnat nousevat muuta Kreikkaa tuntuvasti korkeammalle etenkin kesäkauden aikana ja hintojen vaihtelu on suurta. Suosituimmat hotellit esimerkiksi Oian kylässä varataan täyteen jo kauan ennen kauden alkua, joten toimi ajoissa jos suunnittelet lomaa Santorinilla.

Parhaat maisemat: Kapari Natural Resort

Kapari Natural resort yhdistää perinteet ja nykymaailman erikoisella tavalla. Yli kolmesataa vuotta vanhat kallioasunnot on modernisoitu luksushotelliksi. Hotelli sijaitsee kalderan laidalla Imeroviglissä pienen matkan päässä saaren pääkaupungista Firasta.

Kapari on saanut Tripadvisorissa poikkeuksellisen hyvän kokonaisarvion: täydet 5,0 pistettä. Hintatasokin on sen mukainen, yhden yön hinnat alkavat halvimmillaan noin 450 eurosta ja kesäkaudella nousevat reippaasti tämän yli. Paikka sopii hyvin esimerkiksi häämatkalaisille, joille hinta ei ole valintakriteeri. Kapari Natural Resortissa on kaikkiaan vain 14 huonetta ja sviittiä. Paikka on hyvin suosittu, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Maisemat ovat upeat ja hotellin yhteydessä toimii tasokas ravintola, jossa kannattaa käydä jo näköalan ja tunnelman vuoksi, vaikka et yöpyisi hotellissa. Vaikka hotelli on melko kallis majapaikka, ravintolan hintataso on fine diningiksi kohtuullinen.

Kapari Natural Resort
Imerovigli 84700

Tasokkaaseen matkaan: Aegean Plaza

Aegean Plaza -hotelli sijaitsee lähellä Kamarin mustaa laavarantaa. Ilmeeltään ja tunnelmaltaan hotelli edustaa tyypillistä santorinilaista arkkitehtuuria: vaaleaa kiveä ja pyöreitä muotoja.

Aegean Plaza tarjoaa sekä huone- että huoneistomuotoista majoitusta. Kaikkiaan niitä on 120. Tämä hotelli sopii hyvin vesipedoille ja auringonpalvojille, sillä allasalueita on kaikkiaan kolme. Myös perheen kanssa matkailevat on huomioitu hyvin ja lapsille on erillinen lastenallas. Alueen palvelut ovat hyvät: ravintoloita, baareja ja ostospaikkoja on paljon aivan hotellin vieressä. Hintataso on Santorinin mittapuulla keskitasoa. Kesäkaudella yhden yön hinnat alkavat noin 170 eurosta, talvella selviää hieman vähemmällä.

Aegean Plaza
Kamari 84700

Tasokas perushotelli: El Greco

Santorinin pääkaupungin Firan kyljessä sijaitseva El Greco -hotelli on tasokas majapaikka laatuhotelleja arvostavalle. Laajat allasalueet tarjoavat hyvän mahdollisuuden nauttia Kreikan auringosta.

Hotellissa on huomioitu sekä perheen kanssa matkustavat että aikuista aikaa arvostavat asiakkaat: lapsille on varattu oma allas ja tekemistä riittää heillekin, mutta esimerkiksi hotellin kylpylän puolella ikäraja on 16 vuotta. Hotellin oma ravintola La Pergola tarjoilee kreikkalaisia makuja.

El Grecosta on vain kivenheitto Firan palvelujen äärelle ja sijainti on muutenkin käytännöllinen saareen tutustumista ajatellen.

El Greco
Thira (Fira) 847 00

Luksuslomaan: Canvas Suites

Santorinin kuuluisimpien auringonlaskujen kylässä Oiassa sijaitseva Canvas Suitesin tarjontaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan 2–6 hengen sviittiä. Paikan ehdoton valtti on sijainti koko saaren parhaimpiin lukeutuvien näköalojen äärellä, kun upeaa merimaisemaa ja kuuluisaa auringonlaskua voi ihailla suoraan oman huoneen terassilla porealtaasta nauttien. Tämä sopii erinomaisesti häämatkalaisille!

Canvas Suitesin sviitit ovat erittäin kysyttyjä ja varaus kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin. Hinnoissa on suurta vaihtelua varausajankohdan mukaisesti: joillekin päiville, esimerkiksi satunnaisen viime hetken peruutuksen osuessa kohdalle, saattaa saada alle 200 euron hinnan, mutta toisinaan puhutaan jopa 500–700 eurosta per yö.

Canvas Suites
Oia 84702

Lapsiperheille: Hippocampus

Kamarissa sijaitseva hotelli Hippocampus edustaa yksinkertaisempaa linjaa kuin monet Santorinin tunnetuimmista hotelleista. Tämän suositun perhehotellin valtti on hyvä sijainti lähellä rantaa ja palveluja. Oiaan, Firaan ja muihin kalderan puoleisiin kohteisiin tutustuminen onnistuu Kamarista käsin joko julkisilla liikennevälineillä kulkemalla tai vuokra-autolla.

Hippocampus sopii hyvää hinta-laatusuhdetta arvostaville lomailijoille, joiden päätarkoitus ei ole viettää aikaa ainoastaan hotellialueella. Huonehinnat ovat santorinilaisittain hyvin edulliset. Kevään halvimmalla kaudella voi yöpyä halvimmillaan noin 70 eurolla. Kesäksi hinnat lähes tuplaantuvat, mutta silti 120–135 euron hinta kahden hengen huoneesta on tällä saarella varsin kohtuullinen.

Hotel Hippocampus
Kamari 84700

Häämatkalle: Nikos Villas

Huoneistomajoitusta ja bungaloweja tarjoava Nikos Villas sopii aikuiseen makuun ja tunnelmallisuutensa ansiosta häämatkalaisten majoitusvalinnaksi. Hotelli ei ole täysin lapsilta kielletty, mutta aivan pienimpien kanssa täällä ei voi majoittua, sillä ikärajaksi on asetettu 12 vuotta. Paikan hinnoissa on paljon kausivaihtelua, mutta halvimmillaan ne alkavat noin 150–200 eurosta.

Oian kylässä sijaitsevan hotellin allasalueelta ja osasta huoneista on näyttävä näköala kalderan suuntaan, joten myös Nikos Villas on oivallinen valinta auringonlaskunmetsästäjille. Hotellin lähellä on ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Oian varsinainen ydinkeskusta on pienen kävelymatkan päässä.

Nikos Villas
Oia 84702

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.