Hyppää sisältöön

Onko uima-allas sinunkin lomasi keskipiste?

Kirjoittajan oletuskuva
Rantapallo Päivitetty: 19.06.2012
Uima-altaista on tullut hotelleille tärkeä kilpailuvaltti, joka vaikuttaa majoituksen valintaan. Haluatko sinä hotelliisi oman jacuzzin tai hulppean vesipuiston?

Trendit näkyvät allasosastoilla

Parikymmentä vuotta sitten uima-allas ei ollut lomahotelleissa itsestäänselvyys, mutta nykyään viihtyisä allasalue on reissun keskipiste. Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattilan mukaan suosituin trendi on tällä hetkellä pool access eli suora yhteys omasta hotellihuoneesta uima-altaalle.

– Mikä voisikaan olla ihanampaa kuin pulahtaa omalta terassilta suoraan uima-altaaseen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todellista luksusta etsivät voivat myös valita hotellin, jossa jokaiseen huoneeseen kuuluu oma uima-allas tai jacuzzi eli poreallas. Ripaus ylellisyyttä sopii erityisesti häämatkalaisten lomaan.

Lapset viihtyvät uima-altaalla

Finnmatkojen valikoimasta löytyy ensi kesänä jo 11 Splash-vesipuistohotellia, joissa viihtyvät hurjimmatkin vesipedot. Vesileikkien lomasta lasten on helppo löytää myös uusia lomakavereita.

– Splash-hotellit ovat olleet todella suosittuja erityisesti sellaisten perheiden keskuudessa, joissa on kouluikäisiä lapsia, Mattila kertoo.

Hurvittelun lisäksi myös suuruus vetoaa vesipetoihin. Aasian pisin uima-allas löytyy Khao Lakin JW Marriott -hotellista, jossa 3,2 kilometriä pitkä allas kiemurtelee käärmemäisesti hotellialueen ympäri.

Allasrauha aikuisille

Kaikille matkailijoille allasalueen hulina ei sovi, mutta onneksi myös yksityisyyttä ja rauhaa kaipaavat lomailijat on huomioitu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Sensatori-hotelleissa aikuisille on rajattu omat hiljaiset allasalueensa, jonne eivät lasten vesileikkien äänet ja pärskeet kantaudu, Mattila kuvailee.

Uima-allastrendit näkyvät myös aikuisille suunnatuissa rauhallisissa keitaissa. Infinity pool on meren ääreen rakennettu allas, jonka optinen harha saa näyttämään rajattomalta. Altaassa pulikoivalle lomailijalle aukeaa loputtomalta tuntuva näkymä kauas horisonttiin.

Kuva: Flickr/Sarah_Ackerman

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan hotellit, joissa on uima-allas

Tallinnan parhaat uima-altaat – 12 hotellia, joissa pääset uimaan

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

Tampereen hotellit

Tampereen 10 kiinnostavinta hotellia – mikä näistä sopii sinulle?

Turun hotellit

Turun kiinnostavimmat hotellit – 8 vaihtoehtoa entisestä vankilasta jokilaivaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja