Kuva: Inka Khanji
Hotellilaiva M/s Isosaari

Onko tässä Helsingin erikoisin hotelli? Laivahotelli tarjoaa majoitusta Isosaaressa

M/s Isosaari -aluksen erikoisuus ovat hytit, joissa pääsee nauttimaan aidosta merimiestunnelmasta.

Yövy satamassa hotellilaivassa

Helsingin ulkosaaristossa sijaitsevan Isosaaren satamassa voi yöpyä kiinnostavassa hotellilaivassa. Kesäkuun 2018 alusta lähtien Isosaareen liikennöinyt M/s Isosaari mahdollistaa paitsi risteilyt saarelle myös majoittumisen Isosaarella kesäkauden aikana.

Saari avattiin vierailijoille kesällä 2017, ja majoitusta ulkosaaristossa sijaitsevaan kohteeseen toivottiin kovasti.

– Majoitus on kaavoituksen keskeneräisyyden vuoksi haastavaa toteuttaa, mutta uuden alushankinnan myötä voimme nyt tarjota majoitusta Isosaaressa. Majoitustoiminta starttasi kesäkuun ensimmäisenä lauantaina ja päättyy saaressa elo–syyskuun vaihteessa. Talvikaudella laiva toimii hotellina ja ravintolana sekä yrityksen toimistona Helsingissä, Suomen Saaristokuljetuksen toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg sanoo.

Hotellilaiva M/s Isosaari
Kuva: Inka Khanji
Hytit sijaitsevat kapean käytävän molemmin puolin.

Yli 40-metrisessä hotellilaivassa on 15 hyttiä, joissa on majapaikat 42 matkustajalle. Alus lukeutuu Suomen suurimpien saaristoristeilijöiden joukkoon, ja se liikennöi aiemmin M/s Aspö -nimellä Turun ja Utön välisessä saaristoliikenteessä.

Majoitu kuin aito merimies

Hotellilaiva tarjoaa jännittävää vaihtelua perinteiseen hotellimajoitukseen. Aluksella on kolmen eri tason hyttejä, joista suurimmat majoittavat jopa kahdeksan henkeä. Valtaosa hyteistä on kuitenkin kahdelle hengelle.

Saatavilla on pääkannella sijaitsevia A-luokan hyttejä, missä on laivaikkunat, alakannen B-luokan hyttejä pienillä ikkunoilla sekä alakannella sijaitsevia ikkunattomia hyttejä.

Hotellilaiva M/s Isosaari
Kuva: Inka Khanji
M/s Isosaaressa on kolmenlaisia hyttejä.

Hyttien tunnelma poikkeaa merkittävästi esimerkiksi perinteisestä ruotsinlaivasta. Kaksikerroksiset punkat, pienet pyöreät ikkunat ja kapea hyttikäytävä vievät yöpyjän vanhanajan laivatunnelmaan. Hyttien ulkopuolella on hauskasti maininta siitä, kenelle hytti on tarkoitettu. Vierasta huvittavat ruotsinkieliset kyltit, jotka kertovat mitkä hyteistä on osoitettu esimerkiksi matruuseille ja mitkä kokeille.

Hyttien lisäksi hotellilaivan vieraiden käytössä on viihtyisä yhteistila, jaetut wc:t sekä päivittäin lämpenevät naisten ja miesten saunat.

Uni maistuu mainiosti hotellilaivan pehmeissä lakanoissa, eivätkä aallokon liikkeet tunnu Itämeren risteilijöihin verrattuna pienessä laivassa. Hintaan ei sisälly aamiaista, eikä hytissä ole esimerkiksi jääkaappia eväiden säilyttämistä varten. Laiva yöpyy kesäisin Isosaaressa, mutta suuntaa Helsingin Kauppatorille aikaisin aamulla, joten aamiaisen voi nauttia vaikkapa perillä Kauppatorilla.

>> Lue myös: Tutustu Helsingin ihaniin saariin – 10 paikkaa, joihin pääsee helposti päiväretkelle

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 16.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ehkäpä henkilö, joka haluaa herätä Helsingin parhaalla paikalla eikä Turussa ?

Hohhoijaa, kuka hullu maksaa jotain 100€ pelkästä hytistä, jossa ei edes ole wc:tä?! Turussa majoittuu Laivahostel Borealla puolella noista hinnoista, hyteissä on oma wc, ja kaiken lisäksi hintaan kuuluu vielä hyvä aamiainen.