Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Olisitko arvannut? Tähän jokaisesta hotellihuoneesta löytyvään varusteeseen on parempi olla koskematta

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Tätä tutkimustulosta hotellivieras ei välttämättä halua edes ajatella.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.08.2017
facebook   whatsapp

Kannattaisiko pakata mukaan oma hiustenkuivaaja?

Harvalla matkailijalla tulee enää mieleenkään pakata mukaan omaa hiustenkuivaajaa reissuun lähdettäessä. Hotellihuoneesta löytyy lähes poikkeuksetta hiustenkuivaaja, ja oman jättäminen kotiin säästää arvokasta tilaa matkalaukussa.

Mutta mitä sanoisit, jos sinua suositeltaisiin pitämään näppisi erossa hotellihuoneen hiustenkuivaajasta? Brittiläinen uutissivusto The Sun kirjoittaa hiustenkuivaajan olevan usein hotellihuoneen yllättävä bakteeripesä – jopa pahempi kuin vessanpöntön istuin.

Oudolta kuulostavalle väitteelle on varsin yksinkertainen selitys. Viattomalta varusteelta vaikuttavaan hiustenkuivaajaan harvemmin kiinnitetään huomiota, sillä kylpyhuoneessa siivoojat keskittyvät enemmän wc-pöntön, kylpyammeen ja käsienpesualtaan puhtauden varmistamiseen.

Samaan aikaan hotellihuoneen hiustenkuivaajat ovat jatkuvasti uusissa käsissä. Ajan myötä niihin voi kertyä uskomaton määrä likaa ja bakteereita.

Hiustenkuivaajien piilotetulle likaisuudelle on myös tieteellisiä todisteita. ABC News -uutissivustoa varten tehdyssä tutkimuksessa mikrobiologi Charles Gerba vertaili yhdeksää 3–5 tähden hotellihuonetta Los Angelesissa.

– Hiustenkuivaajalla täytyy pystyä tekemään asioita, joista en ole edes tietoinen – niin täynnä pöpöjä jotkut kuivaajat olivat, kommentoi Gerba tutkimustaan.

Muita vastaavia puhtaalta vaikuttavia bakteeripesiä ovat esimerkiksi valonkatkaisimet ja hotellihuoneeseen jätetyt ruokalistat, joita käpälöivät päivittäin uudet asukkaat.

Lähde: The Sun
Kuva: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jaha. Rantapallokin haluaa haluaa nopeuttaa nykyisen sivilisaation tuhoa lietsomalla tarpeetonta bakteeripelkoa, joka saa yhä useammat desinfioimaan ympäristöään liiaksi lisäten näin ensin allergioita sekä antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja. Myöhemmin kroonisia suolistosairauksia sekä autoimmuunisairauksia. Puhumattakaan vesistöille ja vesieliöille ja siten koko ravintoketjulle aiheutetuista vakavista häiriöistä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.