hero taustakuva

Nuku hyvin Kroatiassa – viisi hotellivinkkiä erilaisille lomailijoille

Shutterstock artikkelin kuva
Monipuolinen Kroatia houkuttelee lomailijoita Balkanille, sillä upeiden rantojen, kauniin luonnon ja kiinnostavien kaupunkien maa tarjoaa jokaiselle jotakin. Lue hotellivinkit erilaisille matkailijoille!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 18.07.2019
facebook   whatsapp

Matkailijoiden suosikki

Kroatia on noussut nopeasti matkailijoiden klassikkokohteeksi, ja hotellivalikoima on kasvanut matkustajamäärien lisääntyessä. Maa on täynnä eritasoisia ja -tyylisiä hotelleja, joista jokainen löytää omansa, kunhan jaksaa selata läpi valtavan määrän erilaisia vaihtoehtoja.

Majoittuminen on maassa melko edullista, mutta jos lähtee matkaan Euroopan suosituimpina lomakuukausina heinä-elokuussa, voi joutua kohtaamaan hieman tavallista kovempia hintoja.

Onko mielessäsi rantaloma, kaupunkiloma vai kulttuuriloma? Entä matkustatko suurella vai pienellä budjetilla?

Tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin ja lue vinkit viiteen hotelliin!

Budjettimatkalle: Goli&Bosi, Split

Keltaisen ja valkoisen sävyin sisustettu Goli&Bosi on nykyaikainen hostelli, joka yhdistää hostellimajoituksen ja edullisen hotellimajoituksen. Siellä voi halutessaan varata pelkän pedin makuusalista tai parvekkeellisen sviitin rakennuksen ylimmästä kerroksesta. Kolmantena vaihtoehtona matkailijalla on niin kutsuttu laivahytti: pieni huone, jossa voi nukkua ja käydä suihkussa. Laivahyttihuoneet on suunniteltu niille lomalaisille, jotka nukkuvat ainoastaan yöt huoneessa, ja viettävät päivät mieluummin ulkona nähtävyyksiä katsellen.

Splitissä Diocletianuksen palatsin lähistöllä sijaitseva hostelli ei voisi olla paremmalla paikalla, sillä se sopii erinomaisesti aktiiviselle kaupunkilomailijalle.

Suosituimpana kesälomakautena heinä-elokuussa kahden hengen huoneen voi saada alle sadalla eurolla. Jos liikkuu talviaikaan, huoneen voi saada jopa hieman alle 50 eurolla.

Goli&Bosi
Split, Kroatia

Esteettömään matkaan: Hotel Croatia Cavtat, Cavtat

Cavtatin niemenkärki on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Dubrovnikista. Se on rauhallinen niemeke riittävän kaukana Dubrovnikin hälinästä, mutta tarpeeksi lähellä päiväretkelle historialliseen kaupunkiin.

Hotel Croatia Cavtat on avattu vuonna 1973, ja se saattaa säikäyttää matkailijan karulla betonisella julkisivullaan. Kymmenkerroksisessa hotellissa on 487 huonetta ja kaksi ranta-aluetta. Sisältä hotelli yllättää viihtyisyydellään ja tasokkailla palveluillaan, ja sen kaikki kerrokset sopivat pyörätuolilla liikkumiseen. Osa huoneista on suunniteltu erityisesti esteetöntä matkailua ajatellen.

Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa lämmitetty sivämerivesiallas, infinity-kattoallas ja suomalainen sauna. Pinjametsän ympäröimä hotelli sopii erityisesti aikuiseen makuun, mutta allasalueella viihtyvät myös lapset. Croatiassa on ravintoloita, pianobaari ja kahvila.

Hotel Croatia Cavtat
Cavtat, Kroatia

Laatutietoiselle kaupunkilomailijalle: Double Tree by Hilton

Zagrebin Double Tree by Hilton -hotelli tunnetaan erityisesti liikematkailijoiden hotellina, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Se sopii myös perhematkailuun ja erinomaisesti myös esteettömään matkailuun – hotellissa on muun muassa visuaalinen herätys kuulovammaisille.

Hotellin kaunis uima-allas saa unohtamaan sen, ettei loma sisämaan pääkaupungissa Zagrebissa ole rantaloma. Ylemmissä kerroksissa sijaitsevalta uima-altaalta avautuvat jokaisen kaupunkilomailijan unelmanäkymät kaupungin sykkeeseen, minkä lisäksi hotelli sijaitsee vain parin kilometrin ja hyvien liikenneyhteyksien päässä kaupungin keskustan nähtävyyksistä. Jos hotellilta ei halua poistua kauas, voi viettää aikaa Green Gold -ostosalueella, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita.

Hotellissa on 152 huonetta ja sviittiä, joiden koko seinän kokoiset ikkunat ylettyvät lattiasta kattoon.

Double Tree by Hilton
Zagreb, Kroatia

Hemmottelulomaan: Hotel & Spa Iadera, Zadar

Viiden tähden Hotel & Spa Iadera on Dalmatian alueen helmi, joka sopii ylelliseen hemmottelulomaan. Punta Skalan niemimaalla sijaitsevaa hotellia ympäröi sininen Adrianmeri, ja sen palveluista on noin 15 minuutin ajomatka Zadarin tunnettuun vanhaankaupunkiin. Myös Krkan ja Plitvicen kansallispuistoihin ennättää päiväretkelle.

Hotellin kaikissa 210 huoneessa on parveke merelle, sillä hotelli sijaitsee aivan niemen kärjessä. Hotelli tarjoaa monia mahdollisuuksia sekä urheilu- että hemmottelulomaan. Myös koiravieraat ovat tervetulleita hotelliin parhaan lomakauden ulkopuolella.

Hotel & Spa Iadera
Zadar, Kroatia

Romanttiseen lomaan: Hotel Adriatic, Orebić

Miltä tuntuisi yöpyä vanhanaikaisessa kirkossa? Hotelli Adriatic rakennettiin vuonna 1563, mutta se palveli alkuperäisessä tarkoituksessaan kirkkona. Myöhemmin kirkossa opiskelivat koululaiset ja kun se autioitui, nykyinen omistaja, Igor Mikulić, osti ja kunnosti sen. Hotelli avattiin vuonna 2012 palvelemaan pelkästään aikuisvieraita, minkä vuoksi se on täydellinen romanttinen lomakohde pariskunnille.

Hotelli sijaitsee Orebićissa Kroatian rannikolla, ja sieltä pääsee lautalla muun muassa suositulle Korčulan saarelle, joka sijaitsee vain 15 minuutin lauttamatkan päässä. Hotelli järjestää myös viinimatkoja ja opastaa matkailijoita lähialueen vesiurheilumahdollisuuksista.

Hotellissa on vain kuusi huonetta, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti rauhalliseen lomaretriittiin.

Hotel Adriatic
Orebić, Kroatia

>> Lue vinkit Kroatiaan!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.