Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haluatko edes tietää – mitä hotellit tekevät huoneille, joissa joku on kuollut?

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Hotellihuoneissa kuolleiden vieraiden menehtymiset pysyvät yleensä salaisuuksina - ellei kyseessä ole kuuluisa henkilö.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.05.2022
facebook   whatsapp

Kuolemantapaukset hoidetaan hotelleissa matalalla profiililla

Hotellihuoneissa yöpyvät asiakkaat harvemmin haluavat tietää, jos huoneessa on aiemmin sattunut kuolemantapaus. Joskus asia ei kuitenkaan pysy salaisuutena: yksi hotelleista, joka on joutunut miettimään asiaa on Beverly Hillsissä sijaitseva Beverly Hilton. Laulaja Whitney Houston löydettiin kuolleena sviitistä numero 434 helmikuussa 2012.

Legendaarisen laulajan menehtyminen toi hotellille vääränlaista huomiota. Hotellivieraat tekivät varauksia Houstonin huoneeseen, jossa järjestettiin juhlia ja kyseenalaisia kuvaussessioita. Vieraat jopa poseerasivat kylpyammeessa esittäen kuollutta laulajaa.

Hotellihuone poistettiin käytöstä, mutta myöhemmin se remontoitiin täysin. Beverly Hilton kommentoi uudistaneensa huoneen kunnioituksesta Houstonin omaisia kohtaan. Samoin tehtiin myös esimerkiksi Hard Rock Hotel -ketjun hotellissa Floridassa, jossa Playboy-malli Anna Nicole Smith kuoli vuonna 2007. Jopa huoneen numero vaihdettiin.

Uutissivusto News.com.au haastatteli asiantuntijaa, jonka mukaan vieraille ei yleensä kerrota hotellihuoneissa sattuneista kuolemantapauksista. Vieraita kuolee hotelleissa säännöllisesti, mutta tilastoja ei aiheesta ole saatavilla.

Mikäli huoneessa sattuu kuolemantapaus, kutsutaan paikalle välittömästi poliisit. Huone poistetaan käytöstä tutkinnan ajaksi. Perusteellisen siivouksen jälkeen huone vapautuu yleensä uudelleen käyttöön, eivätkä tulevat vieraat tule todennäköisesti koskaan tietämään sen synkästä historiasta.

Jotkut hotellit ovat kuitenkin vastaanottaneet kuuluisten kuolemantapausten mukanaan tuomat turistivirrat. Hollywoodissa sijaitseva Highland Gardens Hotel – joka tunnettiin aiemmin nimellä Landmark Motor Hotel – oli laulaja Janis Joplinin kuolinpaikka, kun taas kirjailija Oscar Wilde menehtyi Pariisin L’Hotel -hotellissa.

Lähde: News.com.au, Aol.co.uk
Kuva: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. “Haluatko edes tietää – mitä hotellit tekevät huoneille, joissa joku on kuollut?” No toivottavasti vievät kalmat pois.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.