Kuva: Shutterstock
Lontoo, Iso-Britannia

Millä alueella majoittua Lontoossa? Valitse suosikkisi ja vietä onnistunut loma

Lontoon kokoisessa kaupungissa ei ole aivan sama, missä majoittuu. Katso, mikä alue sopii lomallesi kaikkein parhaiten!

Lontoossa voi majoittua missä vain

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo lukeutuu maailman suosituimpien matkailukaupunkien joukkoon, mikä näkyy myös hotellitarjonnassa. Kaiken maailman majapaikkoja hostelleista kotimajoitukseen, B&B-tyylisiin yöpaikkoihin ja hotelleihin riittää, minkä ansiosta jokainen matkailija löytää kaupungista itselleen sopivan majapaikan.

Kaupungin hintataso on pahamaineisen kallis, mutta majoitustarjonta kattaa kaikki hintaluokat. Saatavilla on reilun kymmenen euron hintaisia hyvin vaatimattomia hostelleja, mutta myös tasokkaita hotelleja, jotka maksavat satoja euroja yötä kosken. Eniten tarjolla on keskihintaista majoitusta, ja Lontoosta voi odottaa saavansa ok-tason hotellin noin sadalla eurolla yö.

Majapaikan sijainnilla on merkitystä Lontoossa, sillä valtaosa tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan. Jos haluat tutustua perusnähtävyyksiin, kannattaa majoitus varata niiden lähistöltä, jotta et joudu matkustamaan tuntikausia joka päivä.

Kaupunginosat eroavat toisistaan aika tavalla niin tunnelman kuin hintatasonkin suhteen, joten valitse majapaikka huolella. Jos suunnitelmissa on kävellä paljon, majoitu lähellä kohteita, joissa suunnittelet vierailevasi.

Lontoon julkisen liikenteen verkosto on kattava ja monipuolinen, mutta ruuhkat, tungokset ja myöhästelyt ovat suurkaupungissa harmittavan yleisiä. Majapaikan sijainti lähellä metroasemaa on hyvä tapa varmistaa, että metrolla liikkuminen on mahdollisimman vaivatonta, eikä ulkona tarvitse kärvistellä esimerkiksi vesisateen sattuessa.

Kulkuyhteydet ja maisemat ovat kaupungissa varsin mainiot, mutta samaan ei yllä Lontoon hotellien taso. Korkeatasoisia puitteita ei kannata odottaa keskihintaisissakaan hotelleissa. Hieman nuhjuisissa majapaikoissa on kuitenkin oma brittiläinen tunnelmansa, johon kannattaa suhtautua kulttuurikokemuksena.

Tutustu Lontoon kuuteen kaupunginosaan – mikä näistä on sinun valintasi?

1. Paddington – helppo valinta lähellä kaikkea

Jos haluat päästä helpolla majoituksen suhteen, hyvä hinta-laatusuhde on esimeriksi Oxford Streetin päässä sijaitsevassa Paddingtonissa, missä hotelleja on vieri vieressä. Kaupunginosa tarjoaa pääasiassa perinteisiä englantilaishotelleja, missä on kapeat ja ahtaat porraskäytävät, huoneissa kokolattiamatot ja tarjolla perinteinen englantilainen aamiainen.

Lontoo, Iso-Britannia
Kuva: Shutterstock
Paddingtonin alueella hotellirakennukset sijaitsevat aivan vieri vieressä toisistaan.

Paddington ei ole alueena mitenkään erityisen viehättävä, mutta sen sijainti kompensoi viihtyisyyttä. Alueelta on lyhyt matka Oxford Streetin ostoskadun lisäksi muun muassa Hyde Park -puistoon, Notting Hillin kuuluisaan kaupunginosaan sekä Lontoon pikku-Venetsiaan.

2. Shoreditch – trendikkäälle hyvän ruoan ystävälle

Itä-Lontoossa sijaitseva Shoreditchin kaupunginosa on trenditietoisen matkailijan valinta. Tyylikkäät ja modernit putiikkihotellit, kiinnostavimmat ravintolat ja parhaat bilepaikat takaavat, että Lontoon-matkalla voi viihtyä samassa kaupunginosassa vaikka koko loman.

Lontoo, Iso-Britannia
Kuva: Shutterstock
Shoreditchin alueella on erinomaiset palvelut, mutta myös rento ja trendikäs tunnelma.

Shoreditch on taiteilijoiden rakastama alue, joka on alkanut hiljakseen houkutella myös valtaväestöä ja perusmatkailijoita. Lontoon tunnetuimpiin kohteisiin on Shoreditchistä noin viiden kilometrin matka.

3. Notting Hill – romanttisille tunnelmoijille

Värikäs Notting Hillin kaupunginosa nousi kansainvälisen yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 1999 kuvatun Notting Hill -elokuvan myötä, mistä syystä se on hyvin suosittu matkailukohde. Samasta syystä alue on kallis eikä hotellien tasossa ole kehumista, mutta Notting Hillin ainutlaatuinen tunnelma riittää kompensoimaan muut puutteet.

Lontoo, Iso-Britannia
Kuva: Shutterstock
Notting Hillin kaupunginosan värikkäät talot houkuttelevat matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Alueella on hyvä palvelutarjonta, sillä Notting Hillissä on monia kiinnostavia ravintoloita, pubeja ja tietysti ostospaikkoja. Tunnetun Portobello Roadin lisäksi Notting Hillissä kannattaa suunnata myös pikkukaduille. Alue sijaitsee Länsi-Lontoossa, mutta sieltä on näppärät kulkuyhteydet kaikkialle Lontooseen. Esimerkiksi Hyde Parkin puisto sijaitsee kävelymatkan päässä.

4. Camden Town – kun kaipaat jotain erikoista

Alakulttuurien suosikkipaikkana tunnettu Camden Town on alue, missä ei tule tylsää. Kaupunginosa tunnetaan erityisesti suositusta Camden market -torialueesta, mutta Camden ei missään nimessä rajoitu vain ostoskadulle. Valtaosa hotelleista sijaitsee kävelymatkan päässä torilta sen verran etäällä, etteivät vauhdikkaan kadun äänet kuulu huoneisiin saakka.

Lontoo, Iso-Britannia
Kuva: Inka Khanji
Camden Town on alakulttuurien kehto ja hyvin kiinnostava vierailupaikka, jonka edullinen hintataso on matkailijalle suuri plussa.

Camdenin puolesta puhuu persoonallisuuden lisäksi myös hinta. Hotellit ovat huomattavasti monia muita alueita edullisempia, mutta kulku suosituimpien nähtävyyksien äärelle onnistuu näppärästi esimerkiksi metrolla tai Lontoon kaupunkipyörillä.

5. Saint Pancras – helppo valinta kaikille matkailijoille

Lyhyt kävelymatka päänähtävyyksille mutta kuitenkin aivan keskeisimpiä paikkoja edullisempi hintataso – ne ovat Saint Pancrasin alueen valtteja. Kivenheiton päässä British Museumista sijaitseva alue tarjoaa mainion valikoiman hotelleja ja palveluja. Alueella on muun muassa ostoskeskus sekä hyvä valikoima ruokakauppoja ja ravintoloita. Läheinen Russell Square -puisto tuo alueelle myös ripauksen vehreyttä.

Lontoo, Iso-Britannia
Kuva: Inka Khanji
Saint Pancrasin rakennukset ja muu katukuva edustaa perilontoolaista mielikuvaa.

Sain Pancrasin hotellitarjonta on hyvä, mistä syystä alue on matkailijoiden suosiossa. Peribrittiläinen katukuva ja sijainnin takaama helppous tekevät Saint Pancrasista monen matkailijan valinnan.

>> Lue lisää vinkkejä Lontooseen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Päivitetty: 23.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia