Kuva: Shutterstock
Turkin Antalyassa toimii pyörivä hotelli

Miksi tätä paikkaa ei tunneta paremmin? Suositussa lomakohteessa on pyörivä hotelli – ja hinta sopii kaikille

Turkin suositussa lomakohteessa toimii pyörivä hotelli.

Antalyan erikoisin majoitus: pyörivä hotelli

Viime vuosina matkailualalla on puhuttanut ennätyksiä jahtaavan Dubain suunnitelma pyörivästä hotellista. Usein hankkeeseen on viitattu maailman ensimmäisenä pyörivänä hotellina, mutta käsitys ei pidä paikkaansa.

Pilvenpiirtäjänä Dubain hanke saattaa olla ensimmäinen laatuaan, mutta pyörivä hotelli löytyy jo Turkista. Suomalaistenkin suosimassa Antalyassa sijaitseva Marmara-ketjun hotelli avattiin jo vuonna 2005.

Hotelli oli tapaus valmistuessaan, mutta sittemmin se on ehkä hieman unohtunutkin mitä erikoisempien majapaikkojen levittyä ympäri maailmaa. Sosiaalisen median perusteella hotelli ei myöskään ole ottanut kaikkea irti hauskan ominaisuutensa markkina-arvosta. Todennäköisesti monet Antalyassa lomailleetkaan eivät ole kuulleet pyörivästä majoitusvaihtoehdosta.

Hotellin varsinaisessa päärakennuksessa on tavallisia huoneita, joihin voi valita joko kaupunki- tai merimaiseman. Viereisessä rakennuksessa valintaa ei tarvitse tehdä: pyörivä, ympyrän mallinen hotelli pitää huolen siitä, että maisemat vaihtuvat tasaiseen tahtiin.

Pyörivä hotellirakennus tekee hiljalleen täyden 360 asteen kierroksen. Hotellivieraille tulee yllätyksenä, heräävätkö he aamulla merimaisemiin vai kenties vuoristo- tai allasmaisemiin.

Näkymät ovat hotellissa muutenkin kohdallaan, sillä rakennukset sijaitsevat kallionjyrkänteellä. Lähimmälle rannalle voi kävellä reilussa 10 minuutissa.

Usein erikoisilla hotelleilla on niin korkeat hinnat, että ne ovat monien matkailijoiden saavuttamattomissa. Marmara Antalya on kuitenkin varsin kohtuuhintainen. Kesäsesongin ulkopuolella pyörivän huoneen voi saada noin sadalla eurolla, eikä siis rokota kukkaroa tavallista suomalaista ketjuhotellia enempää.

Katso alta videoita hotellista!

Lähde: Marmara Hotels
Kuva: Shutterstock
Video: YouTube / Marmara Hotels

Päivitetty: 3.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia