Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Miksi hotellihuoneen ikkunoita ei aina saa auki? Tässä ovat yleisimmät syyt

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Hotellihuoneen ikkuna saattaa olla suunniteltu niin, että et saa sitä auki.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.05.2022
facebook   whatsapp

Hotellit haluavat ikkunoiden pysyvän suljettuina

Oletko joskus temponut hotellihuoneen ikkunaa vain huomataksesi, ettei se hievahdakaan? Monissa hotelleissa ikkunat on lukittu tarkoituksella.

Traveller.com.au -sivuston toimittaja kertoo tapauksesta, jossa tämä joutui kirjoittamaan vastuuvapaussopimuksen ennen kuin hongkongilaisen hotellihuoneen ikkuna suostuttiin avaamaan. Kyseessä ei ollut ensimmäinen hotelli, jossa sama henkilö oli yrittänyt turhaan avata ikkunaa saadakseen raitista ilmaa.

Kyseessä on melko yleinen käytäntö hotellialalla. Erityisesti uusissa hotellirakennuksissa ja pilvenpiirtäjissä ikkunoita ei ole tarkoitettu avattavaksi. Vanhoissa eurooppalaisissa rakennuksissa taas on suurin todennäköisyys saada ikkuna auki.

Ikkunoiden avaamiskieltoa voidaan perustella turvallisuussyillä. Yksikään hotelli ei halua joutua tilanteeseen, jossa avonainen ikkuna aiheuttaa vaaratilanteen.

Traveller.com.au epäilee, että yksi syy voi olla myös kustannukset. Jatkuvasti avattavat ja suljettavat ikkunat vaativat huoltoa eri tavalla kuin ikkunat, jotka pysyvät aina suljettuina.

Erityisesti Las Vegas tunnetaan kohteena, jossa hotellivieraat eivät pysty avaamaan huoneensa ikkunoita. Sama käytäntö on voimassa lähes kaikkialla kaupungin pääkadun The Stripin varrella.

Päätöksen takana on pelko itsemurhista tai tahattomista onnettomuuksista. Biletyksestä ja uhkapeleistä tunnettua kaupunkia on usein kutsuttu Yhdysvaltojen itsemurhapääkaupungiksi.

Kun Las Vegasissa tapahtui festivaaliammuskelu vuonna 2017, ammuttiin luodit Mandalay Bay -hotellin ikkunasta. Veritekoon syyllistynyt amerikkalaismies oli rikkonut huoneensa ikkunat saadakseen suoran yhteyden festivaalialueelle.

Toinen yleinen syy suljettuihin ikkunoihin on ilmastointi. Kuumissa kohteissa ilmastointi puhaltaa jatkuvasti, ja avoin ikkuna sotkee tehokkaan viilennyksen.

Las Vegasin kaltaisissa kohteissa suljetut ikkunat myös suojelevat hotellivieraita ja -huoneita armottomalta aavikkoilmastolta ja tuulen mukana leijailevalta hiekalta ja tomulta.

Lue myös: Oletko huomannut, että monista hotelleista puuttuu kokonaan 13. kerros? Tässä selitys

Lähde: Traveller.com.au, Inverse.com
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.