Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Hulppeita hotellielämyksiä Suomessa

artikkelin kuva
Hotellit
Suomen tunnetuimmat luksushotellit sijaitsevat Helsingissä, mutta hulppeita hotellielämyksiä on tarjolla myös muualla maassa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 16.04.2013
facebook   whatsapp

Kämp vie aikamatkalle viime vuosisadan tunnelmiin

Helsingissä Esplanadin puiston laidalla sijaitseva hotelli Kämp on arvostettu Euroopan parhaiden hotellien joukkoon. Vuonna 1887 avattu Kämp on nähnyt Suomen historian vaiheet ja se henkii yhä arvokkuutta ja eleetöntä herraskaisuutta. Modernin elegantissa Kämpissä majoittuvat maailmantähdet ja valtiovieraat. Tutki hotellin komeaa arkkitehtuuria, promeneeraa Esplanadin puistossa, sulje silmät ja heittäydy mielikuvamatkalle viime vuosisadan alun Helsinkiin!

Torni tarjoaa Helsingin parhaat maisemat

Historiaa henkii myös Sokos Hotel Torni. 1930-luvun alussa avattu Torni on funkiskauden helmi ja sisustettu tyylisuuntaa kunnioittaen. Huoneensa voi valita kolmesta teemasta, jotka henkivät art decoa, funktionalismia tai jugendia. Kalusteet on suunniteltu juuri Tornia varten. Luksustunnelman viimeistelee huipulla sijaitsevista näköalahuoneista avautuva maisema yli Helsingin.

Katajanokka vapauttaa kahleista

Best Western Premier Hotel Katajanokka Helsingissä on entinen vankila. Vuodesta 2007 punatiilisen vankilamuurin takana ei ole enää laskettu tiilenpäitä, vaan nautittu erilaisesta, korkealaatuisesta hotellimiljööstä. Nokan selleistä on muokattu 106 huonetta täysin mukavuuksin, niistä on vankilasellien ankeus kaukana. Häkkitunnelma jatkuu ravintola Jailbirdissä, jossa ei tarvitse tyytyä veteen ja leipään.

Imatran Valtionhotelli kutsuu kansallismaisemaan

Imatrankosken partaalla sijaitsee Rantasipi Imatran Valtionhotelli. Rakennus on jylhä jugendlinna, joka on valmistunut 1903. Sotien aikana se toimi sotilassairaalana ja armeijan tukikohtana. Nyt Imatran keskustassa sijaitseva näyttävä hotelli suippenevine torneineen ja sopukoineen tarjoaa huippuluokan majoitusta ja hemmottelua kylpylässään. Lomaohjelmaksi sopivat ulkoilu ja urheiluaktiviteetit Vuoksen kansallismaisemassa.

Modernia Lapin tunnelmaa Levillä

Sirkan kylässä Levi-tunturin juurella sijaitsee Sokos Hotel Levi. Vasta vuonna 2008 avattu hotelli on Lapin kävijöille täyden palvelun keidas. Monessa huoneessa on oma sauna ja varusteiden kuivatusmahdollisuus, jotka ilahduttavat rankan latu- tai rinnepäivän jälkeen. Hotellin sisustus on saanut inspiraationsa Lapin luonnosta. Sen kolme rakennusta henkivät tyyliltään eri vuodenaikoja, Lapin kesää, syksyn ruskaa ja talven kaamosta. Pinnoissa ja materiaaleissa loistavat suomalainen puu, kivi ja mehevät, luonnonläheiset sävyt.

Teksti: Anni Romu
Kuva: Restel

>> Vertaile hotellihinnat Rantapallon hotellihaun avulla

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Hulppea eli upea määrittelee otsikossa mistä olisi kyse. Levin Sokos ei ainakaan kansainvälisesti mitattuna vastaa tuota määritelmää. Muilla mainituilla kun taitaa olla kv.määritelmän mukaan 4/5 tähteä.
    Niitä myös yhdistää historiallisuus, Leviä ei. Erikoisuutta tavoiteltaessa olisin tuonut Levillä esiin vaikka Levin Iglut. Tuntuu kuin tuo Levi olisi ollut pakko lisätä tuohon artikkeliin, koska päätoimittaja vaati xxx sanaa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.