hero taustakuva

”Kirotulla” hotellilla on synkkä historia – tämän matkailijan kuolema puhuttaa yhä

Flickr / Neon Tommy artikkelin kuva
Hotellit
Los Angelesissa sijaitsevan hotellirakennuksen synkkä historia ei unohdu.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.11.2015
facebook   whatsapp

Hotellivieraan karu kuolema ei unohdu

Virallisesti Cecil-hotellia ei enää edes ole olemassa, mutta kuolemista, itsemurhista ja hämäräperäisistä katoamisista tunnettu hotelli muistetaan edelleen hyvin Los Angelesissa.

Cecilin viimeisin tragedia puhuttaa nettifoorumeilla edelleen. Vuonna 2013 kanadalainen Elisa Lam löytyi hotellin katolla sijaitsevasta vesitankista kuolleena – muiden asiakkaiden valitettua veden kummallisesta mausta.

21-vuotias Lam oli asunut hotellissa lomaillessaan yksin Los Angelesissa. Kun Lamin alaston ruumis löydettiin, nainen oli ollut kuolleena kaksi viikkoa.

Todisteita rikoksesta ei koskaan löytynyt, ja lopulta tapaus julistettiin onnettomuudeksi. Amatöörisalapoliiseja mietityttää kuitenkin edelleen Los Angelesin poliisin LAPD:n julkaisema video Lamin viimeisistä hetkistä.

Turvakameravideolla Lam nähdään hotellin hississä, jossa nainen käyttäytyy kummallisesti nappeja painellen. Videon perusteella Lam näyttää mahdollisesti yrittävän piiloutua joltakulta hiipiessään hissistä käytävään ja takaisin.

Turvakameravideota on katsottu YouTubessa jo yli 12,6 miljoonaa kertaa, ja netti on täynnä tapausta seuranneiden ihmisten punomia teorioita. Epäilyt liittyvät vahvasti kahteen eri vaihtoehtoon: joko nainen murhattiin tai tämän erikoinen käytös ja kuolema johtuivat mielenterveysongelmista.

Nainen sairasti kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja masennusta, joita varten tällä oli lääkitys.

Viranomaisia on ihmetyttänyt tapa, jolla Lam pääsi hotellin vesitankkiin. Esteenä oli hälyttimellä varustettu ovi sekä kolme metriä korkeat tikapuut.

Cecilin synkkä historia

Cecil-hotelli oli jo ennen Lamin tapausta kärsinyt poikkeuksellisen huonosta maineesta – taikauskoisimmat väittivätkin hotellin olevan kirottu. 700 huoneen hotellilla oli synkkä imago ja lukuisia epäilyttäviä vakiasukkaita.

1980-luvulla hotelli tunnettiin monien laitapuolen kulkijoiden asuinpaikkana. Yksi tunnetuimmista asukkaista oli sarjamurhaaja Richard Ramirez, joka murhasi vuoden 1985 aikana ainakin 14 ihmistä.

Vuonna 1991 itävaltalainen toimittaja Jack Unterweger asui Cecil-hotellissa kirjoittaessaan juttua Los Angelesin rikollisuudesta. Unterweger teki yhteistyötä LAPD:n kanssa, joka ei tiennyt miehen olevan prostituoituja kuristava sarjamurhaaja.

Pian Lamin kuoleman jälkeen Cecil Hotel luovutti ja uudistui täysin. Uudella nimellä Stay on Main lanseerattu rakennus toimii nykyään hotellin ja hostellin yhdistelmänä. Verkossa julkaistuissa arvosteluissa matkailijat viittaavat edelleen säännöllisesti Cecilin tapahtumiin.

Nopeasti uudistuvaan Downtowniin on viime vuosina auennut trendikkäitä hotelleja esimerkiksi Standard- ja Ace-ketjujen toimesta. Vain kivenheiton päässä tyylikkäistä ravintoloista ja suosituimmista nähtävyyksistä löytyy kuitenkin Skid Row, jonka kaduilla elää tuhansia kodittomia.

Lähde: News.com.au
Kuvat: Flickr / Neon Tommy, Getty Images
Video: YouTube / Dennis Romero

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.