Kuva: Istockphoto
Hotellihuoneeseen voi saada sähköä millä kortilla tahansa

Joko olet keksinyt kokeilla helppoa niksiä hotellissa? Yleinen pulma ratkeaa helposti – tarvitset vain yhden kortin lompakostasi

Oletko joskus tuskaillut hotellihuoneen sähköä, jota saa vain avainkortilla?

Sähköä hotellihuoneeseen millä tahansa kortilla

Monissa hotelleissa energiaa säästetään käyttämällä huoneissa kortinlukijoita, jotka tarjoavat sähköä vain silloin, kun avainkortti on asetettu laitteeseen. Tämä estää esimerkiksi valojen jättämisen huoneeseen sieltä poistuttaessa.

Joskus käytäntö voi kuitenkin aiheuttaa matkailijalle päänvaivaa. Moni haluaisi esimerkiksi jättää elektroniset laitteet huoneeseen latautumaan, mutta sähkö katkeaa heti, kun avainkortin kanssa lähdetään ulos.

Jos käytössä on vain yksi avainkortti, tarkoittaa huoneesta poistuminen ja kortin mukaan ottaminen nukkuvan matkakumppanin jättämistä ilman sähköä.

Brittisivusto The Sun kertoo Twitter-käyttäjästä, joka hämmästyi kokeiltuaan hotellihuoneen kortinlukijaan paikallisen ruokakaupan bonuskorttia. Se toimi täsmälleen samalla tavalla kuin avainkorttikin.

Kikka on niin yksinkertainen, että harva on sitä tuskin tullut edes ajatelleeksi. On helppoa olettaa, että laitteeseen on asetettava nimenomaan avainkortti – sillehän se on tarkoitettu.

Matkailijan testi kuitenkin osoittaa, että sähköä saattaa saada vaikka kanta-asiakaskorteilla, matkakortilla tai ajokortilla.

Tämä niksi kannattaa siis pitää mielessä seuraavalla matkalla. Luonnollisesti kortinlukijoissakin on eroja, eikä vinkki välttämättä toimi kaikissa hotelleissa.

Lähde: The Sun
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 19.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (57 votes, average: 1,44 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

8 kommenttia

jos pelkkää elektroniikan latausta kaipaa niin siihen on muitakin keinoja kuin tällainen jolla nostaa hotellien kuluja eli samalla hotellien hintoja. laturin voi liittää samaan pistokkeeseen kuin jääkaapin.

toki jos sammutat ilmastoinnin ja valot lähtiessä, (jos ne saa) niin kortin jättäminen ei ole iso ongelma..

EI VOI OLLA TOTTA! Kun he saivat tietää tästä 40 vuotta vanhasta ”niksistä” vuonna 2018, he kaikki taputtivat käsiään ja itkivät! Tällainen aivoton copy/paste-journalismi ansaitsee Pulizer-palkinnon. Onnea!

Thaimaassa siivooja laittoi haarukan kortin tilalle ja sähkö tuli! Hän neuvoi kyllä vähän ennen maasta lähtöä, jolloin emme sitä käyttäneet. Pelättiin saadaan sähköisku vielä, jos haarukalla kaivetaan?
Se oli kyllä jo -90luvulla.

Pahvilappu toimii myös. 99 % usein hotellissa yöpyvistä tietää tämän.

Pyydän vastaanotosta aina toisen kortin, koska tämä artikkelissa mainittu niksi ei monessa hotellissa toimi. Joskus käy kirjastokorttikin, mutta miksi vaivautua .